Gönderen Konu: 2009 Auris D4D Yağ Seçimi İçin Servis Ne dedi ??  (Okunma sayısı 5264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Gedizler Toyota'ya uğradım, 1-2 konuda bilgi almak için.Servisten bir usta ile biraz muhabbet ettik..
Auris / Corolla  D4D araçlara  Toyota 10/40 veya Castral Magnatec 10/40 yağ kullandıklarını söyledi..
Ben Castrol Edge 5/40 veya Mobil 5/40 S3000 kullanıyorum dedim.. Gerek yok bunu kullanın dedi ???
Yorumları size bırakıyorum :)   Ne dersiniz ...
I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Auris D4D Yağ Seçimi İçin Servis Ne dedi ??
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2013, 13:00:57 »
Kiminle sohbet ettiğinde önemli Bülent abi :) hangi Gedizler bu Tarabya'mı? Dolapdere'mi?  "Gerek yok bunu kullanın" tamamen kullanıcı seçimi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2013, 13:43:15 »
aynen servis 10/40 yağ kullanıyor.diğerlerine gerek yok diyor.Ama 10/40 yağ tam sentetik yağ değil. 5/30 yada 5/40 ideal yağ.Piyasadaki yorumlarda özellikle dizel araçlar için 5/30 5/40 castrol Egdeyağ öneriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2013, 13:47:14 »
aynen servis 10/40 yağ kullanıyor.diğerlerine gerek yok diyor.Ama 10/40 yağ tam sentetik yağ değil. 5/30 yada 5/40 ideal yağ.Piyasadaki yorumlarda özellikle dizel araçlar için 5/30 5/40 castrol Egdeyağ öneriyorlar.

10W40 sentetik yağ da var ancak varil yada dökme (tanker ile) olarak satılmıyor, dolayısı ile kar marjı düşük bu yüzden tercih etmek istemiyor kimse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2013, 14:54:18 »
Yarı sentetik 10W-40 bu motorlar için yetersiz viskozite ise neden Toyota ve çoğu diğer markalar başını ağrıtacak bu yağı kullanmaya devam ediyor?

Eğer 10W-40 doğru ve yeterli yağ ise, daha pahalı olan daha ince yağları kullanma tercihi elbette müşteriye kalıyor.

D-4D motorumda 10W-40 ile 7 yılda 115.000km yol yaptım, henüz yağ eksiltme diye bir şey söz konusu olmadığı gibi ne motor sesinden ne yakıt ekonomisinden ne de egzost emisyonlarından taviz vermedi.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2013, 09:00:34 »
evet tekin bey dedikleriniz çok doğru ve mantıklı.+1 Ama işte dizeller içinde tam sentetiklerin daha iyi olduğu söylentisi var işin içinde.İnsanın aklına ister istemez soru işareti geliyor yanlışmı yapıyoruz acaba diye.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2013, 09:28:08 »
Aracımın 80000km  bakımlarını dün ustama yaptırdım. Auris 2009 D4D Dizel..[/b][/b][/b]Bilgileri paylaşayım..

Mazot Filtresi ve Yağ Filtresini Gedizler Toyota'dan Aldım. Mazot Filtresi - 70 TL + KDV , Yağ Filtresi - 25TL + KDV ,
Castrol Edge 5/40 Yağ - 60 TL , yedek parça satan arkadaşımdan aldım.. Polen (10 TL ) ve Hava filtresi ( 15 TL )  daha önce almıştım ..
Araçta başka bir sorun çıkmadı şükür,frenler ve diskler kontrol ettirdim sorun yok,fren hidroliğini vs baktılar şimdilik sorun yok...
Gedizlere gittiğimde 80000 bakımını biz yapalım vs vs dediler. şanzıman yağı,fren hidroliği vs gibi şeylerinde değişmesi gerekir dediler..
Araç düz vites bu arada.. 650 TL civarı fiyatı var dediler...
Bana yapılan bütün işler,usta işçilik dahil 240 TL tuttu.. Hayırlısı ile binelim :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 24, 2013, 12:56:55 »
işte servisler bundan dolayı kaybediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 234500
  • Model Yılı: '06
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2013, 13:15:01 »
bende yetkili servisi bıraktım bosch car servis ten devam ediyorum artık daha makul rakamlar ile
06 1. 4 D-4D MMT,  Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2013, 20:15:57 »
evet tekin bey dedikleriniz çok doğru ve mantıklı.+1 Ama işte dizeller içinde tam sentetiklerin daha iyi olduğu söylentisi var işin içinde.İnsanın aklına ister istemez soru işareti geliyor yanlışmı yapıyoruz acaba diye.

