Gönderen Konu: iyi birisi vurup kaçmış....  (Okunma sayısı 3951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
iyi birisi vurup kaçmış....
« : Nisan 26, 2013, 21:23:03 »
arkadaşlar az önce park halindeki arabama sol ön çamurluktan bir insan evladı vurup kaçmış ön çamurluk far tarafı ve ön tampon haliyle göçmüş.şimdi vuran kişinin plakası bende mevcut ne yapmam gerekir direk polislemi halledeceğim yoksa kasko şirketi ilemi
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

iyi birisi vurup kaçmış....
« : Nisan 26, 2013, 21:23:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: iyi birisi vurup kaçmış....
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2013, 21:25:49 »
arkadaşlar az önce park halindeki arabama sol ön çamurluktan bir insan evladı vurup kaçmış ön çamurluk far tarafı ve ön tampon haliyle göçmüş.şimdi vuran kişinin plakası bende mevcut ne yapmam gerekir direk polislemi halledeceğim yoksa kasko şirketi ilemi
Geçmiş olsun.Önce polisi arayıp durumu anlatın ve tutanak için aracı oynatmayın yerinden.(eğer araç sahibi kabul etmiyor ise) Tutanaksız karşı aracın kaskosundan ödeme alamazsınız aksi takdirde.Eğer karşı taraf kabul ederse anlaşabiliyorsanız direk tutun tutanağı o şekilde iki tarafta uğraşmaz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2013, 21:28:15 »
Geçmiş olsun.Önce polisi arayıp durumu anlatın ve tutanak için aracı oynatmayın yerinden.(eğer araç sahibi kabul etmiyor ise) Tutanaksız karşı aracın kaskosundan ödeme alamazsınız aksi takdirde.Eğer karşı taraf kabul ederse anlaşabiliyorsanız direk tutun tutanağı o şekilde iki tarafta uğraşmaz.
kişi ile anlaşmak mı adam vurup kaçtı ben yanına gidene kadar aldım arabayı haliyle eve geldim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2013, 21:36:04 »
kişi ile anlaşmak mı adam vurup kaçtı ben yanına gidene kadar aldım arabayı haliyle eve geldim
Plakası var deyince evinizin çevresinde oturan birisi gibi düşündüm.Bu durumda vakit kaybetmeden trafik şubeye gidip aracın plakasını bildirin.Vuran kişi hasarı yaptırırsa bir şey kanıtlayamazsınız.Bence bir uğrayın şimdi trafik şubeye onlar tutanak tutarlar.Araç sürücüsünüde çağırırlar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2013, 22:01:18 »
Plakası var deyince evinizin çevresinde oturan birisi gibi düşündüm.Bu durumda vakit kaybetmeden trafik şubeye gidip aracın plakasını bildirin.Vuran kişi hasarı yaptırırsa bir şey kanıtlayamazsınız.Bence bir uğrayın şimdi trafik şubeye onlar tutanak tutarlar.Araç sürücüsünüde çağırırlar.
Şimdi emniyetten geldim polislerin dediği şaka gibi ya artık biz rapor tutamıyoruz bunun için sulh ceza mahkemesine şu plakalı  araba bana vurup kaçtı deyip dava açacakmışın falan filan dosya masrafı olarakta 600 tl yatırcakmışım şaka gibi anlayacağın.Kasko şirketi ile irtibata geçeceğim belki onlar bir çözüm bulabilire yada  pazartesi günü üst düzey bir amir var onu arayıp plakdan adamın tlf no bilgilerine ulaşıp tlf edip ya yaptır yada dava açıyorum diyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2013, 22:05:34 »
Şimdi emniyetten geldim polislerin dediği şaka gibi ya artık biz rapor tutamıyoruz bunun için sulh ceza mahkemesine şu plakalı  araba bana vurup kaçtı deyip dava açacakmışın falan filan dosya masrafı olarakta 600 tl yatırcakmışım şaka gibi anlayacağın.Kasko şirketi ile irtibata geçeceğim belki onlar bir çözüm bulabilire yada  pazartesi günü üst düzey bir amir var onu arayıp plakdan adamın tlf no bilgilerine ulaşıp tlf edip ya yaptır yada dava açıyorum diyeceğim.
İşte dediğim gibi durum çok zor oluyor,çarptığı yerde mobese var mı varsa eğer işiniz dahada kolay olur.Ancak dava ile bir şey çıkmaz sonuçta delil yok ise mahkeme bir yaptırımda bulunamaz.Adam yaptırır muhtemelen hasar oluştuysa.En güzeli sizin ulaşıp durumu anlatmanız birazda mahkemeye verirsem hem sen uğraşırsın hem ben deyip ödetmeye çalışacaksınız ne yazıkki.Aslında şöyle bir şey var kasko ile görüşürken durumu olduğu gibi anlatın belki bir şekilde sistemden adres vs öğrenme durumu olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2013, 22:10:10 »
Aracı yerinden oynattığınızı söylediyseniz polis tutanak tutmuyor, ama oynatmadıysanız tutuyor. Aynı olay benimde başıma geldi, benim aracımada vurup kaçmışlar, gören birisi plakasını alıp bana haber verdi. Hemen 155den ekip istedim, geldiler. Sonra karakola geçip kroki falan çizdiler, araç sahibine ulaşıp araça çarpıp kaçtığını söylediler, adam reddetti, sonra şahidimiz olduğunu söyleyince kuzu kuzu getirdi evraklarını ve onun sigortası karşıladı tüm masrafı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2013, 22:29:59 »
Aracı yerinden oynattığınızı söylediyseniz polis tutanak tutmuyor, ama oynatmadıysanız tutuyor. Aynı olay benimde başıma geldi, benim aracımada vurup kaçmışlar, gören birisi plakasını alıp bana haber verdi. Hemen 155den ekip istedim, geldiler. Sonra karakola geçip kroki falan çizdiler, araç sahibine ulaşıp araça çarpıp kaçtığını söylediler, adam reddetti, sonra şahidimiz olduğunu söyleyince kuzu kuzu getirdi evraklarını ve onun sigortası karşıladı tüm masrafı.
yerinden oynatıp oynatmama durumu değil artık tek taraflı tutmuyoruz dava açmanız gerekiyo dedi sigortacımı aradım yarın şirketi arayıp plaka sorgusu vs yapacağız bir şekilde ulaşırsak adama yandıki ne yandı masraf çok fazla değil belki 250 300 tl tutar ama vurup kaçması beni sinir ediyoe şerefsizin.Kamera kaydı olabilir market önüydü çünkü yarın bakacağım ama varsa bile dava vs uğraşamam ben ya ne yapayım kaskoyu bozduracağım arabanın her yerinde boya oldu ya neyseki uygun fiyata almıştımda uygun fiyata veririm arabayı artık:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2013, 22:35:14 »
Bu tek taraflı kaza diilki, kaza yeri terk oluyor ve mıntıka ekipleri tutanak tutuyor, trafik ekipleri diil. Buda size mahkemede yardımcı oluyor, ayrıca bildiğim kadarıyla kaçtığını ispatlarsanız. para cezasının yanında ehliyetinede el konuluyor, polisler öyle söylemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2013, 22:36:51 »
valla bu konuyla alakalı trafik sigortacıları birliğinde bi fon var facebookta geziyor hatta linki . Bu tarz olayları fondan yaptırabiliyormuşuz. Fondaki para poliçelerden kesilen %1 lerle falan toplanıyormuş.. Linki bulursam eklerim.

