Gönderen Konu: Aracımın içi su aldı  (Okunma sayısı 1054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Aracımın içi su aldı
« : Nisan 16, 2013, 14:54:23 »
Merhaba arkadaşlar dün Antalyada yağan yağmurdan sonra işyerimde aracımın yerden yaklaşık 40 cm kadar sel gelmiş sonra çekilmiş jantlardaki su izinden anladım 40 cm'i.Aracımın yanına gittiğimde ön ve arka paspaslarımın yaklaşık 5 cm su ile dolduğunu gördüm aracı başka bir yere aldım içindeki suları boşalttım paspasa kadar su üzerinde kalmadı sonra alttan 4 tarafında altındaki tapaları çıkardım ve su aktığını gördüm sonra araçla eve giderken şunu farkettim aracı 1. vitese attım araç kalkarken sanki balata biterde kavramaya çalışırya aynen öyle oldu 3-5 kere filan sonra yapmadı şimdi sizlerle bu konuyu paylaşayım dedim ve sormak istediğim
1-Aracın o an 1. viteste yaptığı olay neden acaba şu anda hiç bir sorun yok ama balata ıslanırmı bir şey yapmam gerekirmi
2-Aracın 4 adet alt tapası çıkık güneşte bez kısmı kuru ama alimle bastırınca tapanın ordan su damladığını görüyorum ne yapmam lazım döşeyi sökmeden yoksa kendiliğinden tapa açık kururmu
sizlerin fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Aracımın içi su aldı
« : Nisan 16, 2013, 14:54:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımın içi su aldı
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2013, 14:59:18 »
Merhaba arkadaşlar dün Antalyada yağan yağmurdan sonra işyerimde aracımın yerden yaklaşık 40 cm kadar sel gelmiş sonra çekilmiş jantlardaki su izinden anladım 40 cm'i.Aracımın yanına gittiğimde ön ve arka paspaslarımın yaklaşık 5 cm su ile dolduğunu gördüm aracı başka bir yere aldım içindeki suları boşalttım paspasa kadar su üzerinde kalmadı sonra alttan 4 tarafında altındaki tapaları çıkardım ve su aktığını gördüm sonra araçla eve giderken şunu farkettim aracı 1. vitese attım araç kalkarken sanki balata biterde kavramaya çalışırya aynen öyle oldu 3-5 kere filan sonra yapmadı şimdi sizlerle bu konuyu paylaşayım dedim ve sormak istediğim
1-Aracın o an 1. viteste yaptığı olay neden acaba şu anda hiç bir sorun yok ama balata ıslanırmı bir şey yapmam gerekirmi
2-Aracın 4 adet alt tapası çıkık güneşte bez kısmı kuru ama alimle bastırınca tapanın ordan su damladığını görüyorum ne yapmam lazım döşeyi sökmeden yoksa kendiliğinden tapa açık kururmu
sizlerin fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.
Fırınlı oto kuaförlerine gidin mutlaka ve iyice kurutturun.Yoksa hem kötü koku olur hemde kaportanız zarar görür.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2013, 15:43:51 »
Geçmiş olsun. Fırınlı oto kuaförünü duymadım ancak çözüm olabilir. Günlerce güneşte bekletmek çözüm olabilir.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2013, 15:45:05 »
Geçmiş olsun. Fırınlı oto kuaförünü duymadım ancak çözüm olabilir. Günlerce güneşte bekletmek çözüm olabilir.
Bütün camları açıp içerisine sıcak hava üfleyen makineleri var.Onunla kurutuyorlar 3-4 saatte tamamen kurur sanırım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2013, 15:53:20 »
bence koltukları sökün ertan arkadışımızın dediği gibi sıcak hava üfleme makinesini arabanın içine koyun iyice kurusun
http://www.king.com.tr/urun-detay.aspx?catid=7&subcatid=28&urunid=132

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2013, 19:29:57 »
aks kafalarına da su kaçmış olabilir ,buda erken bozulmasına neden olacaktır isterseniz onlara da bir baktırın .
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2013, 19:44:55 »
Mehmet abi geçmiş olsun... Tez zamanda çözüm bulman dileklerimle...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)