Gönderen Konu: Toyota Hibridler 5 Milyonu Geçti  (Okunma sayısı 4228 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Toyota Hibridler 5 Milyonu Geçti
« : Nisan 25, 2013, 21:10:16 »

Toyota, 2013 mart ayı sonuna kadar dünya genelinde satılan hibrid araç sayısının 5.125.000’e ulaştığını açıkladı.

Toyota markalı ilk hibrid araç olan Prius 1997 yola çıktı . O günden beri Toyota farklı modellerinde hibrid seçenekleri sunarken günümüzde markanın toplam satışlarının yüzde 14'ünü bu tipteki araçlar oluşturuyor. Fakat söz konusu oran, konu markanın anavatanı Japonya olduğunda yüzde 40 seviyelerine ulaşıyor. Uygulanmaya başlandığı ilk dönemde şüpheyle yaklaşılan hibrid teknolojisi, aradan geçen 15 yılın ardından diğer otomobil firmaları tarafından da benimsendi.Dünyada hibrid otomobiller için vergi konusunda teşvikler bulunurken Türkiye'de hibridlerin vergilendirilmesi diğer otomobillerle aynı. Türkiye'deki Toyota Yaris'in hibrid satışlarının dizel versiyonundan daha fazla olması bu tip otomobillere olan ilginin göstergesi.

Kaynak: http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Piyasa/2013/04/17/toyota-hibridler-5-milyonu-gecti

Toyota Club Türkiye

Toyota Hibridler 5 Milyonu Geçti
« : Nisan 25, 2013, 21:10:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
Ynt: Toyota Hibridler 5 Milyonu Geçti
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2013, 18:34:55 »
Kimse yorum yapmamis daha :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2013, 18:36:00 »
Abi bizim millet LPG derdinde. Hibrit için daha biraz çağ atlamamız lazım :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 27, 2013, 18:40:11 »
Abi bizim millet LPG derdinde. Hibrit için daha biraz çağ atlamamız lazım :)
Forumda bi arkadas vardi priusa LPG taktirmisti. Son durumu nedir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 27, 2013, 18:43:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2013, 15:40:15 »
Merhaba,

Yaris hibrit sahibi olanlardan biri de benim. Otomobil almaya karar verdikten sonra, bir süre internette araştırma yaptım. Çevreye duyarlı biri olduğumdan ilk önce elektrikli araçlara baktım, sonra hibrit araçları gördüm. Artılarını ve eksilerini kıyasladım ve hibrit araca karar verdim. Elektrik enerjisinin çoğunun fosil yakıtlardan elde edildiğini düşünürsek, hibrit daha mantıklı geldi. Menzil sorunu ve pil kirası yok en azından.
Babam yıllarca Toyota  kullandı. Kardeşimde de Auris var. Yani Toyota'ya güveniyorum. Aracı çok bekledim ama beklediğime değdi bence...
Tam istediğim özelliklere sahip bir araç. Teknik konulardan anlamıyorum, o yüzden yorum yapamayacağım. Henüz çok yeni...
Daha 104. kilometrede. Ne kadar benzin harcadığına bakmadım ama benzin göstergesindeki ibre henüz birinci bölmede... Sanırım 4lt civarında harcamış. 3.4lt harcayabileceğini düşünmüyorum çünkü satış temsilcisi bu değerin, sürtünmenin olmadığı durumlarda geçerli olduğunu söylemişti. Ortalama 4 lt bence şehir içinde iyi bir rakam. Benim için en önemlisi düşük karbondioksit emisyon değeri. O yüzden ödemeleri beni zorlasa bile bu aracı aldığıma hiç pişman değilim. Şimdilik bu kadar...

İyi forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2013, 16:06:17 »
Merhaba,

Yaris hibrit sahibi olanlardan biri de benim. Otomobil almaya karar verdikten sonra, bir süre internette araştırma yaptım. Çevreye duyarlı biri olduğumdan ilk önce elektrikli araçlara baktım, sonra hibrit araçları gördüm. Artılarını ve eksilerini kıyasladım ve hibrit araca karar verdim. Elektrik enerjisinin çoğunun fosil yakıtlardan elde edildiğini düşünürsek, hibrit daha mantıklı geldi. Menzil sorunu ve pil kirası yok en azından.
Babam yıllarca Toyota  kullandı. Kardeşimde de Auris var. Yani Toyota'ya güveniyorum. Aracı çok bekledim ama beklediğime değdi bence...
Tam istediğim özelliklere sahip bir araç. Teknik konulardan anlamıyorum, o yüzden yorum yapamayacağım. Henüz çok yeni...
Daha 104. kilometrede. Ne kadar benzin harcadığına bakmadım ama benzin göstergesindeki ibre henüz birinci bölmede... Sanırım 4lt civarında harcamış. 3.4lt harcayabileceğini düşünmüyorum çünkü satış temsilcisi bu değerin, sürtünmenin olmadığı durumlarda geçerli olduğunu söylemişti. Ortalama 4 lt bence şehir içinde iyi bir rakam. Benim için en önemlisi düşük karbondioksit emisyon değeri. O yüzden ödemeleri beni zorlasa bile bu aracı aldığıma hiç pişman değilim. Şimdilik bu kadar...

