Gönderen Konu: Bir doğru:Hız felakettir, Bir yanlış:Bana bir şey olmaz, Bir gerçek: Acı son  (Okunma sayısı 1609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
  Son zamanlarda toplum olarak sosyal konulara duyarsızlığımız maalesef artmış durumda.Bir çoğumuz günübirlik yaşamayı hayat standardı olarak kabul etmiş gibiyiz.Zamanın akışı içinde iyi veya kötü olaylardan ders çıkartmasını bilmediğimiz müddetçe, gelecekteki şansımızı kaybedecek ve muhtemel felaketleri de önlememiz çok zor olacaktır.
  Sizlerle burada paylaşacağım olay birçok ailenin başına gelmiş acı bir olayın biraz detaylı anlatımıdır.
  Kayınbiraderimin oğlu Kadıköy Hasanpaşadaki Okan Ünüversitesine gidiyordu.Araba ve hız merakı vardı.Arada bir babasının arabasını alır ve okula giderdi.Sonraları ısrarla kendisine bir araba alınmasını istedi. Babası çok defa karşı çıktı.Sonunda peugeot 206 aldılar.Her gün okula giderken annesi  hızlı gitmemesi konusunda uyarır, babası da gün içinde devamlı oğlunu merak ederdi.Birgün oğlunla arasında şu konuşma geçer.''Bu hız yüzünden birgün bir kaza yapacaksın,ama tek isteğim ufak tefek kırıklarla kurtulursun''.Bu arada birkaç hafif kazası da olmuştu.
   O gün okula giderken annesi her zamanki gibi''aman evladım hızlı gitme merak ediyorum'' der.O da gülerek şu cevabı verir ''Anne merak etme BANA BİRŞEY OLMAZ''.
   Aynı gün okul çıkışı yanına bir kız arkadaşını alarak  Bostancı sahil yoluna çıkar.Orta şeritten hız yaparak Maltepe Assubay gazinosunun önüne yaklaşır. Tam o sırada orta şeritte giderken sol şeride geçmek ister fakat geçemez.Önünde orta şeritte askeri servis aracı vardır.onun sağından geçmek isterken direksiyon hakimiyetini kaybederek savrulur ve sağ kaldırımdaki beton direğe çarpar.Son karşılaştığı bu beton direk hayatının sonu olur.Yanındaki kız arkadaşı ise ağır yaralanır ve neyse ki kurtulur.Hızına gelince; Polis kayıtlarına göre 140 km.ve görgü şahitlerine göre; çok hızlıydı.
  10 yaşında herkesi güldüren o neşeli çocuk, 20 yaşında herkesi ağlattı.
   Buradan çıkartılacak 3 netice:

Bir Doğru : HIZ FELAKETTİR
   Bir yanlış : BANA BİR ŞEY OLMAZ
   Bir gerçek: ACI SON     

