Gönderen Konu: 2005 corolla verso elegantımın bujilerini değişeceğim ??  (Okunma sayısı 1868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
2005 verso elegantımın geç çalışma(ateşleme) sorunundan itibaren yakıtı iyice arttı , bujilerini değişeceğim ,tavsiye edeceğiniz model- tip v.b nedir veya original marka ve kodunu bilen arkadaş var mı acaba ?(araç lpg li)  !!! !!! !!!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 corolla verso elegantımın bujilerini değişeceğim ??
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2013, 23:52:26 »
2005 verso elegantımın geç çalışma(ateşleme) sorunundan itibaren yakıtı iyice arttı , bujilerini değişeceğim ,tavsiye edeceğiniz model- tip v.b nedir veya original marka ve kodunu bilen arkadaş var mı acaba ?(araç lpg li)  !!! !!! !!!

LPG'li dahi olsa orjinal buji standartlarınızdan vazgeçmemenizi tavsiye ederim, zira başta bobin arızası olmak üzere çeşitli sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Yetkili servisten 90919-01164 parça numarası yada aftermarket olarak DENSO K16R-U11 alternatif olarak da NGK BKR5EYA11 kullanabilirsiniz.

Orjinal bujinizin takımı 40TL civarlarında DENSO yada NGK ise yaklaşık 25TL'dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2013, 21:48:57 »
Ufuk bey cevabınız için teşekkürler. Şöyle bir sorum olacak ; Bugün Erzurum merkeze gittim japon yedek parçacı arkadaştan DENSO  k16R-U11 bUJİ İstedim bana DENSO K16PR-U11 4 tane buji verdi ve soruma rağmen 1.6 WTİ motorlara bunu verdiklerini söyledi bizde inandık aldık iş acele liğinden bujileri alıp ilçe merkezine döndük,daha taktırmadım.İlçe sanayisinde 1-2 güne taktırmayı düşünüyorum Siz hyundai bujisi demişsiniz bir internet satış sitesinde hyundai/corolla v.b yazıyor aralıklarıda her ikisininde 1.1 mm  ne dersiniz taktırayımmı sorun olur mu ?  Erzurum da servis harici fazla japon yedek parçacı yok... !!! !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2013, 21:54:00 »
K16R-U11 / K16PR-U11 / K16R-U bu bujilerin tamamının dirençleri ve rezistansları aynı görünüyor açıkçası bende K16R-U yerine K16PR-U11 kullanıyorum sorun yaşamadık ama sürekli kullanımda ne olur o konuda bir fikrim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2013, 20:25:04 »
Sorun çözüldü.Arkadaşlar 4 bujimi değiştim çok fark görmemiştim Ancak tavsiye ile  bir kutu würth enjeksiyon temizleyiciyi depoya dökünce araba 1 tık ta çalışmaya başladı dahası sanki 20 beygir gücü eklendi arabama çok atik ve performansı arttı sanırım kullandığım yakıt enjeksiyonları tıkamış.... :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: