Gönderen Konu: CHECK ENGINE DEN KURTULAN OLDU MU?  (Okunma sayısı 1695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
CHECK ENGINE DEN KURTULAN OLDU MU?
« : Mayıs 02, 2013, 19:02:08 »
Arkadaşlar yine bir check engine davasıyla devam ediyoruz.LPG taktıranlar bundan tamamen kurtulan oldu mu yoksa her ayarda bu sorunu yaşatıyor mu? Bende ayardan sonra şehir içi kullanımda sorun olmuyor ama uzun yolda check engıne diye lamba yakıyor ne yapmalı bunu.Fikirlerinize ihtiyacım var
2019 Toyota Corolla Passion

Toyota Club Türkiye

CHECK ENGINE DEN KURTULAN OLDU MU?
« : Mayıs 02, 2013, 19:02:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • seven sevdiğine dilbeste olur
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: CHECK ENGINE DEN KURTULAN OLDU MU?
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2013, 09:37:41 »
Arkadaşlar yine bir check engine davasıyla devam ediyoruz.LPG taktıranlar bundan tamamen kurtulan oldu mu yoksa her ayarda bu sorunu yaşatıyor mu? Bende ayardan sonra şehir içi kullanımda sorun olmuyor ama uzun yolda check engıne diye lamba yakıyor ne yapmalı bunu.Fikirlerinize ihtiyacım var

Bu check ngine sensor arzasi falan mi..ben henuz benzinde kullanyorum da..bide lpg niz ne marka uyumu falan  nasil
trafik de sabır ve saygı her kişinin değil ER kişinin kârıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2013, 19:27:21 »
Bu check ngine sensor arzasi falan mi..ben henuz benzinde kullanyorum da..bide lpg niz ne marka uyumu falan  nasil
Check engıne kullanım klavuzunda motor arızası olarak geçiyor ama lpg de yaptığı arıza kalibrasyonda gazı kıstıkları için motora yeterli yakıt püskürmüyor motorda gelen yakıtı fakir algılıyor ve check engıne diye lamba yakıyor.Ama şuan ben lambayı söndürdün enjektörleri değiştirdi ustamız ayarını da yaptı  yanmadı lamba.Benim lpg landi marka ben gayet memnunum uyumu çok güzel hiçbir şekilde performansta sıkıntı  yok aynı benzinli gibi rahatça kullanıyorum ve ekonomik anlamda da bayağı düştü değerler.Geçen gün gidiş geliş 300 km yol yaptım uzun yol 55 lirayla gittim benzinle 85-90 ı buluyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • seven sevdiğine dilbeste olur
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2013, 19:39:27 »
Check engıne kullanım klavuzunda motor arızası olarak geçiyor ama lpg de yaptığı arıza kalibrasyonda gazı kıstıkları için motora yeterli yakıt püskürmüyor motorda gelen yakıtı fakir algılıyor ve check engıne diye lamba yakıyor.Ama şuan ben lambayı söndürdün enjektörleri değiştirdi ustamız ayarını da yaptı  yanmadı lamba.Benim lpg landi marka ben gayet memnunum uyumu çok güzel hiçbir şekilde performansta sıkıntı  yok aynı benzinli gibi rahatça kullanıyorum ve ekonomik anlamda da bayağı düştü değerler.Geçen gün gidiş geliş 300 km yol yaptım uzun yol 55 lirayla gittim benzinle 85-90 ı buluyordu.
Tesekkur ederm hocam bilgilendirdgniz icin.. masallah yakit 18.5 kurus gibi bisey olmus.sayet 1-2 ay icinde arabayi satmazsam ve guzel bi il e tayinim cikarsa insallah landi taktircam yada brc insallah..
trafik de sabır ve saygı her kişinin değil ER kişinin kârıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2013, 19:43:04 »
Tesekkur ederm hocam bilgilendirdgniz icin.. masallah yakit 18.5 kurus gibi bisey olmus.sayet 1-2 ay icinde arabayi satmazsam ve guzel bir il e tayinim cikarsa insallah landi taktircam yada brc insallah..
İnşallah her şey gönlünüzce olur.Kazasız sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2013, 21:34:32 »
Benım de basıma geldi bu olay burada paylasmıstım. Arabayı kontrol ettırdıgımde de hıcbır sorun olmamasına ragmen kayıtlara 'Motor ecusunun degısmesı gerekıyor' dıye gecmıs ben de dıkkat etmeden ımzalamısım cunku bana bir daha yaparsa degıstırırız demıslerdı. Fıyatı 2 bin kusur. Kayıtlarda bu ıfade oldugu ıcın arabamın degerı bırden 2.500 L dustu ne yazık ki. Panık olup gıtmeseydım bu ıfade olmayacaktı cunku 'check engıne' yazısı gözuktu, aksam eve geldim sabah calıstırdıgımda hersey normaldı 'check engıne' yazısı yoktu ama ben yıne de gıttım servıse.