Gönderen Konu: ekonomik yakıt  (Okunma sayısı 3604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: ekonomik yakıt
« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2013, 20:25:45 »
Merhaba bende aranıza yeni katıldım 1.33 corolla var bu bir hafta içinde 265km ye 77tl - 140km ye 40tl yaktı bu arada aracım sıfır bir hafta oldu alalı:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2013, 20:25:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 27, 2013, 16:16:58 »
Bizimkiside cok yakiyor yav aracimiz 2006 corolla 1,6 otomatik brc lpgli arac15500kmde ama 100kmde 12,7lt yakiyor sizce normalmi?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 27, 2013, 16:21:22 »
Abi şakamısınız yoksa bizim araçlar da   bir anormallik var .2005 sol hb  126 binde araç .Şehir içi ve dışı karışık 8,6 yı görene kadar canım çıktı .Gerçi şehir dışı kullanım araçta 4 yetişkin 3 çocuk hafiften de bagj vardı .Bizim buranın yolları hafif rampalı .Lastiklerim 4 düde kışlık vakumlu .Ama istanbul daki arkadaşta çok komik rakamlar yazmış aynı arabadan birader de var 2006 model onun kide 82 binde servis bakımlı onun aracıda aynı yakyor bu 32 krş 38 krş gibi degerleri yakalayan arkadaşlar araçları benzinde mi kulanıyor ona bir netlik getirelim .Veya bir arkadaş 77 tl ye 277 km demiş aga o nasıl bir araba ben 100 tl lik benzinle oda dikkatli kullanmak koşulu ile 250 km ancak yapıyorum bilgisayar 8,6 litre gösteriyordu.Abi valla sırf yakıt yüzünden arbayı satmayı düşünüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 27, 2013, 16:42:49 »
Abi şakamısınız yoksa bizim araçlar da   bir anormallik var .2005 sol hb  126 binde araç .Şehir içi ve dışı karışık 8,6 yı görene kadar canım çıktı .Gerçi şehir dışı kullanım araçta 4 yetişkin 3 çocuk hafiften de bagj vardı .Bizim buranın yolları hafif rampalı .Lastiklerim 4 düde kışlık vakumlu .Ama istanbul daki arkadaşta çok komik rakamlar yazmış aynı arabadan birader de var 2006 model onun kide 82 binde servis bakımlı onun aracıda aynı yakyor bu 32 krş 38 krş gibi degerleri yakalayan arkadaşlar araçları benzinde mi kulanıyor ona bir netlik getirelim .Veya bir arkadaş 77 tl ye 277 km demiş aga o nasıl bir araba ben 100 tl lik benzinle oda dikkatli kullanmak koşulu ile 250 km ancak yapıyorum bilgisayar 8,6 litre gösteriyordu.Abi valla sırf yakıt yüzünden arbayı satmayı düşünüyorum
Yucel abi bu yakit degerleri yuzunden insanin bir yere gitme hevesi kaciyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 27, 2013, 16:53:58 »
Bizimkiside cok yakiyor yav aracimiz 2006 corolla 1,6 otomatik brc lpgli arac15500kmde ama 100kmde 12,7lt yakiyor sizce normalmi?
kullanım alışkanlığınızı değitirin bence :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 27, 2013, 22:38:53 »
arkadaşlar ben hızlı ve sert kullanmıyorum ama ortalama 0,55 kuruş ile 0,60 krş yakıyor geçen gün fulledim 229 tl ye 401 km yaptım gerisini siz düşünün artık ama şuna dikkat ettim bu değerleri shell den aldığım benzin ile önceleri 80 km yaptığımda biraz aşağı inerdi ibre en son bp de fulledim şimdi 90 km oldu ve aşağı inmedi ibre sanırım markada önemli gerçi fulledikten sonra hava ve oksijen sensörlerini kontak sprey ile temizledim belki onlarında bir etkisi olmuştur
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 27, 2013, 22:47:22 »
24 litre benzinle 450 km yol yaptım geçen hafta uzun yol olarak. 5.3 litre gibi bir tüketim yapıyor 100 kmde.Hep 90-100 aralığında gittim ve maks 115 oldu hızım o da sollamalarda falan gerekirse.Ben eminimki 80-90 ile gidebilseydim 5 litreyi tutturabilirdim.Aracım 2005 1.6 corolla düz vites.Sert kullanmıyorum desekte biz alıştığımız için bize o normal geliyor.Arkadaşımın arabasını denedik mesela tatilde 1.6 180 hp otomatik astra o 100 km de 9 litre civarı diyordu.Ben kullandım 8.5 falandı ki bende aracın acemisi olduğumdan belki dahada düşük olabilirdi.Kendisi ben sert kullanmıyorum diyordu ama gaza yüklenişi fren kullanışı olsun benimle baya fark vardı.Yani kullanış önemli bence.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 27, 2013, 23:07:16 »
iki kuruş vereyim kafam rahat olsun benzinli iyi bence
Aynen katılıyorum aracınız az yakıyorsa gereksiz bence de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 27, 2013, 23:28:04 »
