Gönderen Konu: Stepne kullanımı  (Okunma sayısı 5817 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Stepne kullanımı
« : Nisan 22, 2013, 18:13:32 »
 Arkadaşlar toyota yaris aracın lastikleri eskidi hepsini değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdi araçta stepne hiç kullanılmamış dunlop marka ama sanırım üretim tarihi 2005'miş. Ben üç dunlop alsam ve stepneyi de kullansam olur mu sizce? Yoksa üretim tarihinden çok geçmiş kullanılmaz mı sizce?

Toyota Club Türkiye

Stepne kullanımı
« : Nisan 22, 2013, 18:13:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: Stepne kullanımı
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2013, 18:15:24 »
Arkadaşlar toyota yaris aracın lastikleri eskidi hepsini değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdi araçta stepne hiç kullanılmamış dunlop marka ama sanırım üretim tarihi 2005'miş. Ben üç dunlop alsam ve stepneyi de kullansam olur mu sizce? Yoksa üretim tarihinden çok geçmiş kullanılmaz mı sizce?
Uzun süre durduğun kullanılmamış lastik dahi olsa kullanmamak gerekir.Belki kısa süreli patlama durumunda falan kullanılabilir ancak diğer türlü daimi olarak kullanılmamalı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2013, 18:19:11 »
2005 üretimi 8 yıl olmu.Çürümüştür o lastik.yolda bir darbede top atar.4 lastik alacagınıza 5 alacaksınız.8 senelik lastik artık ömrünü çok tan tamamlamıstır.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2013, 18:40:01 »
 Lastik sitesinde 10 yıla kadar kullanılabilir diyor ama hikaye demek... Lastikçi de rahat rahat kullanılır filan diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2013, 18:40:14 »
bende 23 senelik bir stepne var, yedek olarak duruyor :)

Aksilik olup lastiklerden biri değişmesi gerekirse yavaş ve dikkatli kullanarak en yakın lastikçiye kadar idare eder.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2013, 14:45:50 »
8 yıl dan beri araç kullanıyorum ilk defa lazım oldu stepne,hemde çokkk.On gün evvel sabah işe giderken arabanın arkasında tuhaf bir sürtünme sesi gelmeye başladı.Aynayı ayarladım ve arka sol  lastık bayağı bi inmiş olduğunu gördüm.Az ilerde benzinlikte hava basıp en yakın lastikçiye gittim.Lastik söküldü. Kocanman bir tornavida demiri çıktı ve içerden lastiği yanak kısmını yırtmış ve benim lastik mefta .Stepneyi taktırdım yerine. Şimdi on gündür stepnesiz geziyorum.işin ilginç yanı sıfır lastikmi alsam yada çıkmamı taktısam karar veremedim.lastik te çok yeniydi daha 3500 km yol yapmıştım henüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2013, 14:52:40 »
8 yıl dan beri araç kullanıyorum ilk defa lazım oldu stepne,hemde çokkk.On gün evvel sabah işe giderken arabanın arkasında tuhaf bir sürtünme sesi gelmeye başladı.Aynayı ayarladım ve arka sol  lastık bayağı bir inmiş olduğunu gördüm.Az ilerde benzinlikte hava basıp en yakın lastikçiye gittim.Lastik söküldü. Kocanman bir tornavida demiri çıktı ve içerden lastiği yanak kısmını yırtmış ve benim lastik mefta .Stepneyi taktırdım yerine. Şimdi on gündür stepnesiz geziyorum.işin ilginç yanı sıfır lastikmi alsam yada çıkmamı taktısam karar veremedim.lastik te çok yeniydi daha 3500 km yol yapmıştım henüz.
Kesinlikle yeni lastik derim.Çünkü araçlarımız lastiğin üzerinde gidiyor ve lastikteki en ufak sorun çok feci şeylere neden olabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2013, 15:32:37 »
Aracin lastiklerini ayagimiza giydigimiz ayakkabilar gibi dusunebilirsiniz.Yani bir insan icin ayakkabi ne ise arac icinde lastik odur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 30, 2013, 19:48:01 »
8 yıl dan beri araç kullanıyorum ilk defa lazım oldu stepne,hemde çokkk.On gün evvel sabah işe giderken arabanın arkasında tuhaf bir sürtünme sesi gelmeye başladı.Aynayı ayarladım ve arka sol  lastık bayağı bir inmiş olduğunu gördüm.Az ilerde benzinlikte hava basıp en yakın lastikçiye gittim.Lastik söküldü. Kocanman bir tornavida demiri çıktı ve içerden lastiği yanak kısmını yırtmış ve benim lastik mefta .Stepneyi taktırdım yerine. Şimdi on gündür stepnesiz geziyorum.işin ilginç yanı sıfır lastikmi alsam yada çıkmamı taktısam karar veremedim.lastik te çok yeniydi daha 3500 km yol yapmıştım henüz.
abi 15binlik filan olsaydı diğer lastikler işte o zaman derdimki çıkma al. ama diğer lastikler daha 3500deymiş sıfır almanı tavsiye ederim.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2013, 19:51:48 »

Allah korusun 1 lastik parası için canını tehlikeye atmaya değer mi ? Sonuçta yedek lastik süreklilik arz etmez. 4 tane alın hem siz hemde diğer araçları tehlikeye sokmayın derim :) iyi seyirler.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 30, 2013, 19:59:02 »
arkadaşlar silika tabanlı lastikler kauçuklara göre çok daha uzun yıllar görev yapıyor, benim bmw2002 de bridgestone b330 evo lastikler var aşağı yukarı 11-12 sene oldu, gerçi fazla yol yapmadı ama yol tutuşunda yumuşaklığında frenajında eksilme yok. ae101 de good year gt2 vardı 6 senede kılcal çatlaklar oluştu(yanaklarda) ve frenaj çok azaldığından arabayı sattığımda alan arkadaş hemen lastikleri değiştirdi. lastik olayında marka ve lastiğin materyali çok önemli oluyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/