Gönderen Konu: ani devir düşüklüğü ve titreme  (Okunma sayısı 14912 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
ani devir düşüklüğü ve titreme
« : Nisan 13, 2013, 17:59:52 »
herkese merhabalar
Aracım 2011 Corolla sorunum  ise son zamanlarda musallat olan bilhassa kırmızı ışıkta durduğumda fark ettiğim ani devir düşüklüğü ve buna bağlı aracın titremesi. Araç devri 500-600 arasında iken aniden 400-500 devir arasına düşüyor ve sönecekmiş gibi oluyor buna bağlı olarak titriyor ve  kendini toparlıyor. Öncelikle elektrikle ilgili bir sorun olduğunu düşündüm onun için yola çıkmadan önce teyp klima gibi aksamları kapattım ama yine çözüm olmadı acaba sebebi ne olabilir.   
Corolla 2011 comfort extra fume vw passat 2016

Toyota Club Türkiye

ani devir düşüklüğü ve titreme
« : Nisan 13, 2013, 17:59:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: ani devir düşüklüğü ve titreme
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2013, 18:35:53 »
herkese merhabalar
Aracım 2011 Corolla sorunum  ise son zamanlarda musallat olan bilhassa kırmızı ışıkta durduğumda fark ettiğim ani devir düşüklüğü ve buna bağlı aracın titremesi. Araç devri 500-600 arasında iken aniden 400-500 devir arasına düşüyor ve sönecekmiş gibi oluyor buna bağlı olarak titriyor ve  kendini toparlıyor. Öncelikle elektrikle ilgili bir sorun olduğunu düşündüm onun için yola çıkmadan önce teyp klima gibi aksamları kapattım ama yine çözüm olmadı acaba sebebi ne olabilir.   
Enjektör temizleyici öneriyorum size mümkünse würth falan olsun.Kalitesiz yakıttan kaynaklı bir sorun.Tabi bizim araçlarımızda rölanti düşüktür zaten 500 lere kadar düşer sonra tekrar 600-700 arasına çıkar.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2013, 02:05:07 »
Öncelikle map sensörü ve kelebek boğazını temizletin.Sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2013, 02:36:55 »
Aynı olay bende de var ve bununla alakalı bir çok konu var forumda arabanın devrinin düşmesi elektrik ile alakalı rölantide motor devri eğer siz elektrik ihtiyacı gerektiren korna cam açma teyp sinyal vb bir şeyle uğraştığınızda oluyordur veya daha belirgin bir halde oluyordur servis ve diğer arkadaşlar sorun yok diyor bende defalarca demedim ve bu kanıya vardım
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2013, 09:39:39 »
Maf sensöründe falan sorun olsa stop eder araç.Yada edecek gibi olur devir çok çok düşer.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2013, 19:08:13 »
Aynı olay bende de var ve bununla alakalı bir çok konu var forumda arabanın devrinin düşmesi elektrik ile alakalı rölantide motor devri eğer siz elektrik ihtiyacı gerektiren korna cam açma teyp sinyal vb bir şeyle uğraştığınızda oluyordur veya daha belirgin bir halde oluyordur servis ve diğer arkadaşlar sorun yok diyor bende defalarca demedim ve bu kanıya vardım

Evet once sizin dediginiz gibi oldugunu dusundum ve ozellikle dediklerinizi yapmadim yani teyp cam korna vs elektrik aksamlari kullanmadim ama yine cozum olmadi yakitida herzaman po dan alirim ve buralardaki en bilindik ve unlu bir yer baya cok musterisi  vardir bu sebepten yakittan olma ihtimalide dusuk bir ihtimal ve her ne hikmetse servistede bi turlu bu sorun ortaya cikmiyor aracin biseyi yok diye beni sutluyorlar heralde bu sorunla yasamayi ogrenecem  :(
Corolla 2011 comfort extra fume vw passat 2016

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2013, 19:47:27 »
Evet once sizin dediginiz gibi oldugunu dusundum ve ozellikle dediklerinizi yapmadim yani teyp cam korna vs elektrik aksamlari kullanmadim ama yine cozum olmadi yakitida herzaman po dan alirim ve buralardaki en bilindik ve unlu bir yer baya cok musterisi  vardir bu sebepten yakittan olma ihtimalide dusuk bir ihtimal ve her ne hikmetse servistede bir turlu bu sorun ortaya cikmiyor aracin biseyi yok diye beni sutluyorlar heralde bu sorunla yasamayi ogrenecem  :(

Bu klasik birşeydir devir düşüktür vvt-i ve daha sonraki serilerde manksaat rölantide fazla benzin yakmasını engellemek onun dışında bir amaçları yok bence dert etmeyin yada ışık yanana kadar bu benzini kullanın WURTH enjektör katkısı koyup üzerine depo fulleyin farklı güvendiğiniz bir istasyondan öyle kullanın. Birde MAF sensörü kirlendiğinde rölantide titremeler baş gösteriyor bunun yanı sıra hava filtresi vede boğaz kelebeğide kirlenmiş olabilir serviste temizlemelerini isterseniz temizlerler.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2013, 23:05:13 »
geçmiş olsun tuncay bey benim araçda 2011 corolla ve bahsettiğiniz bir durum bende yok daha önceki aracımda buna benzer bir sorun vardı enjektör ve beyinle alaklı bir sorundu sizinkini okuyunca aklıma ertan beyin dediği gibi enjektör temizliği geldi gerçi bizim araçların yakıt pompasında su katalizörüde var ...tekar geçmiş olsun çözüme ulaştırdığınızda bilgi veririseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2013, 00:43:00 »
Rolantinin 600 altına düşmesi ile titreme benim 2011 corolla aracimda da vardi.Serviste maf sensörü ve kelebek boğazı temizlenince düzeldi.