Bende 40 liraalik benzinle 120 km yaptm sirf sehir ici surekli dur kalk devir sonu gormeler falan en son 8.7 ile 8.8 civarindaydi. Bugun 30liralik aldim opet 95 oktan benzinlikten ciktiktan sonra 6.5in ustune cikmadi biraz gazladim ettim 7.4-7.8 civarinda. Ayrica eskisehirde cok az isik vardir demeyin boyle bir sehire gore cok ama cok fazla ona ragmen boyle. Arac 2001 1.6 vvt-i manuel. Hesap yaptim 33.3 kurus
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 28, 2013, 08:58:06 »
kullanım alışkanlığınızı değitirin bence :)
Ertan abi babam arabaya zarar vermeyim diye basmiyor :) zaten istesede basamaz cunku her 250 mt bir kasis var burda :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 28, 2013, 13:33:49 »
Ertan abi babam arabaya zarar vermeyim diye basmiyor :) zaten istesede basamaz cunku her 250 mt bir kasis var burda :)
Bu durumda şu olasılık devreye giriyor sanırım.Vites yükseldikçe motorun ürettiği güç azalır.Dolayısıyla siz düşük viteste uzun süre kullanırsanız (1,2 ve 3. vites) yakıt tüketimi dediğiniz değerleri verir.Hatta 2.viteste 100 kmde 20 litre yakıyor diye bir yerde okumuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 28, 2013, 15:54:42 »
Bugun 7.6 olan ortalamayi 6.7cektim olunca oluyor :-)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 28, 2013, 22:20:01 »
Bu durumda şu olasılık devreye giriyor sanırım.Vites yükseldikçe motorun ürettiği güç azalır.Dolayısıyla siz düşük viteste uzun süre kullanırsanız (1,2 ve 3. vites) yakıt tüketimi dediğiniz değerleri verir.Hatta 2.viteste 100 kmde 20 litre yakıyor diye bir yerde okumuştum.
En iyisi bakimdan sonra benzinde uzun yol yapmak abi o zaman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 28, 2013, 22:42:01 »
yol bilgisayarında anlık tüketim açık olsun baka baka gidin ama kaza yapmayın :D ben öyle yapmaya çalışıyorum gaz pedalıyla seviyeli olun ama ilişki durumunuzu öğrenmek için yol bilgisayarına danışın o ne diyorsa o :D mesela 90 km/h hızla eğimsiz yolda sabit giderken anlık tüketim 3.8 lt olsun, ama 5.5 lt yakıyodur anlık olarak ve araç hızlanmıyor zannedebilirsiniz çünkü bütün kuvvetlere karşı koyabilmek için gereken anlık yakıt 3.8 ise 5.5 lt ile araca ivme kazandıramazsınız zaten. sadece daha fazla yakarsınız :) ayrıca 1-2-3. viteslerde pek oyalanmamak lazım basmasanız dahi çok yakıyor 15-20 lt ler havada uçuşuyor :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 28, 2013, 23:34:25 »
yol bilgisayarında anlık tüketim açık olsun baka baka gidin ama kaza yapmayın :D ben öyle yapmaya çalışıyorum gaz pedalıyla seviyeli olun ama ilişki durumunuzu öğrenmek için yol bilgisayarına danışın o ne diyorsa o :D mesela 90 km/h hızla eğimsiz yolda sabit giderken anlık tüketim 3.8 lt olsun, ama 5.5 lt yakıyodur anlık olarak ve araç hızlanmıyor zannedebilirsiniz çünkü bütün kuvvetlere karşı koyabilmek için gereken anlık yakıt 3.8 ise 5.5 lt ile araca ivme kazandıramazsınız zaten. sadece daha fazla yakarsınız :) ayrıca 1-2-3. viteslerde pek oyalanmamak lazım basmasanız dahi çok yakıyor 15-20 lt ler havada uçuşuyor :)

Katiliyorum bu konuda bugun cevreyolunda 5. Vites 70le sabit gittim en son 2.2 2.3ler gozukuyor bu sayede ortalamayi 6.7ye cektim zevkli de olmuyor degil aslinda :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 29, 2013, 08:12:37 »
Arac otomatik olmasa daha az yaktirirdi babam belki ama iste oto. Olunca yokuslarda filan gec toparliyor vites. Babam genelde bos yolda cruise ile gidiyor o zaman dediginiz bu degerleri yakaliyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 29, 2013, 10:17:17 »
Arac otomatik olmasa daha az yaktirirdi babam belki ama iste oto. Olunca yokuslarda filan gec toparliyor vites. Babam genelde bos yolda cruise ile gidiyor o zaman dediginiz bu degerleri yakaliyoruz :)
haklısın oto olunca vitesi ayarlamak için bile boşa gaza basıyosun güçten yediğini de düşününce normal :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 29, 2013, 16:55:40 »
haklısın oto olunca vitesi ayarlamak için bile boşa gaza basıyosun güçten yediğini de düşününce normal :)
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 06, 2013, 12:58:30 »
araba az yakınca daha çok yol gidesi geliyor insanın arabadan inmek istemiyoum ne yalan söyleyeyim
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.