Gönderen Konu: Orjinal Kaset/Cd çalara Aux girişi yapılması.  (Okunma sayısı 52919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Orjinal Kaset/Cd çalara Aux girişi yapılması.
« Yanıtla #120 : Mart 23, 2014, 16:47:05 »
belki konuyu hortlatıyorum ama tamda piyasada 150 liraya satılan aux dönüştürücülerden alıcakken bu konuyu bulmam mükemmel oldu emeği geçen herkese teşekkürler  :alkis:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mart 23, 2014, 16:47:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mart 23, 2014, 22:33:34 »
belki konuyu hortlatıyorum ama tamda piyasada 150 liraya satılan aux dönüştürücülerden alıcakken bu konuyu bulmam mükemmel oldu emeği geçen herkese teşekkürler  :alkis:
Ben bu sistemi uyguladım birde ona aşağıdaki cihazı adapta ettim oldumu sana bulutoothlu benim işe yaramaz teyp telefondan çaldırıyorum mp3leri hemde kablosuz :)
http://tailgate365.com/2012/03/logitech-wireless-speaker-adapter-bluetooth-review/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Mart 24, 2014, 15:45:34 »
hakan bey aklıma sizinde dediğini gibi ilk etapta kaset adaptörü geldi ...şayet teybin aux girişi var sie sorun yok demektir şöyleki o aux girişlerindeki kabloyu kullanmak istediğini yere çeker ve kullanamk istediğiniz türdeki jakı bağlarsınız ki buda genelde küçük streo jaklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #123 : Mart 15, 2015, 20:14:16 »
Hakan  Bey  buyrun  size  farklı  forumlardan  derlediğim    orjinal  kaset çalara  aux  girişi  yapma  ile  ilgili  3 adet  proje. Mantık  her  yerde  aynı  sadece elektronik kart  üzerindeki  yerleri  farklıdır.Umarım  işinize  yarar.

Linki burada  http://rapidshare.com/files/134952676/Aux_girisi_yapmak.rar.html
Merhabalar,
Aracımdaki kasetçalara (w58300) içten aux girişi yapmak istiyorum, yukardaki dosya silinmiş elinde olan varsa paylaşabilir mi?

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Mart 17, 2015, 19:50:12 »
beyler benim elim havya tutmaz. beceremem.. Ankara'da buluşup bu işi beraber yardımlaşa yapabileceğimiz birileri var mı? :) keyifli olabilr.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mart 18, 2015, 08:44:34 »
Merhabalar,
Aracımdaki kasetçalara (w58300) içten aux girişi yapmak istiyorum, yukardaki dosya silinmiş elinde olan varsa paylaşabilir mi?

Teşekkürler
@Osman Şenyurt (4631)  arkadaşımızda varsa yardımcı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Mart 18, 2015, 15:25:33 »
@Osman Şenyurt (4631)  arkadaşımızda varsa yardımcı olacaktır.

Kulağım çınladı, geldim. (bahsedilenler gene çalışmadı, tesadüfen gördüm kendimi  ;)   )

Merhabalar,

Teşekkürler

Eliniz havya tutuyor ise  az çok,  kaset çaların içini açın, kaseti teybin içine koyunca manyetik şeride baskı  yapan kristal vardır.  Ondan üç adet kablo çıkar,  R, L ve ortak (-) uç.  Yani sağ, sol ve eksi uçlar. Aux için gerekli dişi 3,5mm soketin kablolarını uygun bir şeklide bunlara lehimleyin. Sonra eğer bulabilirseniz  bir adet kaset  bulup (bulamazsanız  daha başka modifiyeye ihtiyaç var)  içini açın, manyetik şeridi komple çıkartın, yada içini açmadan sadece manyetik şeridi kesin. Şimdi aux girişinize portable bir müzik aygıtı/mp3 player/telefon bağlı iken kaseti kaset çalarınıza takın. Keyifli dinlemeler.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Aralık 25, 2015, 09:35:00 »
Kulağım çınladı, geldim. (bahsedilenler gene çalışmadı, tesadüfen gördüm kendimi  ;)   )

Eliniz havya tutuyor ise  az çok,  kaset çaların içini açın, kaseti teybin içine koyunca manyetik şeride baskı  yapan kristal vardır.  Ondan üç adet kablo çıkar,  R, L ve ortak (-) uç.  Yani sağ, sol ve eksi uçlar. Aux için gerekli dişi 3,5mm soketin kablolarını uygun bir şeklide bunlara lehimleyin. Sonra eğer bulabilirseniz  bir adet kaset  bulup (bulamazsanız  daha başka modifiyeye ihtiyaç var)  içini açın, manyetik şeridi komple çıkartın, yada içini açmadan sadece manyetik şeridi kesin. Şimdi aux girişinize portable bir müzik aygıtı/mp3 player/telefon bağlı iken kaseti kaset çalarınıza takın. Keyifli dinlemeler.
Merhaba Osman bey,
Dün akşam bu işlemi yapmak için benim teyibi dağıttım, teyp kafasından (kristal galiba) üç değil beşli bir esnek kablo çıkıyor, Bu beş kablodan hangilerini kullanmam gerektiğini bulamadım, yardımcı olamnız mümkün mü? Eski dosyalar sizde duruyorsa onları tekrar upload edebilir misiniz?

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Aralık 25, 2015, 11:21:53 »
Cem bey, eski kaset çalarların kristalinde 3 kablo vardı :)  Şimdi yeni ürünlerde çok kablo koymuşlar.  Ama sonuç itibariyle deneme yanılma yöntemiyle bulunabilir belki hangileri olduğu.   Yada;

Lehim yerine bu kabloyu alsak işimizi görmez mi?

http://www.aliexpress.com/item/For-Toyota-Camry-RAV4-Corolla-4Runner-Highlander-Yaris-New-3-5MM-AUX-IN-Input-Audio-Radio/32471874483.html?spm=2114.01020208.3.55.ucAyHQ&ws_ab_test=searchweb201556_6,searchweb201644_4_79_78_77_82_80_62_81,searchweb201560_8

Mustafa beyin dediği ürünlere bakılabilir daha kolay yönden.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -