Gönderen Konu: 2013 Avensis frene basınca göstergede anlık yakıt tüketimi görünüyor.  (Okunma sayısı 6259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Herkese merhabalar. Yaklaşık 1 ay önce ben de avensis alarak aranıza katıldım. İlk önce söylemek isterim ki gerçekten güzel bir araba.
Sizlerin de bilgilerini almak istediğim bir sorum var; aracımda frene basınca veya debriyaja basılı kalınca anlık yakıt tüketimimde araç o an benzin yaktığını gösteriyor. Bildiğim kadarıyla (yanlışım olabilir, olursa lütfen düzeltin) araç hareket halindeyken yakıt yakmaz. Yani yakmaz derken çok düşük miktarda olduğu için gözardı edilebilir diye biliyorum. Aracım henüz 950 km'de. Anlık yakıt tüketim göstergesi çok yavaş güncelleniyor, acaba bundan kaynaklanan bir durum da olabilir mi? Bir de bunun için bir çözüm yolu biliyormusunuz yeniden yazılım yüklemek gibi... Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
2013 Avensis 1.6 Elegant extra (metalik gri)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • Araç: Auris
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Herkese merhabalar. Yaklaşık 1 ay önce ben de avensis alarak aranıza katıldım. İlk önce söylemek isterim ki gerçekten güzel bir araba.
Sizlerin de bilgilerini almak istediğim bir sorum var; aracımda frene basınca veya debriyaja basılı kalınca anlık yakıt tüketimimde araç o an benzin yaktığını gösteriyor. Bildiğim kadarıyla (yanlışım olabilir, olursa lütfen düzeltin) araç hareket halindeyken yakıt yakmaz. Yani yakmaz derken çok düşük miktarda olduğu için gözardı edilebilir diye biliyorum. Aracım henüz 950 km'de. Anlık yakıt tüketim göstergesi çok yavaş güncelleniyor, acaba bundan kaynaklanan bir durum da olabilir mi? Bir de bunun için bir çözüm yolu biliyormusunuz yeniden yazılım yüklemek gibi... Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Anlık yakıt tüketimi ve ortalama yakıt tüketimi vardır,
İlk çıkan anlık ikinci çıkanda ortalama yakıt tüketimidir ( doğru olduğundan eminmisiniz )
Anlık yakıt tüketimi ortalama 2-3 saniye gibi bir süre yada 5-6 saniye arası güncelliyor kendisini.
Ortalama yakıt tüketimini istediğiniz zaman sıfırlayabilirsiniz.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim Özkan Bey. Evet anlık yakıt tüketimi. Ortalama yakıt tüketimim şehir içi 11-12 lt (ki çok fazla görünüyor). Peki bu benzin yakma durumu sizde de görünüyor mu acaba? Bir de 2-3 saniyelik değişim süresini yazılımla daha da kısaltabilir miyiz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
araç rolantide çalışırken yakıt sarfiyatı en üst seviyededir.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Evet hocam ama rölantide araç anlıkta 0 tüketim gösterirken debriyaja ve frene basılı iken bellli bir değer gösteriyor. Daha önceki aracım ford focus idi ve rölantide yakıtı gösteriyordu fakat fren ve debriyaja basılı iken 0 değerini gösteriyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim Özkan Bey. Evet anlık yakıt tüketimi. Ortalama yakıt tüketimim şehir içi 11-12 lt (ki çok fazla görünüyor). Peki bu benzin yakma durumu sizde de görünüyor mu acaba? Bir de 2-3 saniyelik değişim süresini yazılımla daha da kısaltabilir miyiz?

Yazılım ile oynama kısımını bilmiyorum fakat o kadar hızlı değişmesini şahsen istemem ben gözüm sürekli yol bilgisayarında oldukça kaza yapma riskim yüksek olacaktır.
Ayrıca sanırsam aracınız 900 küsür kilometre yapmış daha sıfır aldıysanız 1000 km bakımı ücretsiz yapılmakta baktırmanızı tavsiye ederim.
Toyota dahil bütün markada ki araçlar ilk 5000 - 10000 km arası yüksek değerlerde
1,33 benzinli auris ile 8,1lt/100Km yaptığıma göre sizinde 10-12 litre arası değerleriniz şu an için iyi bile.
Aracınız yeni alıştıkça azalacağından eminim bende ilk aldığımda 8,9 litre ile kullanıyordum %9 düşürdüm
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi

