Arkadaşlar 2011 corolla d4-d aracım var. Genelde bi sıkıntım yok ancak son günlerde araç rolanti de iken biraz gürültülü çalışıyor gibi. Aslında ses motordan değil baskıdan geliyor gibi çünkü debriyaja basınca uğultu kesiliyor boşta debriyajdan ayağımı çekince tekrar başlıyor. Yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.
Debriyaja basınca vites kutusunu motordan ayırmış da oluyorsunuz, yani motorun ürettiği torku vites dişlileri üzerinden kaldırmış oluyorsunuz.
Aracınız kaç km'de? Şanzıman yağınızı hiç değiştirdiniz mi?
Tekerleklerinizin Balans ayarları yeni mi?
Arkadaşlar 2011 corolla d4-d aracım var. Genelde bir sıkıntım yok ancak son günlerde araç rolanti de iken biraz gürültülü çalışıyor gibi. Aslında ses motordan değil baskıdan geliyor gibi çünkü debriyaja basınca uğultu kesiliyor boşta debriyajdan ayağımı çekince tekrar başlıyor. Yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim.
Profil fotoğrafınızdan anladığım kadarı ile aracınız 6 ileri şanzımana sahip, debriyaj sisteminizdeki bilya hidrolik basıncı ile çalışan hidro-mekanik bir sisteme sahip, şayet yakın zamanda debriyaj değişimi yapıldı ve bilya değişmedi ise (söküldüğünde tekrar kullanılabilir olup olmadığının anlaşılması tecrübeye dayanır, çoğu kimse anlayamadığından tekrar kullanır) debriyaj bilyanızdan kaynaklanıyor olabilir.
Diğer ihtimalleri de göz önünde bulundurursak, şanzıman kulağı hasarlı olabilir, debriyajınızın ömrü dolmuş olabilir, daha kötüsünü düşünürsek şanzıman grup bilyalarınız ömrünü doldurmuş olabilir.
araç 3. viteste kalkıyor mu acaba ? 3. viteste kalkan arabanın debriyaj sisteminde sıkıntı yok demektir.
30000 km de aracım şanzıman yağı değişmedi diye düşünüyorum. 3. Vîteste de kalkıyor. Babam taksicidir anlar bu işlerden oda bilyadan geliyor dedi. Servise götürdüm dinlediler aracı onlarda bilyadan geliyor ama bu baskı balata komple takım istediğiniz zaman getirin komple garantiden değiştiririz dediler. Ancak araç daha 30 000 km bukadar erken baskı balata değişimi beni rahatsız etti acaba sadece şanzıman yağı değiştirsek düzelirmi?
Emre bey, aracınızı 2. el mi almıştınız?
Yok Tekin ani sıfır aldım. Aracı acemi biriside kullanmadı hiç.
Garantiden degişecekse götürün degiştirsinler bilya arızası gıcık bir arızadır kimi araçta 200 bin yapar bozulmaz kimi araçta 10 binde bozar .benim aracım 2005 model 126 binde orjinal baskı balata bilya daha degişmemiş ama herhangi bir sıkıntısı yok .Bana sorarsanız garantideyken degiştirin sesi dinlemeyin
Garantiden degişecekse götürün degiştirsinler bilya arızası gıcık bir arızadır kimi araçta 200 bin yapar bozulmaz kimi araçta 10 binde bozar .benim aracım 2005 model 126 binde orjinal baskı balata bilya daha degişmemiş ama herhangi bir sıkıntısı yok .Bana sorarsanız garantideyken degiştirin sesi dinlemeyin
Evet, garantiden değişiyorsa hiç vakit kaybetmeden yaptırınız.
Can sıkıcı bir durum.Ama garantiden garantili bir şekilde değiştirmenizi öneririm.
40000 km bakımına gitmeden önce siparişi açtırıp, bakımla birlikte aradan çıkartmaya karar verdik, araca herhangi bir zararı yokmuş seste şuan çok az zaten gittikçe artacağını söylüyorlar ama bakıcaz artık.
40000 km bakımına gitmeden önce siparişi açtırıp, bakımla birlikte aradan çıkartmaya karar verdik, araca herhangi bir zararı yokmuş seste şuan çok az zaten gittikçe artacağını söylüyorlar ama bakıcaz artık.
Sağlam bir faturaya hazır olun diye düşünüyorum.
Sağlam bir faturaya hazır olun diye düşünüyorum.
İş arkadaşım geçen ay garantiden deiştirdi ustaya verdiği bahşiş dışında herhangi bîr ücret ödemedi. Sanırım bir yanlışlığınız var.
İş arkadaşım geçen ay garantiden deiştirdi ustaya verdiği bahşiş dışında herhangi bîr ücret ödemedi. Sanırım bir yanlışlığınız var.
O araç MM-T olabilir mi? Düz vitesli araçların debriyaj setini servis bülteni olmaksızın garantiden değiştirileceğini hiç sanmıyorum.
Eminim manuel olduğundan dizel ayrıca. ama eşi kullanıyordu aracı biraz acemi ancak o araç 70.000 deydi biraz kibar rica ettik saolsunlar yardımcı oldular. Benim konuştuğum ustada zaten durumu anlatınca daha aracı dinlemeden garantiyi sordu devam ettiğini söyledim isterseniz hemen siparişi açalım garantiden yaparız haftaya bırakın yarım günlük işi var dedi. 2 kere uğraşmak istemîyorsanız bir dahaki periyodik bakıma gelmeden haber verin siparişi açar bakımla birliktede yapabiliriz şuan problem çıkarmaz dedi.
Hayırlısı o zaman, inşallah umduğunuz gibi olur.