Gönderen Konu: Toyota orjinal xenon far  (Okunma sayısı 4591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
Toyota orjinal xenon far
« : Nisan 22, 2013, 22:40:11 »
Öncelikle herkeze merhaba.

2012 model auris 1.33 sahibiyim, aracıma toyota bayiisindeki orjinal xenonları takmak istiyorum fakat bazı endişelerim var bunları sizlerle paylaşıp, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

-Servis'te xenon'a 417 lira fakat garantiden çıkmaması için orjinal takmak lazımmış?
-Sarı farlara yakın görüş mesafesi sağlıyor mu ?
-muayenede sıkıntı yaşanıyor mu bu farlar yüzünden?

şimdiden çok teşekkür ederim..

Toyota Club Türkiye

Toyota orjinal xenon far
« : Nisan 22, 2013, 22:40:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota orjinal xenon far
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2013, 22:59:57 »
xenon için far yıkama sisteminin olması yasal zorunluluktur. onun haricinde çakma tabir edilen xenon ampuller ampulun maviye boyanmasıyla oluşuyor.  xenon gibi beyaza yada daha doğru tabirle gün ışıgına yakın bir görüntü vermesidir. lafın kısası xenon için far yıkama şarttır ve trafik mavi ampullere cezayı basıyor. bende servisten taktırdım ama sonra tekrar çıkarttım. harbi xenon ise zaten mevzuata uygun takılır far yıkaması dahil yoksa boş ver hacımmm
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2013, 23:03:59 »
Mert bey sorularınızı sırası ile cevaplayim .

1- Servisteki xenon da dışarıdakiler gibi normal xenon kit dışarıdan taktıracağınız kaliteli bir xenon kit işinizi görecektir boşuna 417 tl vermenize gerek yok garanti konusunda da sorun yaşayacağınızı sanmıyorum .

2- Xenon kitlerin görüş mesafesi normal sarı farlar ile kıyaslanmayacak kadar iyidir . En iyi görüşü 4300k kitler ile alırsınız ama beyaz olsun derseniz tavsiyem 6000 k dır ve 6000 k bile normal ampullere göre çok daha iyi görüş mesafesi sunar. Ama şu var xenon kiti taktıktan sonra hem görüş mesafesi için hem diğer sürücüler için mutlaka ve mutlaka far yükseklik ayarını bir yerlerde yaptırın .

3- Muayenede maalesef sıkıntı yaşanıyor ama çok dert etmenize gerek yok muayeneye girmeden önce söktürüp muayeneyi yaptırdıktan sonra takarsanız sıkıntı çıkmaz .

xenon için far yıkama sisteminin olması yasal zorunluluktur. onun haricinde çakma tabir edilen xenon ampuller ampulun maviye boyanmasıyla oluşuyor.  xenon gibi beyaza yada daha doğru tabirle gün ışıgına yakın bir görüntü vermesidir. lafın kısası xenon için far yıkama şarttır ve trafik mavi ampullere cezayı basıyor. bende servisten taktırdım ama sonra tekrar çıkarttım. harbi xenon ise zaten mevzuata uygun takılır far yıkaması dahil yoksa boş ver hacımmm

Far yıkama yasal zorunluluk ama daha önemli olan otomatik yükseklik ayarı olması gerekir . Ama şu var bilinçli xenon modifiyesi yapılmış araçlarda sıkıntı çıkmıyor eğer xenonu taktırıp far yükseklik ayarını yaparsanız ve bagaj yüklü gezdiğinizde yükseklik ayarını indirirseniz sıkıntı yaşamazsınız . Ben 4 senedir kullanıyorum aracımda ve bugüne kadar karşıdan durduk yere selektör yemedim . Tek sıkıntı muayeneden geçmemesi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2013, 23:07:12 »
Mert bey sorularınızı sırası ile cevaplayim .

1- Servisteki xenon da dışarıdakiler gibi normal xenon kit dışarıdan taktıracağınız kaliteli bir xenon kit işinizi görecektir boşuna 417 tl vermenize gerek yok garanti konusunda da sorun yaşayacağınızı sanmıyorum .

2- Xenon kitlerin görüş mesafesi normal sarı farlar ile kıyaslanmayacak kadar iyidir . En iyi görüşü 4300k kitler ile alırsınız ama beyaz olsun derseniz tavsiyem 6000 k dır ve 6000 k bile normal ampullere göre çok daha iyi görüş mesafesi sunar. Ama şu var xenon kiti taktıktan sonra hem görüş mesafesi için hem diğer sürücüler için mutlaka ve mutlaka far yükseklik ayarını bir yerlerde yaptırın .

3- Muayenede maalesef sıkıntı yaşanıyor ama çok dert etmenize gerek yok muayeneye girmeden önce söktürüp muayeneyi yaptırdıktan sonra takarsanız sıkıntı çıkmaz .

Far yıkama yasal zorunluluk ama daha önemli olan otomatik yükseklik ayarı olması gerekir . Ama şu var bilinçli xenon modifiyesi yapılmış araçlarda sıkıntı çıkmıyor eğer xenonu taktırıp far yükseklik ayarını yaparsanız ve bagaj yüklü gezdiğinizde yükseklik ayarını indirirseniz sıkıntı yaşamazsınız . Ben 4 senedir kullanıyorum aracımda ve bugüne kadar karşıdan durduk yere selektör yemedim . Tek sıkıntı muayeneden geçmemesi .

Önerdiğiniz bi marka var mı acaba? Güzel görüntü peşine düştüm ama güvenlikten taviz vermek istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2013, 23:16:03 »
Önerdiğiniz bir marka var mı acaba? Güzel görüntü peşine düştüm ama güvenlikten taviz vermek istemiyorum.

Şu an fiyatları bilmiyorum ama M-TECH güzel bir marka . Eğer illa 400 lü rakamları gözden çıkardıysanız dışarıda o fiyata philips alabilirsiniz . M-tech ve philips arasında ciddi bir fiyat farkı varsa M-tech te çok iyi işinizi görecektir ama 50-60 tl fark varsa ben philips tavsiye ederim .

Hepsi burada dan fiyatlara baktım da M-tech ler 250 tl civarı philipsler 350 tl civarı bu durumda ben bile tavsiye konusunda kararsızım ikisi çok kaliteli markalar ama philips bir tık önde diyebilirim takdir sizin ikisi de işinizi fazlası ile görecektir.

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=fh_location%3d%2f%2fcatalog01%2ftr_TR%2fcategories%3C%7bcatalog01_60002705%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_60002705_2147483631%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_60002705_2147483631_253574%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_60002705_2147483631_253574_271585%7d%2fbrand%3d%7bmtec%3bphilips%7d%26fh_reffacet%3dbrand%26fh_refpath%3dfacet_4%26fh_view_size%3d12%26fh_eds%3d%25C3%259F%26fh_refview%3dlister%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%2c-ranking_cocktail_bestseller%26categoryid%3d271585

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2013, 10:53:55 »
Dediğim gibi :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2013, 11:18:09 »
Aurisin standart farlarında mercek olduğu için standart ama kaliteli bir xenon kit kullanılabilir, far ayarı yapılmasına gerek yok, ışık çizgisi net olarak yakalanabilir, önemli olan ışık rengini seçmek olur, Avensis Xenonlarını baz alırsak 5300K olması lazım, gerçek 6000K xenonlar gayet iyidir.Mtec Silver serisi dışındakiler Japon üretimi olduklarını biliyorum (yanlışım var ise düzeltin) baya kaliteliler.Far yıkama olayı kağıt üzerinde zorunluluk ancak hala uygulanamıyor, 96 model Mercedes S 600 farları xenon, mercek yok, yıkama yok ne yapıcaklar S600'ün orjinal xenon'larını mı söktürecekler?