Gönderen Konu: Gazyağı meselesi  (Okunma sayısı 15962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
Gazyağı meselesi
« : Temmuz 29, 2008, 15:59:51 »
Selamlar herkese. Dün serviste bir yetkili aracın gazyağıyla yıkanmasını salık verdi. Böylece boyanın parlaklık kazanacağını belirtti. Siz ne dersiniz, var mı böyle bir yöntem? Yoksa şehir efsanesi mi?
HANGİ DUVAR YIKILMAZ;SORULAR DOĞRUYSA

Toyota Club Türkiye

Gazyağı meselesi
« : Temmuz 29, 2008, 15:59:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Gazyağı meselesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2008, 16:55:27 »
Valla  efsane  olmasa gerek. Çok  eskiden  araçların  ön göğüsteki  plastik  aksamları  falan  gaz yağı ile  parlatırlardı bu torpido  parlatıcıları  ve  yağlı  süngerler  yokken  ki  halen  yapanlar  var. Biraz  koku  yapsada  belli bir  zaman sonra  koku  gidiyor. Orayı  parlatıyorsa  boyayı  neden  parlatmasın.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2008, 17:00:25 »
   Yaşar bey selam,
Daha önce de bu konuyla ilgili görüşlere yer verilmişti.Bilhassa zift lekelerinin çıkartılmasında gaz yağı çok başarılı sonuç veriyor.Boyaya faydası var zararı yok.Yumuşak bir bezi gaz yağına batırıp hafif sıktıktan sonra arabayı silerseniz hem boyayı parlatır hem de korur.Ben yıllarca aynı şekilde kullandım.Ancak arabayı yıkadıktan sonra uygulayın.Ben motor aksamının el uzanan bölümlerine de kullanıyorum.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2008, 15:40:35 »
Cevaplar için teşekkürler, en kısa zamanda deneyeceğim.Arabayı yıkadıktan sonra  bir de gazyağıyla yıkatacacağım.Sonuçlar hakkında bilgilendiririm. :)
HANGİ DUVAR YIKILMAZ;SORULAR DOĞRUYSA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2008, 16:22:10 »
Valla benim pek denemek gibi bir niyetim olmazdı. Zira bir pasta cila yeterli olur.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2008, 16:55:13 »
  Adil bey bir deneyin memnun kalacaksınız. :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2008, 22:36:08 »
Tatil dönüşü zift lekelerini çıkartmak için ben de gazyağı aradım...Ama ne yazık ki koskoca İstanbul'da gazyağı satan bir yer bulamadım...Konuştuğum pompacının birisi "benzinde aynı işi görür" dedi...Ben de benzin alıp zift lekelerini sildim,gayet güzel oldu...Boyada da bir zararını görmedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 04, 2008, 23:04:34 »
  Benzin zift'i çıkartır. Fakat gazyağı gibi yağlı olmadığından geniş bölgelerde bazen mat bir iz bırakabilir.Ve gazyağı gibi parlaklık vermez.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 05, 2008, 18:37:04 »
Cumartesi (02.08.2008) boyacı olan bir yakınıma konuyu sordum arkadaşlar, verdiği cevap "Gazyağı hem boyayı parlatır hem de korumasına yardımcı olur, krem gibi besler" oldu. Pasta cila yapmaktansa gazyağını tavsiye etti tabi bir de "Bunu her yerde söyleme, bizlere de iş-para lazım" diye ekledi :) Pazar sabahı arabayı yıkayıp gazyağı ile bir güzel parlattım ilk günkü parlaklığına kavuştu aracım, denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar. Yalnız uygulamayı parça parça yapın; mesela tavanı gazyağı ile sildiniz, gazyağı orada kurumadan hemen kuru bez ile üzerinden geçin. Herkese selamlar...