Gönderen Konu: vites değişiminde gelen sesler  (Okunma sayısı 3731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 9300
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
vites değişiminde gelen sesler
« : Nisan 29, 2013, 23:27:11 »
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle forumda bayağı bir araştırma yaptım ama aynı sorunu tam olarak bulmadım. Aracım 1.33 corolla 1200 km de 1000 bakımına gitmedim. Sorunum şöyle aracımla 1. viteste kalkış yaptıktan sonra 2. vitese geçmek için debriyaja bastığımda alt taraftan bir ayrılma sesi duyuyorum (bundan önceki efsanemde yoktu böyle bir ses) 2. vitese atınca da yine tak diye bir ses geliyor. 3. vitese geçişlerde de aynı sesler devam ediyor. 4. vitese geçişte o sesleri duyamıyorum. İlk 3 vites düşük hızlarda olduğu için mi bu sesleri duyuyorum yoksa araç yeni olduğu için mi bu sesler geliyor yoksa gerçekten bir sorun mu var? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
1995 Toyota Corolla 1.6 XLİ / 2013 Toyota Corolla 1.33 comfort

Toyota Club Türkiye

vites değişiminde gelen sesler
« : Nisan 29, 2013, 23:27:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: vites değişiminde gelen sesler
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2013, 23:30:03 »
Pedalı sert bırakıyor olabilir misiniz? Pedala bastığınızdada geliyor mu yoksa sadece bırakırken mi geliyor o ses ?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2013, 23:46:01 »
Pedalı sert bırakıyor olabilir misiniz? Pedala bastığınızdada geliyor mu yoksa sadece bırakırken mi geliyor o ses ?
Pedala basarken geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2013, 23:49:05 »
Pedala basarken geliyor
Kavrama ve volanta bir baktırın isterseniz.Belki ayırmada sıkıntı olabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2550 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2013, 11:46:46 »
Daha fazla gecikmeden yetkili servisinize ilk bakıma gidiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2013, 21:03:24 »
Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle forumda bayağı bir araştırma yaptım ama aynı sorunu tam olarak bulmadım. Aracım 1.33 corolla 1200 km de 1000 bakımına gitmedim. Sorunum şöyle aracımla 1. viteste kalkış yaptıktan sonra 2. vitese geçmek için debriyaja bastığımda alt taraftan bir ayrılma sesi duyuyorum (bundan önceki efsanemde yoktu böyle bir ses) 2. vitese atınca da yine tak diye bir ses geliyor. 3. vitese geçişlerde de aynı sesler devam ediyor. 4. vitese geçişte o sesleri duyamıyorum. İlk 3 vites düşük hızlarda olduğu için mi bu sesleri duyuyorum yoksa araç yeni olduğu için mi bu sesler geliyor yoksa gerçekten bir sorun mu var? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
merhabalar.  aynı araç bizde de var abi. vitesler yumuşak her zaman çok rahat geçiyor ama ses yönünde çok haklısın viteslere takarken özellikle ve özellikle 2ye atarken tak tuk fena ses geliyor ama normalmiş! yani zaten araçlarımız daha 5000i geçmedi bile.  hele bir de araç hareket etmiyorken tüm viteslere atın gelen dişli seslerini çok rahat duyacaksınız ama 2.viteste çok daha rahatsız edici kamyon şanzımanı gibi.   1992 model 225000kmdeki corolla aracımızın şanzumanı 21 yıldır hiç açılmamıştır ve araba dururken dahi vites atarken tek bir ses duyamazsınız.  bu yönde kalite bozulmuş gibi malesef
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2013, 21:08:59 »
merhabalar.  aynı araç bizde de var abi. vitesler yumuşak her zaman çok rahat geçiyor ama ses yönünde çok haklısın viteslere takarken özellikle ve özellikle 2ye atarken tak tuk fena ses geliyor ama normalmiş! yani zaten araçlarımız daha 5000i geçmedi bile.  hele bir de araç hareket etmiyorken tüm viteslere atın gelen dişli seslerini çok rahat duyacaksınız ama 2.viteste çok daha rahatsız edici kamyon şanzımanı gibi.   1992 model 225000kmdeki corolla aracımızın şanzumanı 21 yıldır hiç açılmamıştır ve araba dururken dahi vites atarken tek bir ses duyamazsınız.  bu yönde kalite bozulmuş gibi malesef
Teşekkürler Özgür Bey biraz olsun rahatladım :) Gerçekten vites geçişleri çok yumuşak ama 20-30 km hızlarda 2. 3. vites de gelen o sesler hoşuma gitmiyor. Tekrar teşekkürler.