Gönderen Konu: Gasitaly lpg taktırdım  (Okunma sayısı 3855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Gasitaly lpg taktırdım
« : Mayıs 03, 2013, 15:49:30 »
3 ay once aldıgım 2010 corolla 1.6 comfort aracıma baktım olmuyor trabzon ıcerısınde ve rampada benzım yetısmıyor lpg taktırayım dedım ve Gasitaly dıye bır marka taktırdım, aklımda landırenzo vardı ama taktırmadan son kez bı arkadasımı aradım kendısının aracında hangı lpg olduğunu sordum atıker dedı ve su an bı sıkıntı yok dıyınce gıttım 2 yıl garantılı olan Landı degılde 3 yıl garantılı Gasitaly taktırdım,

baslarda aracta regulator ( buharlastırıcı dıger adı sanırım ) ses gelıyordu sankı turbo bozukta ufluyor gıbı 1 kez degıstık o parcayı olmadı sonra yenı kıt gelmıs kare seklınde olan onu taktık su an sesde kesıldı aracta bı anormallık yok hatta bugun onceden yanan motor arıza lambası az önce yola cıktıgımda söndü, aracımın çekişinde benzinden ben pek bir fark  görmedim depoyuda koltugun hemen arkasına ince uzun 40 lık taktırdım istetmede yerınde duruyo bagajda hala kullanılacak baya bir yer var , lpg anahtarınıda usta far ayarının alt tarafındakı bolmenın ıcerısıne koydu ortalıkta gorunen anahtarda yok

bır kac defa depoyu fulledım ayar vs yapıldı son degısen oten regulator zamanı  yaklasık 100 tl lık yakıtla 340 km yaptım sehir içi olan kısım %80 di yeni su an kullandığım regulator zamanı yakıta baktım su an 320 km oldu bununda 70 km sı uzun yol denılebılır, 350 yı gorecek gıbı

acaba yakıt ayarlarını bırazdaha kıssam mı lpg ye gecıs sıcaklıgı su an 30 dereceye ayarlattım, lakın rampalarda vs cekısı gayet ıyı benzınden bı fark goremedım desem aynı son ayarlayan usta ıkı tarafında basıncını aynı ayarladım dedı lpg degerlerı nasıl ?

gasitaly kiti ilk defa duymuştum ama beklentilerimi karşıladı rahatlıkla ki performansata bi sıkıntı görmedim benzinde araç yaklaşık 50  kuruş yakıyordu uzunyolda hiç denemedim nasip olursa çıkarsam burada paylaşacam uzunyol değerlerimi , aracımın km 61,000 carbon clean vs yaptırmak gereklimi bakım zamanı geldi bakımda yaptıracam , acaba bakım geldiğinden dolayıda fazla yakma ihtimali olurmu ?,60,000 bakımında neler yapılıyor?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Toyota Club Türkiye

Gasitaly lpg taktırdım
« : Mayıs 03, 2013, 15:49:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Gasitaly lpg taktırdım
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2013, 20:30:14 »
Ahmet bey o kadar çok söylenmiş ve şeyler olmuş ki ve sonunda o kadar soru sormuşsunuz ki muhabbet allak bullak oldu.

Öncelikle forum kuralları gereği profil bilgilerinizi doldursanız..

Sonra şunu söylemeliyim ki... Avensis kullanıcısıyım. 40 lt simit depo eski tip sıralı olmayan sistem lpg kullanıyorum. 100 tl lik lpg ile 300-350 km arasında mesafe kat ediyorum. Eğer şehir içi fazla olursa 290-300 km gidiyorum. Pek fazla bilinmeyen bir marka kullanarak riske girmişsiniz. Gerçi şu an zavoli ve brc kalitesini okadar bozduki anlatılamaz durumda.

Demem o ki sanki biraz fazla yakıyorsunuz....

Aracınız daha 60 binde bence carbon clean yaptırmanıza gerek yok. Bazı ustalar lpg yanma ısısı yüksek olduğu için motor içindeki kurumlar da yanar. bu işleme gerek yok derler.

Bakım prosedürünü forum  içinden yada bayiden öğrenebilirsiniz.

Fazla yakma durumunun  sebebi hava filtresinin tıkalı olması bajilerin değişim zamanı gibi etmenlerdir. Kontrol edilmesi gereken şeyler var demekki..

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)