0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar,konuyu ilk olarak burada açmış olsaydım konuya bakış açısı farklı olabilirdi.Bundan dolayı tanışma kısmında az da olsa belirttim ve "Bu arada şunu belirtmek istiyorum ; bir ihtimal bunları burada yazmamın sebebini ticari amaçlar için gerçekleştirmiş olabileceğim düşünülebilinir.Oysa benim bu tür bir düşüncem yoktur.Çünkü geliştirdiğim sistem çok düşük bir rakama mal olmaktadır.Eğer ticari olarak işe bakmadığım moderatör arkadaşlar tarafından onaylanırsa forumda konu ile ilgili bir başlık açabilirim." şeklinde açıklamam olmuştu.Selamlar.
İyi günler,yaptığım çalışma şudur: Bir arkadaş (yanlış hatırlamıyorsam 2012 model) Toyota Auris aracının orijinal cihazınız çıkardığını ve bunun yerine Pioneer marka Double Din taktığını belirtti. Tabi ki orijinal cihaz araçtan çıkarıldığı için direksiyonda bulunan butonlarla yeni takılan Pioneer'de artık ses artırma -ses azaltma-frekans değiştirme gibi işlemleri yapamadığını belirterek benden yardım istedi.Kendisine bana nasıl ulaştığını sorduğumda bir başka forum sitesinde çalışmalarımı okuduğunu ve kendisine yardım edebileceğimi düşünerek bana ulaştığını belirtti.Ben de kendisinden eğer bana yardımcı olursa benim de ona yardımcı olabileceğimi belirttim ve kendisinden ilk olarak araçta orijinal kasetçalar varken koldan gelmesi muhtemel bir soketi bilip bilmediğini sordum. Verdiği cevap şu oldu: Soketi bildiğini ancak soket üzerinde bir çok kablo olduğunu,bu kablolardan hangisi/hangilerinin kumanda ile ilgili olduğunu bilmediğini belirttim.Ben de kendisinden bulunduğu yerde bir elektronikçiye giderek ohmmetre yardımıyla bu kabloları nasıl bulabileceklerini anlatarak yönlendirdim.Şu sonuç ortaya çıktı: Koldan direksiyon butonları ile ilgili direnç değerleri tespit edildi. Bu bilgileri elde ettikten sonra ben de eldeki verilere göre Pioneer cihaz için uyumlu olmayı sağlayacak bir yazılım yazdım ve yapmış olduğum devredeki mikrodenetleyiciye yükledim.Bu çalışmam sonucunda artık bu arkadaş direksiyondaki butonlar yardımıyla artık ses artırma-azaltma-frekansı ileri veya geri alma-kaynak seçka gibi işlemleri Pioneer cihazında da sorunsuzca kullanıyor.Eğer orijinal cihazı çıkararak Pioneer veya Sony marka yeni bir cihaz takan arkadaş varsa onların da bu sorunlarını çözebilirim.Selamlar.
elinize sağlık.
İyi akşamlar, PIC olarak 16f883 kullandım.