0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhabalar. Yaklaşık 1 ay önce ben de avensis alarak aranıza katıldım. İlk önce söylemek isterim ki gerçekten güzel bir araba.Sizlerin de bilgilerini almak istediğim bir sorum var; aracımda frene basınca veya debriyaja basılı kalınca anlık yakıt tüketimimde araç o an benzin yaktığını gösteriyor. Bildiğim kadarıyla (yanlışım olabilir, olursa lütfen düzeltin) araç hareket halindeyken yakıt yakmaz. Yani yakmaz derken çok düşük miktarda olduğu için gözardı edilebilir diye biliyorum. Aracım henüz 950 km'de. Anlık yakıt tüketim göstergesi çok yavaş güncelleniyor, acaba bundan kaynaklanan bir durum da olabilir mi? Bir de bunun için bir çözüm yolu biliyormusunuz yeniden yazılım yüklemek gibi... Yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Teşekkür ederim Özkan Bey. Evet anlık yakıt tüketimi. Ortalama yakıt tüketimim şehir içi 11-12 lt (ki çok fazla görünüyor). Peki bu benzin yakma durumu sizde de görünüyor mu acaba? Bir de 2-3 saniyelik değişim süresini yazılımla daha da kısaltabilir miyiz?
ş içi 11-12 lt civarı normal gibi biraz dur kalk ve anlık hızlanışlar değerleri yükseltiyor.. diğer bir husus ise aracınızın ağırlığı. kabul edersiniz ki 1500 kg yakın bir araç . bu da yakıt tüketimini şehir içi arttıran bir özellik. Eğer aracınız 2,0 cc olsaydı ortlama değeriniz 15-17 lt civarında olacaktır. Size tavsiyem kırmızı ışık kalkışlarında ani kalkış yapmayın sakin kullanımla lpg düşünmeden yıllarca kullanabilirsiniz.
Şu ana kadar 3 defa yakıtı deneme şansım oldu hocam. Litre/km bazında tam değerleri hatırlamıyorum fakat yakıt değerlerim şehir içi+şehir dışı (şehir dışı ağırlıklı) sırasıyla 42 krş, 41 krş ve 3.9 krş. En son 3.9 krş idi. Sıfırladım şu anda yaklaşık 45 km şehirt içi yaptım ve 11.2 litre
Evet hocam zaten bu 45 km'yi ortalama değerlendirmesine katmıyorum şimdilik. Şehir dışı 90-100 km sabit hızda ortalama 4 - 5,5 lt yakıt tüketimi değişiyor. Dediğiniz gibi Özkan hocam şehir dışı gerçekten düşük değerlere düşebiliyor.