Geçmiş olsun bu arada..

üvenilir bir arkadaşdan mail olarak geldi umarım doğrudur.
Size çarpan araç OLAY YERİNDEN KAÇMIŞ ve BELİRLENEMEMİŞ İSE veya çarpan aracın sigortası yoksa,
bütün hastane masraflarını cebinizden yapmışsanız faturayı aşağıda bahsi gecen sigorta fonuna veriyorsunuz.
Sigorta Fonu size cebinizden ödediğiniz paranın tamamını ödüyor. Kaza ölümlü ise varislere para ödeniyor. (cenaze v.s. masrafları)
Kaza geçiren sigortasız yurttaşların tedavisini,
Garanti Sigorta FonuKarşılıyor, ancak pek bilen yok.

BU PARA NASIL ALINACAK?
Kaza geçiren vatandaş hastane masraflarını faturalı olarakTürkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği'neiletecek.
Bunun için birliğe0-212-324-19- 50 no' lu telefondan veya http://www.tsrsb.org.tr/    adresinden ulaşılabilir.
Türkiye'nin her yerinden başvuru aynı şekilde yapılacak.
Bu fon yaptırdığımız Trafik ve kasko sigortalarından kesilen % 2 lik paylardan oluşturulumuştur.
Fonun bu günkü maddiyatı 110 milyon Tl. seviyesindedir ve vatandaşlarımız tarafından bilinmemektedir.
GEREKLİ BELGELER:
Dilekçe ekinde (banka hesap numaranızı da yazın)
1- Hastane faturası
2- İkametgâh senedi
3- Nüfus cüzdan örneği
4- Trafik zaptı
5- Noterde imza beyanı
Belgeleri inceleyen birlik, vatandaşın verdiği banka hesap numarasına parayı yatırıyor.

