Gönderen Konu: Direksiyon kumandası  (Okunma sayısı 2162 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Direksiyon kumandası
« : Nisan 20, 2013, 17:56:59 »
Arkadaşlar,bir süre önce forumunuza üye olmuştum ve orada kendi çapımda orijinal kasetçalar/cd çaları sökülerek Pioneer cd çalar takılan araçlarda çalışmaz hale gelen direksiyon kumanda kolunun tekrar çalışır hale gelmesi için bir takım çalışmalarda bulunduğumu; moderatör arkadaşların durumu uygun görmeleri halinde bununla ilgili bir konu başlatabileceğimi belirtmiştim.Şu ana kadar moderatör arkadaşlardan olumlu veya olumsuz bir yanır gelmedi.Ben de konuyu başlatmayı uygun gördüm. 1-2  hafta önce yanlış hatırlamıyorsam 2012 model bir Aıris için bir çalışma yaptım ve direksiyonda bulunan ve çalışmayan kumanda butonlarını tekrar çalışır hale getirdim.Bu konuda yardım isteyen olursa yardımcı olabilirim.Selamlar.

Toyota Club Türkiye

Direksiyon kumandası
« : Nisan 20, 2013, 17:56:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon kumandası
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2013, 20:54:21 »
Herhangi bir mesajınız ulaşmadı, ancak yaptıklarınızı niye konu içinde paylaşmak yerine özel olarak bağlantıya geçilmesini istediğinizi anlayamadım.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2013, 21:21:25 »
Yaptığınız çalışmayı tanışma bölümünde olduğu için ilgi görmemiş olabilir bence konu uygun ilgili bölümde açsaydınız daha uygun olurdu.

Yaptığınız çalışma yanılmıyorsam direksiyon kumanda ünitesi ile ilgili (Phonocar tarzı üreticilerin ürettiği direksiyon kumanda kalibrasyon modülü gibi mi?), çok uygun bir maliyetten bahsetmişsiniz ben en son bu modülü 150Euro gibi bir fiyattan almıştım sizin maliyet olarak bahsettiğiniz rakam nedir?

Ayrıca bahsettiğiniz modül diğer ticari modüller gibi programlanabilir bir yapıya sahip mi? (düğme fonksiyonlarını ve düğmelerin shift fonksiyonlarını tanımlayabiliyormuyuz?)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2013, 10:10:38 »
Arkadaşlar,konuyu ilk olarak burada açmış olsaydım konuya bakış açısı farklı olabilirdi.Bundan dolayı tanışma kısmında az da olsa belirttim ve "Bu arada şunu belirtmek istiyorum ; bir ihtimal bunları burada yazmamın sebebini ticari amaçlar için gerçekleştirmiş olabileceğim düşünülebilinir.Oysa benim bu tür bir düşüncem yoktur.Çünkü geliştirdiğim sistem çok düşük bir rakama mal olmaktadır.Eğer ticari olarak işe bakmadığım moderatör arkadaşlar tarafından onaylanırsa forumda konu ile ilgili bir başlık açabilirim." şeklinde açıklamam olmuştu.Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 22, 2013, 21:39:51 »
Arkadaşlar,konuyu ilk olarak burada açmış olsaydım konuya bakış açısı farklı olabilirdi.Bundan dolayı tanışma kısmında az da olsa belirttim ve "Bu arada şunu belirtmek istiyorum ; bir ihtimal bunları burada yazmamın sebebini ticari amaçlar için gerçekleştirmiş olabileceğim düşünülebilinir.Oysa benim bu tür bir düşüncem yoktur.Çünkü geliştirdiğim sistem çok düşük bir rakama mal olmaktadır.Eğer ticari olarak işe bakmadığım moderatör arkadaşlar tarafından onaylanırsa forumda konu ile ilgili bir başlık açabilirim." şeklinde açıklamam olmuştu.Selamlar.
yaptığınız çalışmayı mahzuru yoksa öğrenmek isteriz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2013, 20:28:22 »
İyi günler,yaptığım çalışma şudur: Bir arkadaş (yanlış hatırlamıyorsam 2012 model) Toyota Auris aracının orijinal cihazınız çıkardığını ve bunun yerine Pioneer marka Double Din taktığını belirtti. Tabi ki orijinal cihaz araçtan çıkarıldığı için direksiyonda bulunan butonlarla yeni takılan Pioneer'de artık ses artırma -ses azaltma-frekans değiştirme gibi işlemleri yapamadığını belirterek benden yardım istedi.Kendisine bana nasıl ulaştığını sorduğumda bir başka forum sitesinde çalışmalarımı okuduğunu ve kendisine yardım edebileceğimi düşünerek bana ulaştığını belirtti.Ben de kendisinden eğer bana yardımcı olursa benim de ona yardımcı olabileceğimi belirttim ve kendisinden ilk olarak araçta orijinal kasetçalar varken koldan gelmesi muhtemel bir soketi bilip bilmediğini sordum. Verdiği cevap şu oldu: Soketi bildiğini ancak soket üzerinde bir çok kablo olduğunu,bu kablolardan hangisi/hangilerinin kumanda ile ilgili olduğunu bilmediğini belirttim.Ben de kendisinden  bulunduğu yerde bir elektronikçiye giderek ohmmetre yardımıyla bu kabloları nasıl bulabileceklerini anlatarak yönlendirdim.Şu sonuç ortaya çıktı: Koldan direksiyon butonları ile ilgili direnç değerleri tespit edildi. Bu bilgileri elde ettikten sonra ben de eldeki verilere göre Pioneer cihaz için uyumlu olmayı sağlayacak bir yazılım yazdım ve yapmış olduğum devredeki mikrodenetleyiciye yükledim.Bu çalışmam sonucunda artık bu arkadaş direksiyondaki butonlar yardımıyla artık ses artırma-azaltma-frekansı ileri veya geri alma-kaynak seçka gibi işlemleri Pioneer cihazında da sorunsuzca kullanıyor.Eğer orijinal cihazı çıkararak Pioneer veya Sony marka yeni bir cihaz takan arkadaş varsa onların da bu sorunlarını çözebilirim.Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2013, 00:03:28 »
İyi günler,yaptığım çalışma şudur: Bir arkadaş (yanlış hatırlamıyorsam 2012 model) Toyota Auris aracının orijinal cihazınız çıkardığını ve bunun yerine Pioneer marka Double Din taktığını belirtti. Tabi ki orijinal cihaz araçtan çıkarıldığı için direksiyonda bulunan butonlarla yeni takılan Pioneer'de artık ses artırma -ses azaltma-frekans değiştirme gibi işlemleri yapamadığını belirterek benden yardım istedi.Kendisine bana nasıl ulaştığını sorduğumda bir başka forum sitesinde çalışmalarımı okuduğunu ve kendisine yardım edebileceğimi düşünerek bana ulaştığını belirtti.Ben de kendisinden eğer bana yardımcı olursa benim de ona yardımcı olabileceğimi belirttim ve kendisinden ilk olarak araçta orijinal kasetçalar varken koldan gelmesi muhtemel bir soketi bilip bilmediğini sordum. Verdiği cevap şu oldu: Soketi bildiğini ancak soket üzerinde bir çok kablo olduğunu,bu kablolardan hangisi/hangilerinin kumanda ile ilgili olduğunu bilmediğini belirttim.Ben de kendisinden  bulunduğu yerde bir elektronikçiye giderek ohmmetre yardımıyla bu kabloları nasıl bulabileceklerini anlatarak yönlendirdim.Şu sonuç ortaya çıktı: Koldan direksiyon butonları ile ilgili direnç değerleri tespit edildi. Bu bilgileri elde ettikten sonra ben de eldeki verilere göre Pioneer cihaz için uyumlu olmayı sağlayacak bir yazılım yazdım ve yapmış olduğum devredeki mikrodenetleyiciye yükledim.Bu çalışmam sonucunda artık bu arkadaş direksiyondaki butonlar yardımıyla artık ses artırma-azaltma-frekansı ileri veya geri alma-kaynak seçka gibi işlemleri Pioneer cihazında da sorunsuzca kullanıyor.Eğer orijinal cihazı çıkararak Pioneer veya Sony marka yeni bir cihaz takan arkadaş varsa onların da bu sorunlarını çözebilirim.Selamlar.
  elinize sağlık.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2013, 09:29:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2013, 09:31:48 »
Eline saglik abi guzel bir calisma yapmissin. Abi bir sey sormak istiyorum pic olarak hangisini kullandin ve yazilimi microcode ile ne yazdin abi?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 30, 2013, 00:14:16 »
İyi akşamlar, PIC olarak 16f883 kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 30, 2013, 07:34:40 »
İyi akşamlar, PIC olarak 16f883 kullandım.
Gunaydin
Hmm peki abi.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...