0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim corrolada otomatik vites daha önceki sahibi değiştirdiğini soylüyor ama içimin rahat olması için fren hidroliği sanzıman yağı ve fren pabuçlarını değiştiriceğim. Full sentetik sanzımanda çok önem teşkil ediyor. kesinlikle full sentetik
toyota yeni nesil otomatik şanzımanlarda kullanılan dexron 4,dexron 5 atf ler ful sentetiktir.buna kimsenin itirazı olmaz.bizim düz şanzımanlardaki esas yağ mineral 75w/90 dı.o tarihlerde zaten şanzıman yağlarında sentetik,yarı sentetik diye yağ yoktu.şimdilerde yarı sentetik ve full sentetik yağlar çıktı.biz burada türkiye şartlarında her istediğimizi bulamıyoruz ahmet bey.benim akrabam parçacı ve kendisi tamirci,castrolun temsilcisiyle bizzat konuştum piyasaya 1 veya 3 litrelik yağ vermediklerini toyotacılara yarı sentetik 1 litrelikleri verdiğini söyledi.şanzımanda(düz vites) yarı sentetik veya fullsentetik işlev olarak farketmez yalnızca km farkeder oda bizi pek etkilemiyor çünkü mineral yağla 100000 km yapan şanzıman yarı sentetikle en az 150000 km yapar.fullsentetikte 200000 km yapar ama arada korkunç fiat farkı var.
evet celal düz vites için castrol yarı sentetik 75w/90 koyacaksın.