LÜTFEN TANIDIĞINIZ YA DA TANIMADIĞINIZ HERKESE YOLLAYIN.
BELKİ ŞU AN BUNA GEÇEKTEN İHTİYACI OLAN BİR TANIDIĞINIZ OLABİLİR.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2013, 22:36:55 »
yerinden oynatıp oynatmama durumu değil artık tek taraflı tutmuyoruz dava açmanız gerekiyo dedi sigortacımı aradım yarın şirketi arayıp plaka sorgusu vs yapacağız bir şekilde ulaşırsak adama yandıki ne yandı masraf çok fazla değil belki 250 300 tl tutar ama vurup kaçması beni sinir ediyoe şerefsizin.Kamera kaydı olabilir market önüydü çünkü yarın bakacağım ama varsa bile dava vs uğraşamam ben ya ne yapayım kaskoyu bozduracağım arabanın her yerinde boya oldu ya neyseki uygun fiyata almıştımda uygun fiyata veririm arabayı artık:)))
Hayırlısı artık,300 lira için bence kaskoyu bozdurmayın.Seneye priminiz 300 den fazla artar muhtemelen.Aslında bir fotoğraf varsa yardımcı olabilirim sanırım.Benimde aracın ön çamurluğa vurdular tam çizgi kısmından içeri göçmüştü.Yağlı çekiç ile düzelttirdim hiç anlaşılmıyor.Belki sizinde kurtarabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2013, 22:45:39 »
Hayırlısı artık,300 lira için bence kaskoyu bozdurmayın.Seneye priminiz 300 den fazla artar muhtemelen.Aslında bir fotoğraf varsa yardımcı olabilirim sanırım.Benimde aracın ön çamurluğa vurdular tam çizgi kısmından içeri göçmüştü.Yağlı çekiç ile düzelttirdim hiç anlaşılmıyor.Belki sizinde kurtarabilir.
evet çizgi epey içerde yarın eklerim fotoyu ama hem çamurluk hem ön tampon komple boyanması gerekiyor belki 300 geçer bilemiyorum yani gerçi çizikler vs var yani düzelse bile yinede çizikler vs kalacak boyatmam gerekecek.1200 tl ye yaptırmıştım kaskoyu şimdide 1500 tl ye yaptırırım ne yapalım bozmuşken kaskoyu bir kaç yer daha var onlarıda yaptırırım.Kaskoya para ödüyorum ne iye cebimden para vereyim bozulmasın diye varsın bozulsun öyle yamuk çizik arabaya bineceğime düzgün gıcır gıcır arabaya binerim en iyisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2013, 22:49:49 »
evet çizgi epey içerde yarın eklerim fotoyu ama hem çamurluk hem ön tampon komple boyanması gerekiyor belki 300 geçer bilemiyorum yani gerçi çizikler vs var yani düzelse bile yinede çizikler vs kalacak boyatmam gerekecek.1200 tl ye yaptırmıştım kaskoyu şimdide 1500 tl ye yaptırırım ne yapalım bozmuşken kaskoyu bir kaç yer daha var onlarıda yaptırırım.Kaskoya para ödüyorum ne iye cebimden para vereyim bozulmasın diye varsın bozulsun öyle yamuk çizik arabaya bineceğime düzgün gıcır gıcır arabaya binerim en iyisi
Tercih meselesi tabi ancak mümkün olduğunca boyaya sıcak bakmıyorum ben şahsen.Rötuş kurtaracak şekilde ise komple boyatmak gerekmez sanırım.Diğer meselede dediğim gibi artış ile vereceğiniz tutar aynı ise yaptırın ama kasko daha fazla artıyorsa bozdurmayın bence.Sonuçta ikiside cebinizden çıkıyor bugün vermeseniz yarın fazlasıyla vereceksiniz kaskoyada.İyice sorun karar verin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2013, 23:06:01 »
Tercih meselesi tabi ancak mümkün olduğunca boyaya sıcak bakmıyorum ben şahsen.Rötuş kurtaracak şekilde ise komple boyatmak gerekmez sanırım.Diğer meselede dediğim gibi artış ile vereceğiniz tutar aynı ise yaptırın ama kasko daha fazla artıyorsa bozdurmayın bence.Sonuçta ikiside cebinizden çıkıyor bugün vermeseniz yarın fazlasıyla vereceksiniz kaskoyada.İyice sorun karar verin.
kararım kesin kaskom var ise cebimden bir lira çıkmaz kaskoyu kenarda dursun diye yaptırmıyorum bu tip kazalarda karşılasın olarka bakıyorum boya işinde ise büyük bir kazası yok ise varsın olsun yapacak bir şey yok 5 6 parça boya var arabada ne yapayım yani ona göre değer biçeriz bizde sonuçta sıfır araba almıyoruz ve renk siyah olunca bazen mecbur kalıyoruz boyatmaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2013, 22:41:12 »
bugun ters yönden gittiğim için bir ceza yedim o ara trafik polisi ile konuştum aynı şeyi söylüyor dava açacaksınız dedi bende dedim ölme eşeğim ölme haklısınm dedi.servise gittim görüştüm düzeltip boyanacak ön çamurluk ve ön tampon hafta içi kayıt açtırıp eksperin gelmesini bekleyeceğim artık tabi ilk önce pazartesi günü plakadan adama ulaşmaya çalışacaım hayırlısı artık