Söylenti değil gerçek bu zaten. ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2013, 08:58:26 »
bosch car service benimde gideceğim yer.şuanda 89000 kmde aracım.90000 bakımı için oto zafer bosch car servisi paket hazırlamış.Castrol 5/30 yağ (4 Lt.) bosch yağ filtresi, bosch hava filtresi, bosch klima filtresi, bosch mazot filtresi işçilik ve 40 nokta kontrol dahil 150 tl.Her araç için bakım paketi oluşturulmuş.Kutu içersinde takım olarak veriliyor bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2013, 13:17:37 »

Tam sentetik yağ daha iyi bir yağdır ama kullanmak daha iyidir dersem yanlış olur.

Daha iyi ve pahalı ince bir yağı kullanmak gereksizdir ve aynı zamanda risk alındığını belirtmek isterim.

Her motor teknolojisinin sahip olduğu yapısal kompresyon oranları vardır, yani sekman ile gömlek arasında hangi viskoziteli yağın kaçmayacağına üretici karar verir, -20 derece altında bölgelerde yaşamıyorsanız 10W-40 viskozitenin altında yağ kullanmak gereksiz ve risklidir. Risk oranı düşüktür fakat hala risk vardır. Risk, daha fazla yağ eksilmesi ve katalizörün zarar görmesi şeklindedir.

Aynı risk daha pahalı olan "aynı" yağın serviste değişim yapılmaması ile alınmaktadır. Yağdan dolayı bir arıza oluşursa Toyota buna sahip çıkar.

Bir aracı 100.000km kullanan yada daha az, zaten araçtan sıkılıyor ve satıyor, bu sürede 10 defa servis alınıyor. Aradaki maddi farkı o süreye böldüğümüzde çıkan fazla ödeme, aldığımız riske bence değmiyor. Eğer o fark bizi zorluyorsa daha ucuz otomobillere yönelmeli veya mümkün olduğunca araç kullanmamalı diye düşünüyorum.

Motorunuza çok değer veriyorsanız 10.000km içindeki 5.000km'de sadece yağ filtrenizi değiştirip eksilen yağı tamamlayınız.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2013, 14:45:26 »
benim bildiğim yağ değişiminde örneğin mobil kullanıyor daha sonra kı bakımda castrola geçince aracın gömleklerinden veya başka yerlerinden bu yağ kaçağı oluyor diye biliyorrum mobilse mobil castrol ise ca<strola devam etmek gerekir diye düşünüyorum
hatam varsa affola....
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2013, 15:21:22 »
evet Nebi kardeşim bende öyle biliyorum.Diğer Corolla aracımda sürekli 5/40 Mobil kullandım.Çok memnundum..
Auris dizelde Castrol 5/40 Edge ile başladık bakalım hayırlısı :)
Hangi yağ ile başlarsan öyle devam etmek sağlıklı gibi duruyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • "Dünyayı güzellik kurtaracak"
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 18, 2013, 20:55:28 »
mobil 1 esp formula 5w30 %5 yakıt tasarrufu var öneririm ben 2006 d4d aracıma kullanıyorum son 30000 km de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 19, 2013, 10:20:56 »
10w-40 yağ da inat ediyorlar çünkü varilden doldurdukları için kar marjı yüksek, 5w 30 yağ ise 4.lt ve 1 lt. bidonlarda satılıyor. ayrıca günümüz teknolojisinde üretilen yağlar için viskozite aralığının düşük olması her şartta yağın yüksek sıcaklığa da dayanaksız olduğu düşüncesini oluşturmamalıdır, örneğin mobil 10w 40 yağın parlama noktası 230 derece iken esp 5w 30 yağın parlama noktası 254 derecedir..bu konu ile ilgili mobilden bir mühendisle de yazışmıştım toyota araçlar için en çok tavsiye ettikleri yağın 0w 30 olduğunu söylemişti mesela. 1.33 benzinli aracım için 10.000 bakımında toyota 5w 30 yağını kullandırdım diyebilirim ki özellikle sabah ilk çalıştırma da subap seslerinin azaldığını fark ettim.. bu arada, toyota orjinal motor yağı markası ile satılan yağın üzerindeki sertifikasyonlara da göz attım, API SN ACEA C2 sertifikasyonu mevcut, API SN sertifikasyonu şu an yağ Amerikan petrol end. standartlarında gelilenen son noktayı ifade ediyor, ACEA C2 ise avrupa emisyon standardında katalizörlü araçları ifade etmektedir. "S" sertifikasonlu yağlar esasında buji ateşlemeli motorlar içindir bunu da belirtmek isterim. sonuç olarak üretici size hangi viskozite aralıklarında yağ tavsiye etmişse onu kullanmanızı öneririm, unutmayalım ki farklı iklim koşulları bizim aklımıza geldiği gibi bu otomobil ve motorları üreten üreticinin de pek tabi aklına gelecektir ve eminim onların zihinlerinde çok daha fazla anlam bulacaktır.
Hamleler ve karşı hamleler..