Gönderen Konu: nedir bu magandalık inadı?  (Okunma sayısı 2621 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
nedir bu magandalık inadı?
« : Nisan 17, 2013, 23:34:22 »
iki gündür belekten antalyaya gelirken önüme düşen arabaların arka sis farlarını yakmaları üzerine (akşam vakti) bende arkalarında direk uzunları yaktım ilk araba neden yaptığımı anladı ama magandalığı elden bırakmaktansa gaza basmayı tercih etti ama benim de arabam güçlü olduğu için kaçamadı birkaç kilometre takip ettim sonra biryerlere saptı bugün yine aynısı oldu bu seferki maganda anlamadı da el kol yapmaya başladı önce ön sisleri yaktım söndürdüm anlasın diye sonra ısrarla arka sis farını işaret ettim yine anlamadı öküz basıp gitmeye çalıştı trafik sıkışık öyle devam ettik sonun da ben uzunları yakmaktan vazgeçtim adamdaki akış bir taştakinden fazla değil. nedir bizim insanımızın arka sis sevdası anlamıyorum nasıl bir magandalıktır nasıl bir öküzlüktür? neden bir tane trafik polisi de kontrol etmez?
onuncu köy

Toyota Club Türkiye

nedir bu magandalık inadı?
« : Nisan 17, 2013, 23:34:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: nedir bu magandalık inadı?
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2013, 23:45:35 »
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2013, 10:39:05 »
sizdeki bu arka sis farı takıntısını anlayamadım. Başkalarına maganda demişsiniz ancak bu takıntınız yüzünden siz maganda olmuşsunuz.

Not: arka sisi yakanları savunmuyorum, gereken yerde kullanırım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2013, 10:48:27 »
sizdeki bu arka sis farı takıntısını anlayamadım. Başkalarına maganda demişsiniz ancak bu takıntınız yüzünden siz maganda olmuşsunuz.

Not: arka sisi yakanları savunmuyorum, gereken yerde kullanırım.
Arka sisler cok goz aliyor ozellikle sehir icinde trafikte yanina yaklasmak mumkun degil.
iki gündür belekten antalyaya gelirken önüme düşen arabaların arka sis farlarını yakmaları üzerine (akşam vakti) bende arkalarında direk uzunları yaktım ilk araba neden yaptığımı anladı ama magandalığı elden bırakmaktansa gaza basmayı tercih etti ama benim de arabam güçlü olduğu için kaçamadı birkaç kilometre takip ettim sonra biryerlere saptı bugün yine aynısı oldu bu seferki maganda anlamadı da el kol yapmaya başladı önce ön sisleri yaktım söndürdüm anlasın diye sonra ısrarla arka sis farını işaret ettim yine anlamadı öküz basıp gitmeye çalıştı trafik sıkışık öyle devam ettik sonun da ben uzunları yakmaktan vazgeçtim adamdaki akış bir taştakinden fazla değil. nedir bizim insanımızın arka sis sevdası anlamıyorum nasıl bir magandalıktır nasıl bir öküzlüktür? neden bir tane trafik polisi de kontrol etmez?
Serdar bey emin olun cogu kisi yaktiginin farkinda bile degil. Devlet tum suruculeri geri cagirip kisa farlar, uzun farlar, parklar, dortlu flasorler, sinyaller, on sisler ve arka sisler nedir? ne ise yarar? nasil acilip kapatilir ve en onemliside ne zaman yakilip nezaman sondurulur anlatmasi lazim. Ben cok rastliyorum bazi arkadaslarin arabasina biniyorum adam uzunlari yakmis gidiyor. napiyon? diyorum. Adam farkinda bile degil bak diyorum mavi olunca uzunlar calisiyor demek su kolu cek diyorum. bak yesil oldu simdi yoluna devam et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2013, 10:54:41 »

Serdar Bey size kısmen hak vermekle birlikte karşılığınızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Siz söylemişsiniz karşıdaki olağandışı bir magandaysa sonuç kavgaya hatta Allah göstermesin daha kötü yerlere varabilir. Yaptığınız gibi karşılık vermezseniz daha mantıklı olur.

Arka sis farı gerçekten göz alıyor. Normal havalarda nedendir bilinmez sis farı açma hastalığı var. (karayolları trafik kanununda yasak olmasına rağmen) Bazı araçlarda ön sisler açılınca arka sisler otomatik yanıyor. Bu durumdan da kaynaklanıyor olabilir. Yani sürücü aslında ön siz farını açıyor ama arkanın yandığından haberi bile olmayabiliyor.

Bende tepkimi sizin gibi değilde önümdeki aracı geçip arka sislerimi bir müddet açıp kapatıyorum; malesef çoğu anlamıyor çünkü sislerini kapatmıyorlar.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2013, 14:28:29 »
Arka sisler cok goz aliyor ozellikle sehir icinde trafikte yanina yaklasmak mumkun degil.  Serdar bey emin olun cogu kisi yaktiginin farkinda bile degil. Devlet tum suruculeri geri cagirip kisa farlar, uzun farlar, parklar, dortlu flasorler, sinyaller, on sisler ve arka sisler nedir? ne ise yarar? nasil acilip kapatilir ve en onemliside ne zaman yakilip nezaman sondurulur anlatmasi lazim. Ben cok rastliyorum bazi arkadaslarin arabasina biniyorum adam uzunlari yakmis gidiyor. napiyon? diyorum. Adam farkinda bile degil bak diyorum mavi olunca uzunlar calisiyor demek su kolu cek diyorum. bak yesil oldu simdi yoluna devam et.

büyük şehirlerde bu durumla karşılaşmadığım için doğrudur.

Ayrıca Kadir Beyin dediği gibi çoğu araç kullanıcıları araçlarda bulunan özelliklerin ne işe yaradığını ne amaçla kullanıldığını bile bilmiyor. Erzurum çevresinde de yanlış biniliyor. Çok kez dikkat ettim ya durduktan sonra durduğu yerde sinyal veriyor yada döndükten sonra :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2013, 21:49:34 »
Sardar bey bence yapmanız gereken polise haber vermektir.
Siz ise arabaları takip edip magandalığa ortak olmuşsunuz.
Merak ettim yakalasanız ne yapacaksınız?
cezasını siz mi vereceksiniz?
sataşmak için değil merak ettiğim için soruyorum.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2013, 23:31:45 »
Sis intikamı :))
Arka sis farına bol dumanlı ceza :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2013, 00:03:19 »
arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür edeyim sizleri sırayla cevaplamaya çalışayım

Alıntı
Siz ise arabaları takip edip magandalığa ortak olmuşsunuz.
Merak ettim yakalasanız ne yapacaksınız?

benim kimseyi takip ettiğim yoktu birtanesi belek içinde birtanesi belek-antalya yolunda benim de zaten gittiğim yolda önüme düştü ki trafik yoğunluğundan sollayıp ta geçemedim.

Alıntı
Yaptığınız gibi karşılık vermezseniz daha mantıklı olur.
ne yapmalı o zaman? polisin umrunda değil kimse karışmasın bu magandalar bu öküzler rahat rahat gezsin yaptıkları yanlarına kar kalsın öyle mi? yaptığım belki doğru değil ama dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişler

Alıntı
Serdar bey emin olun cogu kisi yaktiginin farkinda bile degil

kusura bakmayın ama bir sis farını bile kullanmayı bilmiyorlarsa/beceremiyorlarsa o zaman direksiyona oturmayacaklar başkalarının hayatıyla oynamayacaklar

Alıntı
Başkalarına maganda demişsiniz ancak bu takıntınız yüzünden siz maganda olmuşsunuz.

arkadaşım sana ne desem bilmiyorum çünkü seni anlamıyorum

herkese kıymetli görüşleri için teşekkür eder trafikte güvenli seyahatler dilerim

onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2013, 00:36:35 »
Serdar abi senin ki pek çözüm degil. İnsanlarin bazilari cephanelik gibi kullaniyor arabalarini dikkat et, şakası yok.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 19, 2013, 01:12:56 »
bende size katılıyorum, hatta maganda kelimesi, oldukça beyefendi kalmış
Gece vakti çok ciddi rahatsız ediyor insanın gözlerini sisler, yaptıklarınıza benzer davranışları bende sergiliyorum. Bu konuda bencede ciddi hukuki yaptırımlar gelmeli. Hadi ön sisleri yaksalar gösteriş yapmaya çalışıyorlar denebilir ama arka sis farı her arabada mevcut.
Bir başka konuda, sabah akşam ön sis farlarını gereksiz zamanlarda yakan görgüsüzler, Bu kişilerin geneline bakarsanız^%30 kadarının da tek sis farı yanmamaktadır.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 19, 2013, 07:02:10 »
arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür edeyim sizleri sırayla cevaplamaya çalışayım

benim kimseyi takip ettiğim yoktu birtanesi belek içinde birtanesi belek-antalya yolunda benim de zaten gittiğim yolda önüme düştü ki trafik yoğunluğundan sollayıp ta geçemedim.
ne yapmalı o zaman? polisin umrunda değil kimse karışmasın bu magandalar bu öküzler rahat rahat gezsin yaptıkları yanlarına kar kalsın öyle mi? yaptığım belki doğru değil ama dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişler

kusura bakmayın ama bir sis farını bile kullanmayı bilmiyorlarsa/beceremiyorlarsa o zaman direksiyona oturmayacaklar başkalarının hayatıyla oynamayacaklar

arkadaşım sana ne desem bilmiyorum çünkü seni anlamıyorum

herkese kıymetli görüşleri için teşekkür eder trafikte güvenli seyahatler dilerim

Serdat bey kusura bakacak bisey yok. Turkiyeki suruculerin en az 10-15% boyle, eminin sizin cevrenizde de vardir bunlardan. Gordugunuz zaman uyarmak en iyisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2013, 09:39:43 »
suç sis farı yakanda değil ceza yazmayan polislerde bence iş orta biter yoksa uzun dayamaya devam.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 19, 2013, 11:32:28 »
Serdar Bey size kısmen hak vermekle birlikte karşılığınızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Siz söylemişsiniz karşıdaki olağandışı bir magandaysa sonuç kavgaya hatta Allah göstermesin daha kötü yerlere varabilir. Yaptığınız gibi karşılık vermezseniz daha mantıklı olur.