İyi forumlar...

Duyarliliginiz icin tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 29, 2013, 10:47:41 »
Fiyatı hesaplı olsa Prius almak isterim ama bu şartlarda çok zor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2013, 01:10:55 »
Bu çirkin arabayı birçok Amerikan filminde görüyorum. Toyotanın gizli reklam çalışması var sanırım. Bugün seyrettiğim bir dizide de kadının villasının kapısında vardı .
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2013, 07:06:18 »
Bu çirkin arabayı birçok Amerikan filminde görüyorum. Toyotanın gizli reklam çalışması var sanırım. Bugün seyrettiğim bir dizide de kadının villasının kapısında vardı .

Göreceli bir kavram eski kasası için tamam ama şuanki kasası çok hoşuma gidiyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2013, 08:12:21 »
Çirkin falan ama çevreye saygının Amerikadaki en büyük sembolü ve demokratların simgesi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 09, 2013, 02:02:52 »
Keşke Amerikalıların , demokratların çevreye ve dünyaya tek saygısızlığı kullandıkları galonlarca yakan araçları olsaydı da bu aracı hiç kullanmasalardı,  varsın da simgeleri olmasaydı. O demokratların dünyadaki insanlara tek saygısızlıkları çok tüketen araç olsaydı da en azından kyoto protokolüne gönüllüce uymayı kabul etseler ya da nüklüer silahsızlanmayı gerçekleştirecek dürüstçe adım atsalardı diye başlayıp edecek çok laf ama burası bir oto forumu olduğunu hatırlayarak sadece aracın yenisi de çok çirkin yav o arka farlar ve dizayn ne öyle diyerek lafı bağlayalım  ;)
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2013, 07:50:57 »
Keşke Amerikalıların , demokratların çevreye ve dünyaya tek saygısızlığı kullandıkları galonlarca yakan araçları olsaydı da bu aracı hiç kullanmasalardı,  varsın da simgeleri olmasaydı. O demokratların dünyadaki insanlara tek saygısızlıkları çok tüketen araç olsaydı da en azından kyoto protokolüne gönüllüce uymayı kabul etseler ya da nüklüer silahsızlanmayı gerçekleştirecek dürüstçe adım atsalardı diye başlayıp edecek çok laf ama burası bir oto forumu olduğunu hatırlayarak sadece aracın yenisi de çok çirkin yav o arka farlar ve dizayn ne öyle diyerek lafı bağlayalım  ;)

Haksizlik etmeyin Akgun bey. okadar da cirkin degil. Ayrica Demokratlar herhalukarda Cumhuriyetcilerden iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 09, 2013, 09:08:44 »
Amerikan rejimi ile prius arasındaki ilişkiyi olmıcak bir yere bağlamışsınız ozaman bende şu yönden yaklaşıyım asıl 6.5 litre benzin canavarları yerine bu araçlardan tüm dünyada olsada petrole duyulan ihtiyaç azalsa belki ozaman amerikanın ortadoğudaki varlığı biraz olsun azalır. Ayrıca tipsiz dediğiniz otomobil yılda 1 milyon adet satılıyor keşke ülkemizde de tevşik olsada bu tür araçlar ürese. Bütün dünya bu arabaya saygı duyuyor.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 10, 2013, 18:40:15 »
turkıyede hayata gecmez akaryakıt vergısınden vazgecmezler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2013, 18:55:53 »
turkıyede hayata gecmez akaryakıt vergısınden vazgecmezler.
Bununla ilgili çalışmalar var aslinda Türkiye de ama ne zaman uygulanmaya başlar bilinmez:)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Ahmet Hoca
  • 9 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 28, 2013, 04:13:04 »
97 yılında ilk hibriti amerikalılar kullandı ..Bizim millet daha yeni 2009 lu yıllarda bu araçları reklamlarda görmeye başladı..3. dünya ülkesi olduğumuz bundan belli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 07, 2014, 18:44:25 »
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)