Gönderen Konu: Araçta silkeleme(lütfen yardım)  (Okunma sayısı 3706 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris Cross
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '23
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Araçta silkeleme(lütfen yardım)
« : Mayıs 03, 2013, 21:16:56 »
Herkese iyi akşamlar.11000 km deki walve matic aracıma çarşamba günü kitmtm lpg sistemi taktırdım.bugün dip gaz yapınca acaba benzine geçiyormu diye deneme yapıyım dedim.Ama karşılaştığım şey beni çok üzdü :( Yaklaşık 40km hızla giderken dip gaz yaptım araba silkelenmeye (teklemeye) başladı gazdan ayağımı çekince silkeleme geçti.gaza yüklenmeden hafif hafif bastığımda hiçbir sıkıntı yok. aynı şeyi benzinde denedim bir sıkıntı yok.Acaba sıkıntı nedir?Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
2023 yaris cross hybrid passion x pack sarı(sahra)-siyah
2012 avensis elegant extra makyajlı 1.6. BRC’li beyaz (satıldı)
2010 auris comfort extra 1.6 metalik gri (satıldı)
2006 corolla terra 1.6 gümüş gri (satıldı)

Toyota Club Türkiye

Araçta silkeleme(lütfen yardım)
« : Mayıs 03, 2013, 21:16:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Araçta silkeleme(lütfen yardım)
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2013, 09:23:17 »
Yaşadığımız tabiki sorun. Bariz ortada.

Ama sorun gördüğünüz gibi lpg sisteminden kaynaklı. Titreme yaparken nasıl bir titreme git gel yapar gibi mi?
Bunun için taktırdığınız yere gidip göstermeniz gerekir. Lpg yakıtının geçtiği hortumda belki kırılma vardır. Siz birden yüklenince yakıtı yetiştiremiyor olabilirde.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2013, 09:49:17 »
canım arabalara lpg taktırıyorsunuz, ondan sonra gelsin lpg servisi gitsin toyota servisi. astarı yüzünden pahalıya geliyor gönül yorgunluğu da cabası. gelin bu güzel arabalara kıymayın, hiçbirimizin ekonomik durumu süper değil, arabamla daha az gezerim, daha fazla umumi vasıta kullanırım ama ona lpg taktıramam, kıyamam.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2013, 12:15:08 »
canım arabalara lpg taktırıyorsunuz, ondan sonra gelsin lpg servisi gitsin toyota servisi. astarı yüzünden pahalıya geliyor gönül yorgunluğu da cabası. gelin bu güzel arabalara kıymayın, hiçbirimizin ekonomik durumu süper değil, arabamla daha az gezerim, daha fazla umumi vasıta kullanırım ama ona lpg taktıramam, kıyamam.
Atilla amca toplu taşıma araçları da uygun değil ki. En basitinden 4 kişilik bir aile isen toplu taşıma araçları Kocaeli için diyorum şahsi aracından daha pahalıya geliyor. Artı yaşadığın toplu taşım rahatsızlığı vakitsiz gidiş dönüşler ve beklemeler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2013, 12:17:55 »
birçok lpg de üst devirlerde benzine geçecek şekilde ayar yapılır ama sizinki herhangi bir devirde dip gaz yapınca mı oluyo? normalde bir kere silkeleme yapıp benzine geçmesi gerekmiyor mu?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2013, 12:20:58 »
Ağabey sizi tamamiyle destekliyorum, bende asla bir arabaya kıyıp taktıramam o lpg yi, markası modeli ne olursa olsun. Genel yargı lpg nin çok karlı olduğu yolunda ama, uzun dönemde aslında herkez zarar ediyor, sadece günü ucuza kurtardıkları için sürekli kar ettiklerini düşünüyorlar.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2013, 12:35:48 »
Ağabey sizi tamamiyle destekliyorum, bende asla bir arabaya kıyıp taktıramam o lpg yi, markası modeli ne olursa olsun. Genel yargı lpg nin çok karlı olduğu yolunda ama, uzun dönemde aslında herkez zarar ediyor, sadece günü ucuza kurtardıkları için sürekli kar ettiklerini düşünüyorlar.