ş içi 11-12 lt civarı normal gibi biraz dur kalk ve anlık hızlanışlar değerleri yükseltiyor.. diğer bir husus ise aracınızın ağırlığı. kabul edersiniz ki 1500 kg yakın bir araç . bu da yakıt tüketimini şehir içi arttıran bi özellik. Eğer aracınız 2,0 cc olsaydı ortlama değeriniz 15-17 lt civarında olacaktır. Size tavsiyem kırmızı ışık kalkışlarında ani kalkış yapmayın :) sakin kullanımla lpg düşünmeden yıllarca kullanabilirsiniz.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
araç viteste olmadığı sürece debriyaja yada frenede bassanız tüketim miktarı değişimez. önceki aracınız sizi kandırıyormuş :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
ş içi 11-12 lt civarı normal gibi biraz dur kalk ve anlık hızlanışlar değerleri yükseltiyor.. diğer bir husus ise aracınızın ağırlığı. kabul edersiniz ki 1500 kg yakın bir araç . bu da yakıt tüketimini şehir içi arttıran bir özellik. Eğer aracınız 2,0 cc olsaydı ortlama değeriniz 15-17 lt civarında olacaktır. Size tavsiyem kırmızı ışık kalkışlarında ani kalkış yapmayın :) sakin kullanımla lpg düşünmeden yıllarca kullanabilirsiniz.
Daha araç sıfır iyi bile şuan için 11-12
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
depoyu her doldurduğunuzda yakıt ortalamanızı ve km sayacınızı sıfırlayın. ne yaktığını kendiniz hesaplayın.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Evet sıfır aldım, çok sakin kullanıyorum. Mümkün olduğunca ani hızlanmdan ve ani frenden kaçınıyorum. Henüz check-up'a götürmedim, 1500 km. civarı götürmeyi düşünüyorum. Anladığım kadarıyla bir sorun yokmuş, hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Şu ana kadar 3 defa yakıtı deneme şansım oldu hocam. Litre/km bazında tam değerleri hatırlamıyorum fakat yakıt değerlerim şehir içi+şehir dışı (şehir dışı ağırlıklı) sırasıyla 42 krş, 41 krş ve 3.9 krş. En son 3.9 krş idi. Sıfırladım şu anda yaklaşık 45 km şehirt içi yaptım ve 11.2 litre   :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Şu ana kadar 3 defa yakıtı deneme şansım oldu hocam. Litre/km bazında tam değerleri hatırlamıyorum fakat yakıt değerlerim şehir içi+şehir dışı (şehir dışı ağırlıklı) sırasıyla 42 krş, 41 krş ve 3.9 krş. En son 3.9 krş idi. Sıfırladım şu anda yaklaşık 45 km şehirt içi yaptım ve 11.2 litre   :(
Şehir dışı inanılmaz yakıt tüketimi düşüren araç olduğunu söylebilirim
Ayrıca 45 km ile ortalama belli olmaz
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
 :) Evet hocam zaten bu 45 km'yi ortalama değerlendirmesine katmıyorum şimdilik. Şehir dışı 90-100 km sabit hızda ortalama 4 - 5,5 lt yakıt tüketimi değişiyor. Dediğiniz gibi Özkan hocam şehir dışı gerçekten düşük değerlere düşebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ayhan Bey merhaba,
aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın..
bende aynı araçtan 4 ay önce satın aldım, ilk etapta şehiriçi tüketimim ortalama 8,5 lt idi, 1000 km den sonra 7.5 lt ye düştü, 1000 km bakımından sonra  şehirlerarası yola gittim geldim, o zamandan beri yakıt ortalaması 6,5 lt - 7 lt arasında değişiyor..

ilk şehirlerarası yolculuğumda ise ortalama 5,6 lt - 6,1 lt değişti..

aslında araça alışmam biraz zaman aldı, gaz pedalı ve debriyaj pedalı çok ufak sanki. ama artık alıştım problem yok..

Diğer konu bu araç yaklaşık 1500 kg bildiğiniz gibi.. sakin kullandığınızda motor bu ağırlığı sürekli çekmek zorunda kalıyor.. aracın ağırlığını pozitif yönde kullanırsanız daha az yakıtla daha hızlı gidebilirsiniz.

Birde aldığınız benzin çok önemli ,o çok bilindik istasyonlardan benzin almıyorum. ben bir çok firmayı denedim daha önceki aracımda..  en son karar kıldığım firmadan halen benzin almaya devam ediyorum.. hepsinden daha çok km yaptırıyor.

'98 Corolla XEi
'12 Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
yeni araciniz hayirli olsun. Kazasiz belasiz surusler dilerim.
Bence degerleriniz normal. Ayrica Anlik tuketim yaniltici olur. CC acik anlik tuketimi genelde tam gosterir ama sehiricinde anlik tuketime pek inanmayin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ayhan Bey, öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız iyi günlerde kullanın.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
:) Evet hocam zaten bu 45 km'yi ortalama değerlendirmesine katmıyorum şimdilik. Şehir dışı 90-100 km sabit hızda ortalama 4 - 5,5 lt yakıt tüketimi değişiyor. Dediğiniz gibi Özkan hocam şehir dışı gerçekten düşük değerlere düşebiliyor.
Bu düz yolda ki anlık yakıt tüketimi yokuş aşağı inerken daha da düşebiliyor yokuş tırmanırken daha da yükselebiliyor ve yazmış olduğunuz yakıt tüketimini ben 1,33 benzinli auris ile zar zor yakaladım şehirler arası yolda
Ayrıca profil bilgilerinizi tamamlarsanız daha olumlu olacaktır bizler için.
R1 3 5 
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Herkese tekrar teşekkür ederim. Profil bilgilerimde gerekli alanları doldurdum.
Ben de yıllardır bilinen bir benzin istasyonundan yakıtımı alırım (reklam olmasın diye ismini vermiyorum) ve şu ana kadar hiç bir problemle karşılaşmadım. Ne çekişte ne de motor kurum bağlama yönünden... inşallah bundan sonra da bir problemle karşılaşmam  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Eyüp Bey'in önerisi çok mantıklı geldi; araç ağır olduğundan dolayı sürekli sakin kullanımda motora yüklenmek gerekiyor. Eğer ağırlığı kendi lehime kullanabilirsem yakıtın daha da düşeceğini ümit ederek çalışmalarıma başlıyorum  :D