0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir kaç gün önce gerçekleşmiş bir uçak kazası.
Araçtaki kamera tarihi 1 Şubat 2013, sanırım sadece haber kanal boşluğunu doldurmak için geçen gün yayınlandı.Olay Afganistan Bagram hava üssünde gerçekleşmiş.Uçağın bu duruma düşmesinde bir kaç sebep olabilir.Yeterli itiş gücüne ulaşamayan motorlara istinaden burnun normalden fazla yukarı dikilmesi ki bu genelde erken aktive edilen ve yanlış ayarlanmış auto-pilot nedeniyle oluşur. Yeterli yakıt bulunmaması, küçük bir ihtimal. Yakıt yoluyla sabotaj ihtimali!?Yanlışlıkla motorları stop etmek!.Motorların birden fazlasında aynı anda arıza meydana gelmesi veya neredeyse komple sistemin çökmesi!?Cargo uçağı olduğundan fazla insan zaiyatı yok, fakat olayı görerek yaşayanlar için son 10sn.....
Okuduğum başka bir kaynakta kargonun iyi sabitlenememesi nedeniyle uçağın arkasına kayan kargonun, ağırlık merkezini değiştirmesi nedeniyle uçağın o durumu düştüğü söyleniyordu. Ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi.
İçindeki kargonun yer değiştirmesi, uçağı düşürmeye yetecek ivme ve denge bozukluğu yaratacağına inanmıyorum. O kadar ağır bir nesne yer değişikliği yüzünden uçağı düşürebilme kabiliyetine sahipse, zaten havadayken o nesne uçağın arkasından çıkardı.Motorların arkasında hiç bir duman belirtisi yok sanki susmuşlar gibi!?
THY pilotu arkadaşım da benzer bir yorum yaptı. Askeri araç taşıyormuş uçak, yani araçlar ağır da olabilir.
Tekin abi 747ye hic bindin mi bilmiyorum ama kalkana kadar cani cikiyor o 4 motorun. Bir kere Montreal'den bindim ve pistte bu kadar uzun yol alan baska uçak görmemistim.