Sizlere katılıyorum ama bir yandan da taktıran arkadaşlara da hak vermiyor değilim. Benzin fiyat malum vergiler malum nereden kıssakta biraz daha indirebilsek diye düşünüyor insan masraflarını.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2013, 14:57:08 »
Atilla amca toplu taşıma araçları da uygun değil ki. En basitinden 4 kişilik bir aile isen toplu taşıma araçları Kocaeli için diyorum şahsi aracından daha pahalıya geliyor. Artı yaşadığın toplu taşım rahatsızlığı vakitsiz gidiş dönüşler ve beklemeler.
Emreciğim ben her sene kastamonu şarköy- şarköy kastamonu 1500 km , arada istanbul kastamonu -Şarköy istanbul 5-6 sefer yapmak zorunda kalıyorum. ben zaten bağkur emeklisi olarak her türlü ekonomik davranışlara açık olduğum halde, lpg kullanımının bana fazladan yaptıracağı bakım ve arıza masrafları artı olacak gönül yorgunluğu, benim arabama o tüpü taktırmama engel oluyor ki benim arabalar 2.0 . corolla gibi bir araban varsa, bakımlıysa ayrıca yumuşak kullanırsan asla lpg ye ihtiyaç olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2013, 16:06:31 »
Kalibrasyon sorunundan kaynaklı bir durum .Lpg taktırdıgınız yere gidin aracınıza yol ayarı yaptırın .Yol ayarı ne demek derseniz aracınız siz kullnırken lpg teknisyeni aracı benzin ile ayni gücü ve ivmelenmeyi yakalayabilmek adına birebir ayar yapar .Ve araç benzin ve lpg de aynı performansı verir . Eger brc- prind -lovato gibi markaları taktırdı iseniz sorun yaşamadan kullanırsınız ama atiker -tomasetto gibi uyduruk markalar taktırdı iseniz bu ayara 20-30 günde bir gidersiniz en uzun 2 ay sürer
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris Cross
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '23
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2013, 09:58:44 »
Cevap veren tüm arkadaşlar için teşekkürler.dün ustam sorunu halletti. Programda auris ile ilgili bir yer tıklanması gerekirken tıklanmamış. Usta düzeltince sorun düzeldi.Maşallah tıkır tıkır çalışıyor artık.
2023 yaris cross hybrid passion x pack sarı(sahra)-siyah
2012 avensis elegant extra makyajlı 1.6. BRC’li beyaz (satıldı)
2010 auris comfort extra 1.6 metalik gri (satıldı)
2006 corolla terra 1.6 gümüş gri (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2013, 11:37:41 »
Atilla amca Alper abi ve Sercan abiye katiliyorum. Ayrica Sercan abi seninlede konustuk ibre hep ayni yrrdeyken yani tam E'nin uzerinde isik yanarken 30 liralik benzin aldigimda opetten 110 km yapiyorum sehirici shellden alinca 80km zor gidiyorum bu kmyi karisik sekilde yapiyorum gazlayarak ve sakin kullanarak eskisehir gibi bir yerde bu guzel bir ortalama yaklasik oolarak 33-34 kurusa denk geliyor gercekten sakin kullanilirsa araclarimiz gercekten ekonomikbutun kasalarda ayni degil fakat uc asagiya bes yukari aynidir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2013, 09:54:54 »
Atilla amca Alper abi ve Sercan abiye katiliyorum. Ayrica Sercan abi seninlede konustuk ibre hep ayni yrrdeyken yani tam E'nin uzerinde isik yanarken 30 liralik benzin aldigimda opetten 110 km yapiyorum sehirici shellden alinca 80km zor gidiyorum bu kmyi karisik sekilde yapiyorum gazlayarak ve sakin kullanarak eskisehir gibi bir yerde bu guzel bir ortalama yaklasik oolarak 33-34 kurusa denk geliyor gercekten sakin kullanilirsa araclarimiz gercekten ekonomikbutun kasalarda ayni degil fakat uc asagiya bes yukari aynidir.

Ercü hayırdır?
Bu aralar senden gazlama lafı çok çıkıyor. Elin iyi alıştı gibi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2013, 10:01:53 »
Emreciğim ben her sene kastamonu şarköy- şarköy kastamonu 1500 km , arada istanbul kastamonu -Şarköy istanbul 5-6 sefer yapmak zorunda kalıyorum. ben zaten bağkur emeklisi olarak her türlü ekonomik davranışlara açık olduğum halde, lpg kullanımının bana fazladan yaptıracağı bakım ve arıza masrafları artı olacak gönül yorgunluğu, benim arabama o tüpü taktırmama engel oluyor ki benim arabalar 2.0 . corolla gibi bir araban varsa, bakımlıysa ayrıca yumuşak kullanırsan asla lpg ye ihtiyaç olmaz.
Benzinde litre olarak hiç bir sıkıntım yok. Arabam zaten normal yakıyor. Ama litre fiyatı beni yakıyor. Yoksa lpg ye bulaşmak kesinlikle istemezdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2013, 10:32:17 »
Ercü hayırdır?
Bu aralar senden gazlama lafı çok çıkıyor. Elin iyi alıştı gibi. :)

Arada abi motorun kirini pasini atmak lazim genel olarak sakin bir yapiua sahibim aslinda abicim :) :-[
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 06, 2013, 10:52:06 »
Valla bu yakıt olayını hale ben çözmüş degilim ya benim motorda bir anormallik var yada sizin araçlarda farklı bir sistem var .Arkadaş demişki 30 liralık benzin ile 1,6 auris 110 km gidiyormuş yani 6,5 litre benzin ile 110 km gidiyor demke oluyor.Aldıgımdan beri deniyorum 2005 corolla sol 1,6 motor 126 binde .Alır almaz Yağ, Yag filitresi , Hava filitresi , Polen Filitresi,Buji Takımı , Motor suyu Rot , Balans , Ön takım , Ön iki teker degişimi hav sensörü temizligi kelebek bogazı temnizligi ,yapıldı mootrda herhangi bir yag eksiltme ve çekiş sorunu yok .Kullanım şeklim genelde 3000 bin devir altı sakin kullanırım uzun yolda da 5 vites 80-120 bandını genelde geçmem her benzin aldıgımda bütün sayaçları sıfırlarım .ANKARA -Keçiören gibi biryerde yaşıyorum Henüz 8,6  litrenin altını göremedim valla .Bir sefer 7,6  gördüm ondada uzun yola çıkmadan benzin alıp sayaçları sııfrladım ondan sonra yola çıktım .Şimdi geleyim benzini artırabilecek olasılıklara

1-) 4 lastikte kışlık
2-) köye giderken 4 yetişikin + 3 çocuk ufaktanda bagaj yükü ile gidiyoruz.
3-) Genel olarak yol dü olsa da rampalarda mevcut tabi.

Ben merak ediyorum bu 7,2-7,8  5,5 gibi degerleri yakalayan arkadaşlar benzin yerine farklı bir yakıt mı kullanıyor yoksa bizim arbaların beyni farklı mı çalışıyor.Veya ben arba kullanmayı mı ? bilmiyorum.Veya araçta sorun varda biz mi bilmiyoruz .Ayrıca aynı araçtan 2 tane var ikiside aynı yakıtı tüketiyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2013, 11:22:34 »
Valla bu yakıt olayını hale ben çözmüş degilim ya benim motorda bir anormallik var yada sizin araçlarda farklı bir sistem var .Arkadaş demişki 30 liralık benzin ile 1,6 auris 110 km gidiyormuş yani 6,5 litre benzin ile 110 km gidiyor demke oluyor.Aldıgımdan beri deniyorum 2005 corolla sol 1,6 motor 126 binde .Alır almaz Yağ, Yag filitresi , Hava filitresi , Polen Filitresi,Buji Takımı , Motor suyu Rot , Balans , Ön takım , Ön iki teker degişimi hav sensörü temizligi kelebek bogazı temnizligi ,yapıldı mootrda herhangi bir yag eksiltme ve çekiş sorunu yok .Kullanım şeklim genelde 3000 bin devir altı sakin kullanırım uzun yolda da 5 vites 80-120 bandını genelde geçmem her benzin aldıgımda bütün sayaçları sıfırlarım .ANKARA -Keçiören gibi biryerde yaşıyorum Henüz 8,6  litrenin altını göremedim valla .Bir sefer 7,6  gördüm ondada uzun yola çıkmadan benzin alıp sayaçları sııfrladım ondan sonra yola çıktım .Şimdi geleyim benzini artırabilecek olasılıklara

1-) 4 lastikte kışlık
2-) köye giderken 4 yetişikin + 3 çocuk ufaktanda bagaj yükü ile gidiyoruz.
3-) Genel olarak yol dü olsa da rampalarda mevcut tabi.

Ben merak ediyorum bu 7,2-7,8  5,5 gibi degerleri yakalayan arkadaşlar benzin yerine farklı bir yakıt mı kullanıyor yoksa bizim arbaların beyni farklı mı çalışıyor.Veya ben arba kullanmayı mı ? bilmiyorum.Veya araçta sorun varda biz mi bilmiyoruz .Ayrıca aynı araçtan 2 tane var ikiside aynı yakıtı tüketiyor
Yücel canım kardeşim sen bir arabanın nasıl fazla yakıt tüketeceğinin anayasasını 3 maddeyle başarılı bir şekilde yazmışsın daha ne arıyorsun. yazlık lastiklerde bile enerji sıralaması yapılıyor sen kışlık kullanıyorsun +%10, araban tam yükle gidiyor +%20, hadi yoldaki rampaları araba toyota olduğundan göz ardı edelim, sen +%30 fazla tüketmek zorundasın.