Gönderen Konu: klima kabusu  (Okunma sayısı 1306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
klima kabusu
« : Temmuz 30, 2008, 21:39:23 »
aracımı alırken klimasına bakmak pek aklıma gelmedi.(arabanın komforu ve sürüş keyfi başımı döndürmüştü çünkü)aldıktan bir iki gün sonra farkettim ki kliması çalışmıyordu.klima radyotörüne daha önce bir taş gelmiş kaçak oluşmuş dediler.iyi bir masraf ettim klimaya.şimdi güzel çalışıyor bir sorun yok.ama ne zaman biraz stabilize yada taşlı bir yola girsem korkuyorum klimaya bir zarar gelir mi yine bir sürü masraf edermiyim diye.acaba korunmanın bir yolu var mıdır.ve hayret ediyorum 2006 bir araçta küçük bir taş klimaya bu kadar nasıl zarar verir ve bu arabayı yapanlar bunun önlemini niye almazlar.ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler saygılar.

Toyota Club Türkiye

klima kabusu
« : Temmuz 30, 2008, 21:39:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: klima kabusu
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2008, 22:04:49 »
Engin Bey öncelikle aracınız hayırlı olsun diyeyim. Size aracı satarken "arkadaş bunun kliması şu sebepten dolayı çalışmıyor,bilgin olsun" demeyen kişi, daha sonra siz sorunca taş çarpmıştı demesi pek de inandırıcı gelmiyor açıkçası. bi şekilde kaçamak cevap vermiş gibi geldi bana. öle küçük taşla falan olacak şey değil pek.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2008, 22:42:18 »
yok üstat gitiğim tamirci klimanın radyotörüne taş yada bir şey gelip küçük bir delik açmış dedi.doldurulan gaz da oradan sürekli sızıp bitiyordu haliyle.acaba bir daha böyle bir şey başıma gelir mi yada acaba bunun önlemini nasıl alabilirim.ilginize teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 31, 2008, 08:17:53 »
  Selam.
 Alüminyum ağ örgüler var. Yanlız çok sık dokumalılardan seçmeyin ki klima radyatörü yeterli hava alabilsin. Bunu tamponun içinden taktırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 31, 2008, 16:14:39 »
bu ağ örgüler klima radyötörünün etrafına mı takılıyor.her yerde bulunur mu.benim arabada çok da işlevi olmadığını düşündüğüm (ki ben sağlam bir şekilde sabitledim bir şekilde) önde plastik bir koruma var.ilginize teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 31, 2008, 17:46:21 »
  Radyatör e bitişik olursa çok işe yaramaz. Tamponun iç tarafın, hava girişlerinin arkasına yapman lazım. Ama dediğim gibi hava geçişini de çok engellemeden.