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Başınız sağolsun Kemal bey.Çok acı bir durum.Cem Yılmaz her ne kadar espiri olsun diye söylemişsede gerçekten eğitim şart.Ben 14 yaşında araba kullanmaya başladım.Tam 17 yıl oldu.İlk kazamıda üç hafta önce otoparka girerken kalkmaya başlayan bariyeri farketmeyip çarptım.Allah daha beterinden saklasın cümlemizi.Bana kise eğitim vermedi.Kimse bir şeyler söylemedi ve göstermedi.Hep etrafımda olup bitenleri izleyip gereken dersi kendim aldım.1988 den beri emniyet kemerimi takarım yaşadığım bir olaydan dolayı.Gerkmedikçe,mecbur kalmadıkça hız yapmam,1992 de abiminde içinde bulundugu araç Ataköyde takla attığından beri.Show Tv de kazayı gösterdiklerinde ailece şok olduk.Abimin yaşadığına inanamadık.Araç buruşturulup atılmış kağıta dönmüştü.Demem o ki;insan çevresinde yaşananlardan bir ders çıkarmalı muhakkak.Sizi üzmek istemem ama rahmetli yeğeniniz (Allah günahlarını affetsin,yeri cennet olsun) bile bile ölüme gitmiş.140 km/hız şehir içinde aşırı derecede bir hız.Yazık olmuş gencecik yaşta.
  Ben derim ki;kötü kaza yapmış araçları şehrin belirli yerlerinde ibret olsun diye sürekli sergilemeli ki insanlarımıza birşeyler hatırlatsın.Şehir dışında 120 km ile zor giderken,şehir içinde bundan daha fazla hız yapabiliyoruz.Şehir içinde de sürekli radarlar olmalı.Her ne kadar içinde bulunduğumuz trafik bizi 80 lere 100 lere zorluyorsada buna da bir çözüm bulunmalı muhakkak....Allah sonumuzu hayır etsin....Kemal bey tekrar başınız sağolsun..........
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
  Çok teşekkür ederim Özcan bey.Size de çok geçmiş olsun.Dediğiniz gibi allah beterinden saklasın.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Selam.
 Başınız sağolsun Kemal bey. Malesef kuzen çok kötü bir tecrübe yaşatmış sevdiklerine. Bu yüzden önceden önlem almak çok önemli. Yani Kaza başka birşey, bilerek bnu yaşamak başka.
 ''Ben derim ki;kötü kaza yapmış araçları şehrin belirli yerlerinde ibret olsun diye sürekli sergilemeli ki insanlarımıza birşeyler hatırlatsın.'' kesinlikle bende böyle düşünüyorum ve emin oldun önemli noktalarda hızı kesmek için çok iyi bir uyarıcıdır bu. Radar'ın bile amacı ceza yazmak değil, tehlikeli mevkilerde trafik akış hızını düşürmektir aslında. bence sonuçda aşırı hız diye birşey yoktur. Yolun durumuna uygun olmayan hız vardır. Yani kimi yollarda gerçekten 90 Km/s. hız çok komik kalırken kimi yerlerde ise 50 Km/s. bile tehlikeli olabilmektedir. Önemli olan yolun durumuna göre sağlıklı yapılacak hızdır ve bu şehir içinde malesef genç arkadaşımızın başına geldiği gibi çevre yapılardan dolayı da ayrıca tehlike doğurmaktadır. Bu yüzden taşıt ve yaya yollarının standartının yükseltilmesi (onca taşıt vergisi veriyoruz bu sebeple) ve sürücülerin daha bilinçlendirilmesi şart. Bence bunları yapmak için herşey mevcut bunu yürütecek irade dışında. Kanun çıkarmak değil, onu uygulamak esastır.
 Sizin trafik kurallarına uymanızda yetmiyor, kırmızıda geçen birisi sizi ve başkalarını da tehlikeye atabiliyor ve malesef bunun önlemi sadece ceza kesmek değil bence eğitimdir de.
 Tekrar başınız sağolsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
   Hakan bey selam,
Düşünceleriniz için teşekkür ederim.Yazmış olduğunuz tüm konulara katılmamak mümkün değil.Ne yazık ki bu düşündüklerimizin çoğu uygulamaya konulmuyor.Eğitim, kültür ve uygulama şart.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Sonuçta bu iş sadece ödül-ceza uygulamalarıyla çözülecek bir şey değil bence ki trafikte belli bir süre ceza almayanlara kimi durumlarda ödül olarak sadece uyarı (mesela belli hıza kadar radara yakalandıysa ve belli bir süre zarfında başka trafik suçu işlememişse daha önce sadece uyarı alabilir) verilebilir. Aslında kültür olarak ''Kul Hakkı'' denen bir kavram vardır bu ülkede ancak malesef sadece bunun adı kalmış gibi. Oysa sonuçta sıkışık trafikte sağdan gidip ilerde sola sapacakalrın en önüne geçmek te bir kul hakkını yeme olayı değil mi? Tabi bunun daha fazlasıda oluyor malesef ve bu hataların, vurdumduymazlığın karşılığı devlete ödenen ceza ile telafi edilebilecek bir olay değil sadece.
 Aslında bu bilinci topluma ve geleceğin sürücülerine anlatmak için daha ilk okul döneminde ders olarak çocuklara verilmesi lazım bence ve bu sallapati geçilebilecek bir ders de olmamalı. Yani geleceğin sürücüleri daha şimdiden kurallara nasıl ve neden bağlı olacağını öğrenmeli. Ama malesef sanırım şimdi okullarda kalma bile yok, o zaman nasıl bu çocukları güdüleyebilecek ki sistem dimi? Yani sorunlar bir zincir gibi birbirine bağlı aslında ve toplumda bir halka koptumu zincirde kopmuş ve işlevini yerine getimemze olmuş oluyor malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Selam.
 Başınız sağolsun Kemal bey. Malesef kuzen çok kötü bir tecrübe yaşatmış sevdiklerine. Bu yüzden önceden önlem almak çok önemli. Yani Kaza başka birşey, bilerek bnu yaşamak başka.
 ''Ben derim ki;kötü kaza yapmış araçları şehrin belirli yerlerinde ibret olsun diye sürekli sergilemeli ki insanlarımıza birşeyler hatırlatsın.'' kesinlikle bende böyle düşünüyorum ve emin oldun önemli noktalarda hızı kesmek için çok iyi bir uyarıcıdır bu. Radar'ın bile amacı ceza yazmak değil, tehlikeli mevkilerde trafik akış hızını düşürmektir aslında. bence sonuçda aşırı hız diye birşey yoktur. Yolun durumuna uygun olmayan hız vardır. Yani kimi yollarda gerçekten 90 Km/s. hız çok komik kalırken kimi yerlerde ise 50 Km/s. bile tehlikeli olabilmektedir. Önemli olan yolun durumuna göre sağlıklı yapılacak hızdır ve bu şehir içinde malesef genç arkadaşımızın başına geldiği gibi çevre yapılardan dolayı da ayrıca tehlike doğurmaktadır. Bu yüzden taşıt ve yaya yollarının standartının yükseltilmesi (onca taşıt vergisi veriyoruz bu sebeple) ve sürücülerin daha bilinçlendirilmesi şart. Bence bunları yapmak için herşey mevcut bunu yürütecek irade dışında. Kanun çıkarmak değil, onu uygulamak esastır.
 Sizin trafik kurallarına uymanızda yetmiyor, kırmızıda geçen birisi sizi ve başkalarını da tehlikeye atabiliyor ve malesef bunun önlemi sadece ceza kesmek değil bence eğitimdir de.
 Tekrar başınız sağolsun.
keops the roundS toyoTa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Selam.
 Tekrar başınız sağolsun.