Arka sis farı gerçekten göz alıyor. Normal havalarda nedendir bilinmez sis farı açma hastalığı var. (karayolları trafik kanununda yasak olmasına rağmen) Bazı araçlarda ön sisler açılınca arka sisler otomatik yanıyor. Bu durumdan da kaynaklanıyor olabilir. Yani sürücü aslında ön siz farını açıyor ama arkanın yandığından haberi bile olmayabiliyor.

Bende tepkimi sizin gibi değilde önümdeki aracı geçip arka sislerimi bir müddet açıp kapatıyorum; malesef çoğu anlamıyor çünkü sislerini kapatmıyorlar.

Ön sisleri açınca arka sislerinde otomatik yandığını sizden duydum. Acaba hangi araçlarda var o özellik? (meraktan soruyorum)
Kendi aracım için söyliyeyim. Arka sisi açmak için ön sisleri de açmak zorundasınız.
O arka sisleri açık gezenler için ne yapacağını ne yapılacağını şaşırmış durumdayım. Bıktırıyorlar artık trafikten.
O değil sol taraf yetmemiş gibi sağ tarafa da taktırıp ikisininde güçlü ışık vererek dolaşanlarda bonuslu.

Ama söylenene katılıyorum. Cezayı yaptırım uygulamayanlarda suç.
Gel gelelim siz bir filim çektirseniz bile cezayı yiyorsunuz. ama türlü türlü işkence uygulayanlara ses yok. Anlamak çok güç....
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 19, 2013, 11:52:28 »
radar yada alkol yerine gerçek suçlarla ilgilenseler birtek trafik suçu kalmaz ama nerde... :(
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 19, 2013, 15:16:15 »
Geçenlerde bilhassa arkadan stadyum ışıklarıyla gelen bir kişiye sinirlendiğimde şu formülü düşündüm. Arka camıma bir dizi güçlü uzun hüzmeli ışık kaynağı taktırsam. Böyle bir durumda yaksam. Acaba o kişinin retinası beyin duvarına çarpar mı?

Sis farlarının gerek arka gerekse ön, amacı dışında kullanımı çok rahatsızlık verici  :kötü:. Bu forumda bu farkındalık mevcut sanıyorum. Bazen şöyle güzel böyle güzel görünüyor yorumlarına da rastlamıyor değiliz gerçi.

Bazen magandanın ilacı magandalık da olmuyor değil. Merak ediyorum. Bu şikayetle trafikte 155i ararsak bize ne yanıt verirler?? İlgilenirler mi dersiniz? "Şikayet nedir?" "Öndekinin/arkadakinin sis farları açık rahatsız oluyorum"?

Bence bu durumda ağdalı bir şikayet telefonu daha mantıklı olabilir.! Sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor, biraz önce onun yüzünden kaza atlattım falan denilmeli sanırım. Saygılar
86' Corolla Hatchback

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 19, 2013, 16:16:34 »
Ön sisleri açınca arka sislerinde otomatik yandığını sizden duydum. Acaba hangi araçlarda var o özellik? (meraktan soruyorum)
Vw'nin bütün araçlarında var mesela far açma düğmesini sonuna kadar açtınız kolu kendinize çektiğinizde ön-arka sis beraber yanıyor.Sadece ön ya da arkanın yanmasını ayarlamıyorsunuz Toyotalar gibi.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 19, 2013, 17:24:45 »
Alıntı
ne yapmalı o zaman? polisin umurunda değil kimse karışmasın bu magandalar bu öküzler rahat rahat gezsin yaptıkları yanlarına kar kalsın öyle mi? yaptığım belki doğru değil ama dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişler

Bastııırrr Serkan ; kim tutar seni...
arabanda beyzbol saopası vardır inşallah
aman dikkat ; adı üstünde maganda bunlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 19, 2013, 20:26:47 »
Bastııırrr Serkan ; kim tutar seni...
arabanda beyzbol saopası vardır inşallah
aman dikkat ; adı üstünde maganda bunlar....

hocam beyzbol sopası değil golf sopası var çok can yakar hemide uzaktan ekleştiririm kalın kafalarına ;)

Alıntı
Bazen magandanın ilacı magandalık da olmuyor değil. Merak ediyorum. Bu şikayetle trafikte 155i ararsak bize ne yanıt verirler?? İlgilenirler mi dersiniz? "Şikayet nedir?" "Öndekinin/arkadakinin sis farları açık rahatsız oluyorum"?

bence en iyi ilaç h1 hummerın olacak sis farı yakana direk arkadan gireceksin bagajını motor kaputuna birleştireceksin belki o zaman anlar
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2013, 14:23:36 »
en iyisi arkaya bir fotograf makinesi flası koyacaksın öyle gidenleri sollayıp flaşı çalıştırmak o zaman anlarlar belki
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım