Gönderen Konu: Hız Kesici mi Var Acaba?  (Okunma sayısı 1841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
Hız Kesici mi Var Acaba?
« : Nisan 18, 2013, 21:02:48 »
2010 Auris cmfrt extra 45.000km aracım var. Öncelikle şunu söyleyeyim hız maharet değil tabiki fakat altındaki aracın ne durumda olduğunu ne yapacağını bilmek istedim ve otobanda dümdüz bir yolda biraz sürat yaptım.yüksek sürat 'ten yukarı çıkmıyor . özelliklerinde ise max hız 190 yazıyor ama bana kadran 240 olup da yüksek sürat basması garip geldi.Acaba serviste açtırabileceğimiz bir yer falan var mı?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde şehir işi en yüksek hız 50 kmh şehirler arası en yüksek hız ise 110 kmh dir.Otoyallarda ise 120 kmh dir.

Toyota Club Türkiye

Hız Kesici mi Var Acaba?
« : Nisan 18, 2013, 21:02:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: HIZ KESİCİ Mİ VAR ACABA?
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2013, 21:04:55 »
2010 Auris cmfrt extra 45.000km aracım var. Öncelikle şunu söyleyeyim hız maharet değil tabiki fakat altındaki aracın ne durumda olduğunu ne yapacağını bilmek istedim ve otobanda dümdüz bir yolda biraz sürat yaptım.yüksek sürat 'ten yukarı çıkmıyor . özelliklerinde ise max hız 190 yazıyor ama bana kadran 240 olup da yüksek sürat basması garip geldi.Acaba serviste açtırabileceğimiz bir yer falan var mı?
Boşverin hiç bir yerini açtırmayın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2013, 21:18:08 »
Açtırınca ne olacak ? Paşaya kelle mi yetiştireceksiniz,nedir yani?  Kaldıki o hızlarda altınızdaki araç ne olursa olsun sizin yada o an oradaki bir aracınen ufak bir hatasında hiç bir şekilde önüne geçemez.Bahsettiğiniz hızlar bile gayet yeterli hızlarken daha fazlasını aramak neden?İlla ben hızlı araç kullanmak istiyorum yada aracımın sınırlarını görmek istiyorum diyorsanız gider bir dyno testi yaptırırsınız yaklaşık olarak çıkar her şey.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2013, 21:30:56 »
Tufan bey  aracalar piyasaya sürülmeden önce çok uzun araştırma geliştirme ve testlerden sonra satışa çıkarılır. Ülke içerisinde fiziksel koşullar ise hız sınırlarını belirler. Aracınızı tanımak istemeniz çok normal ancak bunun çeşitli yolları vardı en güzeli tam donanımlı bir serviste teste tabi tutmaktır. Bunun dışında yarış pistleri bazen testler içinde kullanılır ancak orada gerekli tüm güvenlik önlemleri alınmıştır.
Araçlarına  yasadışı yollarla yazılım ekleterek bir miktar daha güç elde etmek mümkün ancak bu hem aracınızı garanti dışı bırakır hem de aracın diğer aksamı fabrika verilerine göre ayarlandığı için kendinizi ve aracınızı tehlikeye atmış olursunuz.
Şayet modifiyeli araç kullanmayı seviyorsanız ve drift,rally gibi meraklarınız varsa resmi ve tescilli atölyelerde aracınızı modifiye edebilirsiniz. Orada  güç artışı ile birlikte etkilenecek parçalarda uygun olacak şekilde yenilenir.

Unutmayınız En iyi şoför gideceği noktaya ideal zamanda ve güven içinde gidebilen ve her zaman aracını kontrol altında tutabilendir.

Son sorunuza gelince fabrikalar bir çok parçayı ortak kullanırlar. Bu nedenle her model için hız göstergesi üretilmez. Bunun yanında nerede ise hiç zaman göstergedeki hızlara çıkılamaz. Zira fabrika bunu güvenlik için bunu sınırlar.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2013, 21:35:20 »
Sürücü Kapısı pandizotu üzerinde (muhtemelen)4 tuş bulunmakta bunlardan sol üstteki ile "Açılacak" yer açılıp gerekli oksijen alındıktan sonra sağlıklı hızlara düşülür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2013, 21:51:12 »
Bilgilendirmeler güzel fakat mesajında belirtmiş ki
Alıntı
Öncelikle şunu söyleyeyim hız maharet değil tabiki fakat altındaki aracın ne durumda olduğunu ne yapacağını bilmek istedim ve otobanda dümdüz bir yolda biraz sürat yaptım
bunu hangimiz yapmadı en azından herkes denedi merak edilen bir soru sorulmuş  bence hız konusunda bu kadar takıntılı olmaya gerek yok diye düşünmekteyim burda kimsenin teşvik ettiği yok zaten burada yazılanla gaza gelecek insan arabanın koltuğuna oturduğu zamanda gaza gelebilen bir insandır. Biz burda kimi hız konusunda kısıtlarsak yinede yapılacak çünkü araçlarımızın sonu yok 120de gideceksin tarzında. He yine uyarılarımızı yapalım ama giderse kendi bileceği iş gitmezse de kendi bileceği iş umarım yanlış anlaşılmam ama bu sıkı kural karşısında rahatsızlığımı belirtmek istedim herkese keyifli forumlar.