Emre bey,
Önce bu konuya yönelip ilgi gösterdiğinizden dolayı size teşekkür ederim.Fakat dikkatimi çeken birşey ; Mesajınız Hakan Bey'in 30 Temmuz tarihli mesajıyla aynı gibi.Bir an ben mi yanlış okuyorum diye düşündüm. :) Önemli olan düşünce ve duygulardır.İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
kemal bey başınız sagolsun 1 ay önce bende yegenımı kaybettim trafık kazasında 2,5 ay komada kaldı ama maalesef vücudunu hiç bir yerinde çizik bile yok ancak dilinin ters dönmesi sonucu beyne oksijen gitmemesi ve koma sonucuda ölüm aracı kullanan ark ını görmeniz gerekiyor vicdan azabı allh kimseye göstermesin aracı kullanırken cep telefonuyla konuşuyormuş ve tabiki yüksek sürat
2001 avensis 1,8 - 1998 carina e 2,0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Başınız sağolsun Kemal bey, çok acı, gençlerde daha çok,  insan bilmiyor başına gelmedikce, kendi gözleri görmedikçe hayatındaki hiç birşeye sınır getirmiyor.
Önceleri bende hız meraklısıydım, ama yaşadığım bazı deneyimler, ve gördüğüm müşteri kazalrı beni stopluyor. Ama iş bunları görmeden bilenlerin tavsiye ve tecrübelerine, yaşadıklarına  dayanarak yapılan nasihatlerdir. O görmüştür, O biliyordur bu oyunun sonunu.

Yüce Allah sabır versin.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
    Fatih bey sizin de başınız sağolsun.İnsan bu gibi konularda fazla söyleyecek bir söz bulamıyor.Fakat bu cep telefonu modası çok yanlış yerlerde kullanılıyor.Sanki hiç ders alınmıyor.Cep telefonu yokken ne yapıyorduk?.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
     Size de çok teşekkür ederim Adil bey.Allah kimsenin başına böyle olayları
getirmesin.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • ben ve arabam ayrılmaz bir ikiliyiz
kemal bey başınız sağolsun gerçekten çok acı bir olay allah sabır wersin diyorum.Ama şuda bi gerçek ki hayatta herşey bi insanlar için yaratılmış.acı da var sevinçte var .tekrar başınız saolsun  allah gani gani rahmet eylesin diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
    Ali bey,
Konuya gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.Allah hepimizi kötü ,acı olaylardan korusun.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
kemal ve fatih abicim başınız sağolsun.....genç olmanın verdiği teşfikle böle kötü sonuçlarda çıkıo malesef...18 yaşındayım ama hızı sadece pistte yaparım.....eminim ki bu arkadaşlarımda bi anlık unutkanlık yada dalgınlık sonucu bu hızlara çıkmışlardır...bence milletimizdeki şu gençlere araba vermek kazaya davetye çıkartır düşüncesini aşmalıyız.....eğer çocuğumuzun hız yapcağına inanyosak ileri sürüş teknikleri veren kurumlara yazdırmak lazım bence ki aslında işin oyunlardaki gibi olmadığını anlamak lazım....bu benim şahsi görüşüm....allah size sabırlar ihsan etsin
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
   Ufuk düşüncelerin için teşekkür ederim.Yalnız şunu belirtmek isterim.İleri sürüş tekniklerini herkesin bilmesi çok iyi.''Gençlere araba vermek kazaya davetiye çıkartır'' düşüncesini ben de tasvip etmiyorum.Bilinçsizce, kurallara uymadan ve belirtilen hız limitlerini aşmak, bugün olmasa bile mutlak yarın kazaya davetiye çıkartır.Arabayı kendi kontrol edeceğimiz hızda kullanmamız gerekir.Araç hız açısından bizim kontrolumuzdan çıkarsa her an tehlike geliyor demektir.Bu hız limitleri de zaten uzun araştırma ve deneyimlerle belirlenmiştir.

''Mme Jeanne Roland''