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2013, 23:00:24 »
işte arabanın son hali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 28, 2013, 00:06:18 »
valla bu konuyla alakalı trafik sigortacıları birliğinde bir fon var facebookta geziyor hatta linki . Bu tarz olayları fondan yaptırabiliyormuşuz. Fondaki para poliçelerden kesilen %1 lerle falan toplanıyormuş.. Linki bulursam eklerim.

Geçmiş olsun bu arada..

üvenilir bir arkadaşdan mail olarak geldi umarım doğrudur.
Size çarpan araç OLAY YERİNDEN KAÇMIŞ ve BELİRLENEMEMİŞ İSE veya çarpan aracın sigortası yoksa,
bütün hastane masraflarını cebinizden yapmışsanız faturayı aşağıda bahsi gecen sigorta fonuna veriyorsunuz.
Sigorta Fonu size cebinizden ödediğiniz paranın tamamını ödüyor. Kaza ölümlü ise varislere para ödeniyor. (cenaze v.s. masrafları)
Kaza geçiren sigortasız yurttaşların tedavisini,
Garanti Sigorta FonuKarşılıyor, ancak pek bilen yok.

BU PARA NASIL ALINACAK?
Kaza geçiren vatandaş hastane masraflarını faturalı olarakTürkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği'neiletecek.
Bunun için birliğe0-212-324-19- 50 no' lu telefondan veya http://www.tsrsb.org.tr/    adresinden ulaşılabilir.
Türkiye'nin her yerinden başvuru aynı şekilde yapılacak.
Bu fon yaptırdığımız Trafik ve kasko sigortalarından kesilen % 2 lik paylardan oluşturulumuştur.
Fonun bu günkü maddiyatı 110 milyon Tl. seviyesindedir ve vatandaşlarımız tarafından bilinmemektedir.
GEREKLİ BELGELER:
Dilekçe ekinde (banka hesap numaranızı da yazın)
1- Hastane faturası
2- İkametgâh senedi
3- Nüfus cüzdan örneği
4- Trafik zaptı
5- Noterde imza beyanı
Belgeleri inceleyen birlik, vatandaşın verdiği banka hesap numarasına parayı yatırıyor.

LÜTFEN TANIDIĞINIZ YA DA TANIMADIĞINIZ HERKESE YOLLAYIN.
BELKİ ŞU AN BUNA GEÇEKTEN İHTİYACI OLAN BİR TANIDIĞINIZ OLABİLİR.
Kerem Bey, Garanti Sigorta Fonu diyorlar buna. ama sadece hastane masrafları karşılanıyor, maddi hasarlar değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 30, 2013, 21:40:09 »
kişiyi bulamadım çünkü yanlış plaka vermişler plaka bir motosiklet çıkıyor trafikte.Bende biraz cila attım ve şimdilik yaptırmayı düşünmüyorum en azından ağustos ayına kadar kasko yenileme ve %30 indirimimi aldıktan sonra ya kaskoyu bozxup yapacağım yada mini onarıma giriyorsa ordan yaptıracağım.Yalnız tampon tutucu braket iyicene gitmiş onu servis dışı nerden bulabilirim bir ço karaştıma yaptım fakat ön tampon için bulaamdım