0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Günaydın efendim. Forumda arama yaptım ama tam olarak aradığımı bulamadım. Aracım ısındıktan sonra bariz bir şekilde çekişten düşüyor ve yakıt da ciddi derecede artıyor. Hafif bir yokuşta dahi kalkışta zorlanıyor defalarca gaz vermek zorunda kalıyorum. 1. Forumda araştırma yaptığımda aracın sıcak hava çekmesinden bahsediliyor. Bu sıcak hava çekme nedir ve nasıl bertaraf edilir? Sıcak hava çekmesi yakıtın artışına neden olabilir mi?2. Baskı balatadan olabilir mi?3. Ayrıca 195/60/15 olan lastikleri 195/65/15 olarak yazlıkları taktırdım. bu çekişi ve yakıtı etkiler mi? (arabanın altı alçaktı bulunduğum ilçenin yolları çok kötü bundan dolayı 195/65/15 taktım.)Soruları size sormamın sebebi bulunduğum yer en yakın sanayiye 200 km uzaklıktadır. Araç 2002- 194000- sol modeli...
Merhaba eğer aracınızın debriyajı kaçırmıyorsa kesinlikle supap ayarlarınızı kontrol ettirmeniz gerekiyor ısındıktan sonra aracın eksoz çıkışının düzenli buhar halinde çıkması gerekiyor. elinizi egsoza koyduğunuzda pap pat vurur bir his yapıyorsa supap ayarlarınız sıkı demektir. birde stop ederken kendi kendine çalışıyormu 2-3 saniye?
Hocam aracınızı baskı balatasında sorun var yüksek ihtimal bitik .Bitik baskı balata araç sogukken çekiş ve gidişte sorun olmaz araç ısındıktan sonra debriyaj kavraması yükselir ama sizin ayagınız alıştıgı için size normal gelebilir.rampalar kalkmak zorlaşır araç bagırır ama gitmez zorladıkça araç çekişi düşer sebebi ise baski ile balata yüzeyi tam birbirine yapışmadıgı için kaçırma sebepli sürtünme oluşur buda zaten bitme noktasındaki balatayı haddinden fazla ısıtır bu ısınma kavramayı ve çekişi ciddi anlamda zayıflatır .Siz istedigniz hıza ulaşmak için fazladan gaza basarsınız araç geç ivmelenme yaptıgından yakıt sarfiyatını hayli artar .İyi bir ustaya aracı gösterin veya çok dik bir rampada durun araç ta 3-4 kişi mümkünse arkada otursun araçla rampada el freni olmadan kalkmaya çalışın gazı hayli faz verin araç kalkmıyor geri kaçıyor ise baskı balata bitiktir, araç kalkmaya çalışıyor hatta ciddi bir patinaj çekiyorsa çok iyidir hafif bir patinaj ile yavaş yavaş hızlanıyorsa bitmesine ranak kalmışl demektir.sorun bence bu başka yerde aramaya gerek yok .
sübap ayarlarının sıkı olması ne demek yani iyi bir şey mi kötü mü?Arabayı stop ederken gecikme hissi hiç yaşamadım.
Sedat bey'in motorunun sübap ayarlarının yapılamayacağını farzederek, sıkı (yeterli aralığa sahip değil) olma ihtimalini düşünmüyorum.
Bizim moturun sübap ayarı yapılamıyor mu yani tam anlayamadım da