Gönderen Konu: Aynadaki geri görüşü naviye aktarma.  (Okunma sayısı 2703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Aynadaki geri görüşü naviye aktarma.
« : Nisan 28, 2013, 09:34:05 »
Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım. 2 ay önce 2011 model bi toyota corolla elegant aldık araç multimedya sistemli fakat aynadaki geri görüşü multimedyaya vermiyor servise götürdüm bana dedikleri 250 tl karşılığında yeni bi kamera takacaklarını ancak o şekilde ön panele görüntü alabileceğimi söylediler bunun başka bi yolu var mı acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Aynadaki geri görüşü naviye aktarma.
« : Nisan 28, 2013, 09:34:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: Aynadaki geri görüşü naviye aktarma.
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2013, 10:17:21 »
aramıza hoş geldinizi aracınız hayırlı olsun rabbim kazasız belasız hayırlarda kullanmayı nasip etsin,sizi biraz daha tanışak nasıl olur? site içerisinde konuya hakim dostlar mutlaka cevap vereceklerdir emin olabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2013, 10:27:16 »
Teşekkür ederim seydi bey. Tanışma bölümüne yazdım burayada yazayım 25 yaşındayım. sü ürünleri müh. Son sınıf öğrencisiyim ve 2 yıllık bilgisayar programlama mezunuyum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2013, 10:40:48 »
Sedat bey aramıza hoş geldiniz aracınız hayırlı olsun. tam emin olamamakla birlikte sanırım yeni bir kamera olması şart gibi. yalnız 250 tl biraz fazla. bana cihazın yanında hediye geldi. araştırdım 100 tl kameralar var. umarım değişik bir çözümü vardır. bilgisi olan arkadaşlar cevapladığında tam olarak emin oluruz. varsa çaresi benimde işime yarar ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2013, 10:44:12 »
Sedat bey aramıza hoş geldiniz aracınız hayırlı olsun. tam emin olamamakla birlikte sanırım yeni bir kamera olması şart gibi. yalnız 250 tl biraz fazla. bana cihazın yanında hediye geldi. araştırdım 100 tl kameralar var. umarım değişik bir çözümü vardır. bilgisi olan arkadaşlar cevapladığında tam olarak emin oluruz. varsa çaresi benimde işime yarar ;)
onur bey hoşbulduk :) erzurum servisinde kameraya 100 tl dediler işçilik parası 150 toplam 250 tl masraf çıkardılar :D bende şaşırdım. aracımızda sizin resimdeki gibi beyaz.. Benim anlamadığım mevcut kamerasından neden olmuyor. illa yeni bi kamera mı almak lazım bunun için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2013, 11:07:08 »
onur bey hoşbulduk :) erzurum servisinde kameraya 100 tl dediler işçilik parası 150 toplam 250 tl masraf çıkardılar :D bende şaşırdım. aracımızda sizin resimdeki gibi beyaz.. Benim anlamadığım mevcut kamerasından neden olmuyor. illa yeni bir kamera mı almak lazım bunun için

Erzurum servisi bir alem zaten bana navitech i 2200 tl ye takarız dediler takmak 15 dk sürüyor yok göğüsü sökecez yok şurayı sökecez yok bıdı bıdı :D kendim aldım 1050 tl mal oldu :D onlara bakmayın siz. bir yolu varsa er geç ortaya çıkacaktır. aslında benim aklıma gelmiyor değildi ama çok uğraıtırı diye düşündüm. kamera bagaj kapağına montajlı. kablolar arka taraftan çıkıyor bir soket ile oradan çıkış alınıp direkler yardımıyla kablo ön tarafa kadar getirilip takılabilir sanıyorum. ama denek lazım. tabi işi bilen birisi de lazım :D
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2013, 11:12:37 »
Erzurum servisi bir alem zaten bana navitech i 2200 tl ye takarız dediler takmak 15 dk sürüyor yok göğüsü sökecez yok şurayı sökecez yok bıdı bıdı :D kendim aldım 1050 tl mal oldu :D onlara bakmayın siz. bir yolu varsa er geç ortaya çıkacaktır. aslında benim aklıma gelmiyor değildi ama çok uğraıtırı diye düşündüm. kamera bagaj kapağına montajlı. kablolar arka taraftan çıkıyor bir soket ile oradan çıkış alınıp direkler yardımıyla kablo ön tarafa kadar getirilip takılabilir sanıyorum. ama denek lazım. tabi işi bilen birisi de lazım :D
vardır diye tahmin ediyorum bende internetten araştırırken bu form çıktı karşıma sevindim :) Baya faydalı bi form inceliyorum güzel bilgiler var. Umarım banda yardımcı olurlar sizinde ilginiz için çok teşekkür ederim onur bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2013, 11:29:53 »
aynadaki ekranı kullanmak istemiyorsanız. aynaya giren kamera kablosunu takip edin. birleştiği bir konnektör vardır. genelde sarı renkli olur. o kabloyu sökün nav. cihazına bağlayın işleminiz tamamdır. eliniz sökme takmaya yatkın değilse yardım alınız.

yeni kamerada almak isterseniz aliexpress sitesinde 20$ a güzel cam var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2013, 11:35:38 »
aynadaki ekranı kullanmak istemiyorsanız. aynaya giren kamera kablosunu takip edin. birleştiği bir konnektör vardır. genelde sarı renkli olur. o kabloyu sökün nav. cihazına bağlayın işleminiz tamamdır. eliniz sökme takmaya yatkın değilse yardım alınız.

yeni kamerada almak isterseniz aliexpress sitesinde 20$ a güzel cam var.
çok sağolun cevabınız için hem ayna hem navi cihazını birlikte kullanma şansımız yok mu acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 28, 2013, 11:41:59 »
var. aşağıda linkini verdiğim gibi bir aparat alacaksınız. çıkışın birini aynaya diğerini nav. bağlayabilirsiniz. bu arada orjinal kameranızın bu adaptöre uygun jack olduğunu VARSAYIYORUM.

http://www.necipbilgisayar.com.tr/urundetay.asp?id=589

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 28, 2013, 11:47:32 »
var. aşağıda linkini verdiğim gibi bir aparat alacaksınız. çıkışın birini aynaya diğerini nav. bağlayabilirsiniz. bu arada orjinal kameranızın bu adaptöre uygun jack olduğunu VARSAYIYORUM.

http://www.necipbilgisayar.com.tr/urundetay.asp?id=589
hocam çok teşekkür ederim. bu işlemleri kendim yaparsam cihazı yakma gibi bi risk var mı serviste ellemeyin yakarsınız gibi bişey dediler. İkinci kamera olmadan olmaz dediler kusura bakmayın sizide rahatsız ediyorum ama ne yapayım :) Başka çare yok. 250 tl vermek istemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2013, 11:53:20 »
Video girişi ile cihazı yakmazsınız. elektrik donanımını kurcalamayın. sökün buraya fotoları yükleyin daha iyi yardımcı olurum. ben kendi aracıma sonradan. plka aydınlatma yerine takılan kamera ile ekranlı ayna taktım. hiç sorunum yok. benden size bir tavsiye. verdiğim siteden bir kamera alın aracın önüne takın. onu nav. bağlayın yüksek kaldırımlarda çok işe yarıyor. ben şimdi. 2. alıp onuda aynaya bağlayacağım. çünkü benim aynanın 2. video girişi var. çünkü geri giderken görüntüye aynadan bakmak daha kolay oluyor. alışkanlığınız değişmemiş oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 28, 2013, 12:10:42 »
Video girişi ile cihazı yakmazsınız. elektrik donanımını kurcalamayın. sökün buraya fotoları yükleyin daha iyi yardımcı olurum. ben kendi aracıma sonradan. plka aydınlatma yerine takılan kamera ile ekranlı ayna taktım. hiç sorunum yok. benden size bir tavsiye. verdiğim siteden bir kamera alın aracın önüne takın. onu nav. bağlayın yüksek kaldırımlarda çok işe yarıyor. ben şimdi. 2. alıp onuda aynaya bağlayacağım. çünkü benim aynanın 2. video girişi var. çünkü geri giderken görüntüye aynadan bakmak daha kolay oluyor. alışkanlığınız değişmemiş oluyor.

teşekkürler hocam servis paralel bağlama yakarsın diyordu... bi bakalım umarım olur çok sağolun yardımınız için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2013, 12:36:37 »

Selçuk abi 10 numara adamsın çok teşekkür ederim. derdimize derman oldun. abi ben aldığım cihazın yanında gelen kamerayı öne takmak istedim ama cihazı aldığım eleman bana kameranın ters göstereceğini bu nedenle kullanamayacağımı söyledi. benim kafama pek yatmadı ama bilgim olmadığı için inanmak zorunda kaldım :D acaba bu konuda bir bilgin var mı abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 28, 2013, 12:38:23 »
evet. eğer kameran geri görüşü içinse önde ters görüntü alırsınız. doğru söylemiş. bunun için öne kamera alırken belirtmeniz lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 28, 2013, 12:40:33 »
http://www.aliexpress.com/item/Factory-Promotion-Sony-CCD-HD-night-vision-360-degree-car-rear-view-camera-front-view-side/571652761.html
bakın bu ilanda nereye kullanacağınızı belirtin diyor.
Please leave us the message do you need the car camera with rear view or front view .If not .We will send the car camera to you rear view as default.
ben 2. kamera olarak bunu alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 28, 2013, 12:47:49 »
çok art niyetliyim galiba :D nasıl olsa ben bilmiyorum diye adam beni yiyor demiştim :D günahını aldım adamın :(

abi çok teşekkür ederim. montaj sonrası foto paylaşabilirsen çok memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2013, 12:54:38 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38367.340 bu arkaya yaptığım uygulama. resimlerde tam net çıkmamış ama görüntü çok güzel ve net.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2013, 13:07:01 »
güzel olmuş abi eline sağlık. benim orjinalde geri görüş vardı tek yapmam gereken ön tampona kamera almak ve senin tarif ettiğin şekilde montajlamak abi. hatta elimdeki hediye kamerayı verip takasla ön için kamera alabilirim denk gelirse tabi. bir de abi ön tamponda tam olarak nereye montajlayacaksın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 28, 2013, 13:21:40 »
kamerayı alınca netleşir ama şimdilik düşüncem plakanın hemen alt kısımına takmak.