0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi şakamısınız yoksa bizim araçlar da bir anormallik var .2005 sol hb 126 binde araç .Şehir içi ve dışı karışık 8,6 yı görene kadar canım çıktı .Gerçi şehir dışı kullanım araçta 4 yetişkin 3 çocuk hafiften de bagj vardı .Bizim buranın yolları hafif rampalı .Lastiklerim 4 düde kışlık vakumlu .Ama istanbul daki arkadaşta çok komik rakamlar yazmış aynı arabadan birader de var 2006 model onun kide 82 binde servis bakımlı onun aracıda aynı yakyor bu 32 krş 38 krş gibi degerleri yakalayan arkadaşlar araçları benzinde mi kulanıyor ona bir netlik getirelim .Veya bir arkadaş 77 tl ye 277 km demiş aga o nasıl bir araba ben 100 tl lik benzinle oda dikkatli kullanmak koşulu ile 250 km ancak yapıyorum bilgisayar 8,6 litre gösteriyordu.Abi valla sırf yakıt yüzünden arbayı satmayı düşünüyorum
Bizimkiside cok yakiyor yav aracimiz 2006 corolla 1,6 otomatik brc lpgli arac15500kmde ama 100kmde 12,7lt yakiyor sizce normalmi?
iki kuruş vereyim kafam rahat olsun benzinli iyi bence
kullanım alışkanlığınızı değitirin bence
Ertan abi babam arabaya zarar vermeyim diye basmiyor zaten istesede basamaz cunku her 250 mt bir kasis var burda
Bu durumda şu olasılık devreye giriyor sanırım.Vites yükseldikçe motorun ürettiği güç azalır.Dolayısıyla siz düşük viteste uzun süre kullanırsanız (1,2 ve 3. vites) yakıt tüketimi dediğiniz değerleri verir.Hatta 2.viteste 100 kmde 20 litre yakıyor diye bir yerde okumuştum.
yol bilgisayarında anlık tüketim açık olsun baka baka gidin ama kaza yapmayın ben öyle yapmaya çalışıyorum gaz pedalıyla seviyeli olun ama ilişki durumunuzu öğrenmek için yol bilgisayarına danışın o ne diyorsa o mesela 90 km/h hızla eğimsiz yolda sabit giderken anlık tüketim 3.8 lt olsun, ama 5.5 lt yakıyodur anlık olarak ve araç hızlanmıyor zannedebilirsiniz çünkü bütün kuvvetlere karşı koyabilmek için gereken anlık yakıt 3.8 ise 5.5 lt ile araca ivme kazandıramazsınız zaten. sadece daha fazla yakarsınız ayrıca 1-2-3. viteslerde pek oyalanmamak lazım basmasanız dahi çok yakıyor 15-20 lt ler havada uçuşuyor
Arac otomatik olmasa daha az yaktirirdi babam belki ama iste oto. Olunca yokuslarda filan gec toparliyor vites. Babam genelde bos yolda cruise ile gidiyor o zaman dediginiz bu degerleri yakaliyoruz
haklısın oto olunca vitesi ayarlamak için bile boşa gaza basıyosun güçten yediğini de düşününce normal