0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sizdeki bu arka sis farı takıntısını anlayamadım. Başkalarına maganda demişsiniz ancak bu takıntınız yüzünden siz maganda olmuşsunuz.Not: arka sisi yakanları savunmuyorum, gereken yerde kullanırım.
iki gündür belekten antalyaya gelirken önüme düşen arabaların arka sis farlarını yakmaları üzerine (akşam vakti) bende arkalarında direk uzunları yaktım ilk araba neden yaptığımı anladı ama magandalığı elden bırakmaktansa gaza basmayı tercih etti ama benim de arabam güçlü olduğu için kaçamadı birkaç kilometre takip ettim sonra biryerlere saptı bugün yine aynısı oldu bu seferki maganda anlamadı da el kol yapmaya başladı önce ön sisleri yaktım söndürdüm anlasın diye sonra ısrarla arka sis farını işaret ettim yine anlamadı öküz basıp gitmeye çalıştı trafik sıkışık öyle devam ettik sonun da ben uzunları yakmaktan vazgeçtim adamdaki akış bir taştakinden fazla değil. nedir bizim insanımızın arka sis sevdası anlamıyorum nasıl bir magandalıktır nasıl bir öküzlüktür? neden bir tane trafik polisi de kontrol etmez?
Arka sisler cok goz aliyor ozellikle sehir icinde trafikte yanina yaklasmak mumkun degil. Serdar bey emin olun cogu kisi yaktiginin farkinda bile degil. Devlet tum suruculeri geri cagirip kisa farlar, uzun farlar, parklar, dortlu flasorler, sinyaller, on sisler ve arka sisler nedir? ne ise yarar? nasil acilip kapatilir ve en onemliside ne zaman yakilip nezaman sondurulur anlatmasi lazim. Ben cok rastliyorum bazi arkadaslarin arabasina biniyorum adam uzunlari yakmis gidiyor. napiyon? diyorum. Adam farkinda bile degil bak diyorum mavi olunca uzunlar calisiyor demek su kolu cek diyorum. bak yesil oldu simdi yoluna devam et.
Siz ise arabaları takip edip magandalığa ortak olmuşsunuz.Merak ettim yakalasanız ne yapacaksınız?
Yaptığınız gibi karşılık vermezseniz daha mantıklı olur.
Serdar bey emin olun cogu kisi yaktiginin farkinda bile degil
Başkalarına maganda demişsiniz ancak bu takıntınız yüzünden siz maganda olmuşsunuz.
arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür edeyim sizleri sırayla cevaplamaya çalışayımbenim kimseyi takip ettiğim yoktu birtanesi belek içinde birtanesi belek-antalya yolunda benim de zaten gittiğim yolda önüme düştü ki trafik yoğunluğundan sollayıp ta geçemedim.ne yapmalı o zaman? polisin umrunda değil kimse karışmasın bu magandalar bu öküzler rahat rahat gezsin yaptıkları yanlarına kar kalsın öyle mi? yaptığım belki doğru değil ama dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişlerkusura bakmayın ama bir sis farını bile kullanmayı bilmiyorlarsa/beceremiyorlarsa o zaman direksiyona oturmayacaklar başkalarının hayatıyla oynamayacaklararkadaşım sana ne desem bilmiyorum çünkü seni anlamıyorumherkese kıymetli görüşleri için teşekkür eder trafikte güvenli seyahatler dilerim
Serdar Bey size kısmen hak vermekle birlikte karşılığınızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Siz söylemişsiniz karşıdaki olağandışı bir magandaysa sonuç kavgaya hatta Allah göstermesin daha kötü yerlere varabilir. Yaptığınız gibi karşılık vermezseniz daha mantıklı olur.Arka sis farı gerçekten göz alıyor. Normal havalarda nedendir bilinmez sis farı açma hastalığı var. (karayolları trafik kanununda yasak olmasına rağmen) Bazı araçlarda ön sisler açılınca arka sisler otomatik yanıyor. Bu durumdan da kaynaklanıyor olabilir. Yani sürücü aslında ön siz farını açıyor ama arkanın yandığından haberi bile olmayabiliyor.Bende tepkimi sizin gibi değilde önümdeki aracı geçip arka sislerimi bir müddet açıp kapatıyorum; malesef çoğu anlamıyor çünkü sislerini kapatmıyorlar.
Ön sisleri açınca arka sislerinde otomatik yandığını sizden duydum. Acaba hangi araçlarda var o özellik? (meraktan soruyorum)
ne yapmalı o zaman? polisin umurunda değil kimse karışmasın bu magandalar bu öküzler rahat rahat gezsin yaptıkları yanlarına kar kalsın öyle mi? yaptığım belki doğru değil ama dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişler
Bastııırrr Serkan ; kim tutar seni...arabanda beyzbol saopası vardır inşallahaman dikkat ; adı üstünde maganda bunlar....
Bazen magandanın ilacı magandalık da olmuyor değil. Merak ediyorum. Bu şikayetle trafikte 155i ararsak bize ne yanıt verirler?? İlgilenirler mi dersiniz? "Şikayet nedir?" "Öndekinin/arkadakinin sis farları açık rahatsız oluyorum"?