Ayrıca aracınız LPGli mi eğer böyle birşey varsa ondan kaynaklanabilir. Size burada tutupta birde benzine alın öyle deneyin diyecek halim yok fakat lpgli ise böyle birşey olabilir ayarlarıyla ilgili kazasız belasız sakin ve güvenli yolculuklar dilerim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2013, 21:56:55 »
Bilgilendirmeler güzel fakat mesajında belirtmiş ki  bunu hangimiz yapmadı en azından herkes denedi merak edilen bir soru sorulmuş  bence hız konusunda bu kadar takıntılı olmaya gerek yok diye düşünmekteyim burda kimsenin teşvik ettiği yok zaten burada yazılanla gaza gelecek insan arabanın koltuğuna oturduğu zamanda gaza gelebilen bir insandır. Biz burda kimi hız konusunda kısıtlarsak yinede yapılacak çünkü araçlarımızın sonu yok 120de gideceksin tarzında. He yine uyarılarımızı yapalım ama giderse kendi bileceği iş gitmezse de kendi bileceği iş umarım yanlış anlaşılmam ama bu sıkı kural karşısında rahatsızlığımı belirtmek istedim herkese keyifli forumlar.

Ayrıca aracınız LPGli mi eğer böyle birşey varsa ondan kaynaklanabilir. Size burada tutupta birde benzine alın öyle deneyin diyecek halim yok fakat lpgli ise böyle birşey olabilir ayarlarıyla ilgili kazasız belasız sakin ve güvenli yolculuklar dilerim.
Ercü sen de haklısın ancak dikkat edersen herkes farklı açıdan yaklaşmış ki sende öyle.
Ama ACD nin oksijen tavsiyesi süper.Ne bileyim bazen hava almayı unuttuğumuz zamanlar oluyor işte
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2013, 22:16:46 »
Bilgilendirmeler güzel fakat mesajında belirtmiş ki  bunu hangimiz yapmadı en azından herkes denedi merak edilen bir soru sorulmuş  bence hız konusunda bu kadar takıntılı olmaya gerek yok diye düşünmekteyim burda kimsenin teşvik ettiği yok zaten burada yazılanla gaza gelecek insan arabanın koltuğuna oturduğu zamanda gaza gelebilen bir insandır. Biz burda kimi hız konusunda kısıtlarsak yinede yapılacak çünkü araçlarımızın sonu yok 120de gideceksin tarzında. He yine uyarılarımızı yapalım ama giderse kendi bileceği iş gitmezse de kendi bileceği iş umarım yanlış anlaşılmam ama bu sıkı kural karşısında rahatsızlığımı belirtmek istedim herkese keyifli forumlar.
Aynen katılıyorum.
2010 Auris cmfrt extra 45.000km aracım var. Öncelikle şunu söyleyeyim hız maharet değil tabiki fakat altındaki aracın ne durumda olduğunu ne yapacağını bilmek istedim ve otobanda dümdüz bir yolda biraz sürat yaptım.185 'ten yukarı çıkmıyor . özelliklerinde ise max hız 190 yazıyor ama bana kadran 240 olup da 180 basması garip geldi.Acaba serviste açtırabileceğimiz bir yer falan var mı?

Aracınız benzinli mi dizel mi bilmiyorum ama, 2008 benzinli Auris'le düz yolda sizin yaptığınız hızın 25 fazlasını, hafif meyilli yolda 35 fazlasını yaptım. Ben de sizin gibi merak etmiştim ne kadar gidecek diye. Son hızlara ulaşmak için 1.vitesten itibaren devir saatini kırmızı alana kadar kullanmak gerek. Sizin yaptığınız max sürate 4.viteste ulaşılır. ( 5 vites için konuşuyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2013, 00:45:30 »
Ercü sen de haklısın ancak dikkat edersen herkes farklı açıdan yaklaşmış ki sende öyle.
Ama ACD nin oksijen tavsiyesi süper.Ne bileyim bazen hava almayı unuttuğumuz zamanlar oluyor işte

mantıklı açıklamalar için teşekkür ederim.konu ile bilgisi olmayan ama nasihati bol olan arkadaşlara da teşekkür edrim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2013, 17:11:48 »

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde şehir işi en yüksek hız 50 kmh şehirler arası en yüksek hız ise 110 kmh dir.Otoyallarda ise 120 kmh dir.

Öncelikle sizin ve diğer üyelerin trafik kurallarına uyması ve kendinizi ve trafik deki bizleri korumaya yönelik gerekli hassasiyeti göstereceğini umut ediyorum.

Aracınızın kadranının maksimum değerden yüksek olma sebebi; kadran üretiminin motor seçeneğine göre değil benzer model için tek olarak üretilmesinden kaynaklıdır. Aracınızın Türkiye'de olmayan farklı motor seçeneklerine sahip ve maksimum hızı daha yüksek başka modellerinin olması muhtemeldir. Ayrıca aracın maksimum hızı normal yol ve hava şartları için tanımlıdır. Örneğin biraz eğitim olan bir yolda maksimum hıza çıkamazken iniş şeklindeki eğimde maksimum hızın üstüne çıkılabilir.

Bu arada aracın kullanım süresi ve kilometresi de katalog değerlerine çıkamama sebebi olabilir. Bunu anlamanın en kolay yolu da arkadaşların dediği gibi iyi bir yerde dyno testi yaptırmaktan geçer.

Bu arada unutmayın "Sürat felakettir" 
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2013, 20:52:38 »
Sürücü Kapısı pandizotu üzerinde (muhtemelen)4 tuş bulunmakta bunlardan sol üstteki ile "Açılacak" yer açılıp gerekli oksijen alındıktan sonra sağlıklı hızlara düşülür...
:D
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(