Gönderen Konu: klima açık iken kırmızı ışıkta stop etme porblemi  (Okunma sayısı 1745 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
iyi günler arkadaşlar
dün aracım ile seyahat ederken klima açtım kırmızı ışık geldi durdum araç birden stop etti tekrar çalıştırdım ilerde tekrar kırmızı ışıkta durudum tekrar stop etti.klimayı kapattım o şekil kullandım hiç stop etmedi.aracımda atiker marka tüp vardır.
geçen senede böyle bi sorunla karşılaşmıştım bogaz kelebeği temizliği yaptırdım atiker firması tüp ayar yaptı.klıma kullanmadım sonra kış boyu sıkıntı yoktu
sankı bana klıma açılınca bu problem oluyor gibi geliyor.başına böyle bir problem gelen veya bilgi verecek varmı?
2007 avensis 1.6 elagant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: klima açık iken kırmızı ışıkta stop etme porblemi
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2013, 10:21:15 »
bir de benzinde deneyin benzinde stop etmiyorsa lpg ayarını tekrar yaptırın özelliklle klima açıkken yaptırın düzelir sorununuz.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 4789
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: klima açık iken kırmızı ışıkta stop etme porblemi
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2013, 11:32:52 »
Eski aracım yapıyordu aynı işlemi sadece lpg de yapıyordu benzinde yapmıyordu. Bendeki sorun klimanın sigortalarıyla alakalıydı daha önceki sahibi klima tesisatıyla oynamış ve role çektirmiş. Daha sonra klimam bozuldu. Lpg deyken klima çalışmamasına rağmen rölanti kırmızı ışıkta acayip oynamaya başladı. Bizim buralarda çözüm bulamadılar. Boğaz kelebeğini, klimayı ve sigorta kutusunu değiştirmemi tavsiye ettiler. Uğraşamadım yaptıramadım. O haliyle takasa verdim aracımı
1- 2004 Fiat Stilo 1,6 102hp Actual ( 2010(110k) - 2013(165k) )
2- 2013 Toyota Yaris 1,33 99hp Cool MultidriveS ( 2013(0) - 2013(8k) ) C Segmentinden inip B segmentine binmek sarmadı.
3- 2013 Toyota Auris 1,6 132 hp Premium MultidriveS ( 2013(0) - ? )