Gönderen Konu: Şanzıman Yağı Değişikliği  (Okunma sayısı 37990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Şanzıman Yağı Değişikliği
« Yanıtla #20 : Temmuz 03, 2010, 21:41:57 »
teşekkürler Ahmet bey.
-Farklı olmaya çalıştıkça,farklı yönlerini kaybediyor insanlar ..'

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 03, 2010, 21:41:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 03, 2010, 23:56:39 »
anıl aradığın yağı bende aradım ama 1 veya 3 litrelik bulamadım.20 lt var oda 800küsur tl.castrol yarı sentetik 75w/90 toyota ve diğer japonlar için üretilen yağ koydum çok güzel çalışıyor.bu arada ae101 de normal kullanımda(römork çekmezseniz) 100 bib km veya 60 ayda şanzıman yağı değişir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 04, 2010, 09:42:20 »
atilla abi son olarak şaşmazda bi yer varmış oraya bakacağım ivedik teki bütün yağcıları gezdim ama bulmadım hiç birinde yoktu bi tanesi senin koyduğun castrol dan verdi ondada 1lt lik ler vardı ve litresine 18 tl istedi şaşmazda ve iskitlerde bakacığım eğer oralardada bulamassam senin koyduğun yağdan koymayı düşünüyorum. aracım 200000 de ve gecensene bu zmanlarda almıştım 170000 de idi sanırım ae101 lerin çıkardığı ilk sorun şanzımandan oluyormuş eğer yağı değiştirilmesse 5. vites dişlileri bozuluyormuş ve şanzımanın komplesinden daha pahallıymış 5. vites dişlileri arabayı aldığım kişi (95xei aracım) 95 yılından buyana tüm bakımlarını serviste yaptırmış ama değiştirilmişmi orasını bilmiyorum ve araç 200000 km. de olduğu için değiştirmek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 04, 2010, 10:30:32 »
Kafamı kurcalayan bir soruydu..Aracımın şanzıman yağı 130.000 de değişmiş ve şu an 147.000 de..Senede ortalama 12.000 km yol yapan birisi olarak demek ki daha çok var değişim saatine..Vermiş olduğunuz yararlı bilgiler için teşekkürler...
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 04, 2010, 10:31:16 »
anılcığım castrolun bulduğun yağı bu arabalar için üretilmiş.kutusundada yazıyor.gönül rahatlığıyla değiştir.benim vitesler çok güzel oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Temmuz 04, 2010, 10:40:35 »
2 tane 1 litrelik al

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 04, 2010, 11:08:20 »
2001 corolla içinde dediğiniz yağ olur mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #27 : Temmuz 04, 2010, 11:22:24 »
Benim corrolada otomatik vites daha önceki sahibi değiştirdiğini soylüyor ama içimin rahat olması için fren hidroliği sanzıman yağı ve fren pabuçlarını değiştiriceğim. Full sentetik sanzımanda çok önem teşkil ediyor. kesinlikle full sentetik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 04, 2010, 11:44:27 »
atilla abi öncelikle ilgin ve verdiğin bilgiler için teşekkürler. zaten corolla ların vitesi çok yumsak lokum gibi geçiyor önerin için tekrar teşekkürler en yakın zamanda gidip senin koydurduğun yağdan koycam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 04, 2010, 20:06:05 »
evet celal düz vites için castrol yarı sentetik 75w/90 koyacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 04, 2010, 20:22:53 »
Benim corrolada otomatik vites daha önceki sahibi değiştirdiğini soylüyor ama içimin rahat olması için fren hidroliği sanzıman yağı ve fren pabuçlarını değiştiriceğim. Full sentetik sanzımanda çok önem teşkil ediyor. kesinlikle full sentetik

Tabii en iyisi tam sentetik.En iyisi dururken yari sentetik olur mu?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 04, 2010, 20:54:51 »
toyota yeni nesil otomatik şanzımanlarda kullanılan dexron 4,dexron 5 atf ler ful sentetiktir.buna kimsenin itirazı olmaz.bizim düz şanzımanlardaki esas yağ mineral 75w/90 dı.o tarihlerde zaten şanzıman yağlarında sentetik,yarı sentetik diye yağ yoktu.şimdilerde yarı sentetik ve full sentetik yağlar çıktı.biz burada türkiye şartlarında her istediğimizi bulamıyoruz ahmet bey.benim akrabam parçacı ve kendisi tamirci,castrolun temsilcisiyle bizzat konuştum piyasaya 1 veya 3 litrelik yağ vermediklerini toyotacılara yarı sentetik 1 litrelikleri verdiğini söyledi.şanzımanda(düz vites) yarı sentetik veya fullsentetik işlev olarak farketmez yalnızca km farkeder oda bizi pek etkilemiyor çünkü mineral yağla 100000 km yapan şanzıman yarı sentetikle en az 150000 km yapar.fullsentetikte 200000 km yapar ama arada korkunç fiat farkı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 04, 2010, 21:04:21 »
Bu şanzıman yağı çok gidiyor desenize..Öyle zırt pırt değiştirmeye gerek yok.. Üstelik bu sentetik yağlar ile kafamızın uzun bir süre rahat olacağı kesin..
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 05, 2010, 00:15:52 »
toyota yeni nesil otomatik şanzımanlarda kullanılan dexron 4,dexron 5 atf ler ful sentetiktir.buna kimsenin itirazı olmaz.bizim düz şanzımanlardaki esas yağ mineral 75w/90 dı.o tarihlerde zaten şanzıman yağlarında sentetik,yarı sentetik diye yağ yoktu.şimdilerde yarı sentetik ve full sentetik yağlar çıktı.biz burada türkiye şartlarında her istediğimizi bulamıyoruz ahmet bey.benim akrabam parçacı ve kendisi tamirci,castrolun temsilcisiyle bizzat konuştum piyasaya 1 veya 3 litrelik yağ vermediklerini toyotacılara yarı sentetik 1 litrelikleri verdiğini söyledi.şanzımanda(düz vites) yarı sentetik veya fullsentetik işlev olarak farketmez yalnızca km farkeder oda bizi pek etkilemiyor çünkü mineral yağla 100000 km yapan şanzıman yarı sentetikle en az 150000 km yapar.fullsentetikte 200000 km yapar ama arada korkunç fiat farkı var.

Her is tuketicide bitiyor Atilla Bey.Istemek lazim, kulaklarini sagir edercesine israr etmek lazim.Fiyat icin de ayni sekilde.
Musteri patron, ne derse o olur.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 15, 2010, 14:47:51 »
evet celal düz vites için castrol yarı sentetik 75w/90 koyacaksın.

teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 08, 2010, 18:55:21 »
konu üzerinden biraz zamna geçmiş olabilir bilmeyerek söylüyorum arkadaşlar.benim ae101 kasanın vitesleri biraz dişli geçiyor baskı balatada kaçırma felan yok ama vitesler dişli geçiyor hatta araç 40-50 km yol kat ettiyse dahada sertleşiyor km si malum 212 binde yanlış hatırlamıyor isem yaklaşık 100 bim km önce babam degiştirmişti şanzıman yagını ondan sonra eskisi gibi yumuşamıştı vitesler şimdi gene aynısı gibi oldu .ben gene şanzıman yagından kıllanıyorum.ne yapmalıyım sizce komple boşalttırmak zararlı diyorsunuz.nasıl yapılmalı bileyim ona göre bilinçsiz hareket etmeyim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 08, 2010, 19:56:10 »
Yücel yağı zaten tamamen boşaltmak ondan sonra 75/90 yarı sentetik castrol yağı koyacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #37 : Ocak 30, 2013, 17:17:08 »
 !!!Konu biraz eskimiş olabilir ama toyota`nın şanzıman yağı konusunda google`da arama yaptığımda hep bu link karşıma çıkıyor o yüzden tecrübelerimi bu konuya aktarmaya karar verdim.
  96 model xei arabamın aks başları eskidiği ve dönüşlerde ses yaptığı için sanayi`ye götürdüm ve ustalar aks kafalarını değiştirerek sorunu hallettiler buraya kadar herşey normal, ama sonrasında bir sorunla karşılaştım oda viteslerin dişli geçmesi eski yumuşacık vites geçişleri gitmiş yerine kazık gibi bir vites geçişi gelmişi hemen sebebini araştırmaya koyuldum ve acı bir gerçekle karşılaştım, şanzıman YAĞI DEĞİŞİKLİĞİ...!Bizim ustalar aks kafasını değiştirirken şanzıman yağını boşaltmış diğer arabalardan boşalttıkları şanzıman yağı ile karıştırmış (bir şey olmaz mantığı) o şanzıman yağınıda benim arabaya basmışlardı,
 Toyota`sı olan  arkadaşlara tavsiyem şanzıman yağını kesinlikle değiştirmeyin,şanzıman yağı arıza esnasında boşalması gerekiyorsa aracınızın başından ayrılmayarak temiz bir kaba boşalttırın sonra tekrar kullanın eksikse ilave ettirin bizim arabaların şanzumanı her yağı kabul etmiyor.CASTROL yarı sentetik 75w/90 yağı denedim diğer yağlardan hiç bir farkı yok, eğer şanzıman yağı kullanmaya mecbur kalırsanızda MOBİLUBE 1 SHC 75W-90 YAĞDAN 2 LT KOYDURUN toyotanın yağı budur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 197000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 31, 2013, 22:07:29 »
Tabi ki mecbur olmadıkca değiştirmemek gerekir fakat benim araç 197bim km de ve artık vites geçişleri zorlaştı, sesli geçişler başladı, aracı aldığımda 130bim km deydi, bir ihtimal 100bin km de değişmiştir, o da olmadıysa son haddine geldiğini düşünüyorum, araştırmalarıma göre en geç 200bin de yenilenmesi gerekiyormuş. Castrol 75-90 ın 3 litreliği var, 1 litreliğini bulamadım internette. Mobil 1 sch 75-90 dan 1+1 iki şişe almayı düşünüyorum. Yorumlardan anladığım kadarıyla 98 xli 1.6 da 2 litre yağ kapasitesi varmış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Kasım 20, 2013, 19:51:46 »
bugün sanayide baskı balata  setini değiştirdim performans düzelmiş hissettim ama aracımın en güzel yanı olan vites geçişlerinin yumuşaklığından eser yok. usta yarın getir dedi şanzıman yağı dedi yanlış hatırlamıyorsam bakalım değiştirelim dedi umarım düzelir geçişleri çok sinir bozucu, aracım 2007 corolla 1.6 benzinli yağ ne marka kaç model önerirsiiz fiyatları ne kadar bilgi veren olursa sevinirim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........