0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Topuk dikeni sorununu sürekli kösele ayakkabı giymenin sonucunda bende yaşadım. Silikon taban ve kaliteli ayakkabı giyerek bu sorunumdan kurtuldum. Ayakkabı seçimi çok önemlidir.
Gecmis olsun Gokhan bey. Allahtan acil sifalar diliyorum.
Geçmiş olsun,ancak size bir öneride bulunmak istiyorum izninizle.Deniz tuzunu çeşme suyu ile karıştırıp kaynatın güzelce,sonra ayaklarınızı sokabileceğiniz(daha doğrusu dayanabileceğiniz) sıcaklığa gelince bir leğene döküp ayaklarınızı o suda bekletin 30-40 dk kadar.Bunu 1 hafta 10 gün kadar her gün akşamları yapın muhtemelen ağrılarınız kalmayacaktır.
Geçmiş olsun , bende topuk dikenini sürekli kösele ayakkabı giymek zorunda olduğum için yaşamıştım, çok şükür sürekli spor ve spora yakın kaliteli ayakkabılar giyerek şimdilik sorunu çözdüm.
Ankara'dayım deniz suyu bulmam imkansız. GATA'da bir doktor ise bir leğen içerisine sıcak, bir leğen içerisine de soğuk su koyucaz, sıcak su içerisinde cam bir şişe (soda, kola vs.) koyarak bu şişeyi ayak tabanımızla ileri geri hareket ettiricez bu 3 dk., daha sonra 1 dk soğuk suda bekleticez.
Deniz suyu değil zaten deniz tuzu kullanacaksınız.Satılıyor örnek bir site http://www.hepsidogal.com/Gizzia_Dogal_Deniz_Tuzu-165.php bunlardan alıp kullanabilirsiniz.Aynı şekilde billur tuzunda var deniz tuzu bulursanız o da olur.Doktorun soda demeside sodada olan minerallerde deniz tuzuna benzer minerallerdir o yüzden onu önermiş doktorunuzda.Ancak deniz tuzu daha faydalı olacaktır.Çok yakın bir arkadaşımında sizinkisi gibi zorlamaya bağlı olarak oluşmuştu 1 hafta kadar uyguladı bunu ve şimdi sıkıntısı yokki halada zorlamaya devam ediyor.Sporunuda yapıyor,topunuda oynuyor.Sadece bunu yaptıktan sonra ayakkabınıza önem vermeniz lazım.Çok sert ayakkabı giymemelisiniz mümkün olduğunca.
Geçmiş olsun...
Hande hanıma sorun gökhan bey
Geçmiş olsun Gökhan bey.Topuk dikeni için egzersiz çok önemli. Başka yöntemi yok bildiğim kadarıyla.Topuk dikeniyle ilgili detaylı bilgiler içeren Doktorum programını izleyebilirsiniz.Topuk dikeni hakkında pek çok noktayı yakalamışsınız zaten.Op. Dr. Selim Muğrabi Doktorum Programında Topuk Dikeni, Topuk Dikeni Egzersizleri