Gönderen Konu: Açık hava filtresi hakkında bilgilendirme...  (Okunma sayısı 3308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Açık hava filtresi hakkında bilgilendirme...
« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2013, 11:01:22 »
Açık hava filtresinde Kalite 1.
filtre konumu 2. sırada
Bende yaklaşık 60 bin kmdir açık hava filtresi kullanıyorum. Pipercross marka ve her 5 bin km de bir temizliyorum. Borularda henüz tozla karşılaşmadım. Ama önceki kutu içi normal filtre kullanımında onda da her 7 bin km de bir filtreyi değiştirirdim ama boruda toz kalıntılarını görüyordum.

Konum olarak ise şu anda sol sis farının hemen arkasında biraz üstünde durmakta.

Tavsiye edermisiniz diye sorarsanız yarın sıfır araç alsam kitini bulabiliyorsam 3. günü takarım. :)

Gerçi bu konuyla ilgili sitede birçok konu ve açıklamalar mevcut.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2013, 11:01:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 29, 2013, 20:22:32 »
Yaptirirsan haberimiz olsun. Belki bende gaza gelirim:)

Abi orjinal kit yok .. Varda TR de yok gibi bişi. Uç kısmı standart filtre olduğu için diğer kısımları kendim yapıcam.

filtre konumu 2. sırada
Bende yaklaşık 60 bin kmdir açık hava filtresi kullanıyorum. Pipercross marka ve her 5 bin km de bir temizliyorum. Borularda henüz tozla karşılaşmadım. Ama önceki kutu içi normal filtre kullanımında onda da her 7 bin km de bir filtreyi değiştirirdim ama boruda toz kalıntılarını görüyordum.

Konum olarak ise şu anda sol sis farının hemen arkasında biraz üstünde durmakta.

Tavsiye edermisiniz diye sorarsanız yarın sıfır araç alsam kitini bulabiliyorsam 3. günü takarım. :)

filtre konumu 2. sırada

Yer konusunda bende aynı yeri düşünüyorum.  Biraz zaman alıcı ve sabır isteyen bi durum söz konusu şu an için araştırma içindeyim. Forum içindeki konuları inceledim fikir sahibide oldum bakalım ...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)