Gönderen Konu: Topuk Dikeni+Sistoskopi  (Okunma sayısı 3333 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Topuk Dikeni+Sistoskopi
« : Nisan 13, 2013, 11:33:05 »
Selam arkadaşlar;

1- Ayak tabanı ağrısı şikayeti ile doktora gittim çekilen filmimde topuk dikeni olduğu ortaya çıktı. Muhtemelen spor yaparken uygun tabanlı ayakkabı kullanmadığım için bu rahatsızlık meydana geldi. Uygun tabanlı ayakkabı ve egzersizlerle ağrı problemimden kurtulabileceğimi söyledi. Medikalden bir çift topuk tabanı aldım ve bazı spor ayakkabısı markalarının ayakkabılarını inceliyorum. Şu anda Adidas sanki bu konuda biraz daha iyi . Sizin önerileriniz varsa beklerim. Ayak sağlığınıza dikkat edin. Benim düştüğüm hataya düşmeyin ve spor yapıyorsanız muhakkak topuk kısmı esnek ve yüksek olanı tercih edin.

2- Tüm forumdan özür dileyerek söylüyorm, idrar yaparken yaşadığım bir sıkıntı yüzünden üroloji doktoruna başvurdum. Kan ve idrar tahlili, işeme testi, ultrason çekimi yapıldı. İşeme testinden sonra mesanede kalan idrar miktarına bakıldı ve 107 cc idrar kaldığı söylendi normali 0-40 cc. bunun dışında herhangi bir problem gözükmedi. Ancak mesanede kalan idrarın sebebini öğrenmek için en önemli teşhis yöntemi olan sistoskopi önerildi ve ben de tüm cesaretimi toplayarak bu uygulamayı kabul ettim. Topikal bir anestezi ile yapılan işlem sonucunda mesane çıkışımın biraz dar olduğu için idarın tamamen boşaltılamadığı ortaya çıktı.  İlaç tedavisi verildi. Eğer ilaçla rahatlama sağlanırsa ameliyat olmayacağım.

Bu konuyu açmamın asıl sebebi belki forumda bu sıkıntıları yaşayan arkadaşlarımız vardır onlara biraz olsun bilgi verebilmek ve sizlerle paylaşmak istediğim içindi. Erkek forumdaşlara da tavsiyem ayakta küçük tuvaletinizi yapmayın. Sağlımızı değerini kaybetmeden önce bilmek ve önemsemek kaydıyla herkese sağlıklı günler...
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Topuk Dikeni+Sistoskopi
« : Nisan 13, 2013, 11:33:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: Topuk Dikeni+Sistoskopi
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2013, 11:51:24 »
Topuk dikeni sorununu sürekli kösele ayakkabı giymenin sonucunda bende yaşadım. Silikon taban ve kaliteli ayakkabı giyerek bu sorunumdan kurtuldum. Ayakkabı seçimi çok önemlidir.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2013, 14:04:11 »
Gecmis olsun Gokhan bey. Allahtan acil sifalar diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2013, 14:08:04 »
Geçmiş olsun,ancak size bir öneride bulunmak istiyorum izninizle.Deniz tuzunu çeşme suyu ile karıştırıp kaynatın güzelce,sonra ayaklarınızı sokabileceğiniz(daha doğrusu dayanabileceğiniz) sıcaklığa gelince bir leğene döküp ayaklarınızı o suda bekletin 30-40 dk kadar.Bunu 1 hafta 10 gün kadar her gün akşamları yapın muhtemelen ağrılarınız kalmayacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2013, 14:43:53 »
Geçmiş olsun , bende topuk dikenini sürekli kösele ayakkabı giymek zorunda olduğum için yaşamıştım, çok şükür sürekli spor ve spora yakın kaliteli ayakkabılar giyerek şimdilik sorunu çözdüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2013, 20:17:58 »
Topuk dikeni sorununu sürekli kösele ayakkabı giymenin sonucunda bende yaşadım. Silikon taban ve kaliteli ayakkabı giyerek bu sorunumdan kurtuldum. Ayakkabı seçimi çok önemlidir.
Evet ben de ayak tabanımın kalıbını aldırarak doğnu ayakkabı siparişi verdim.

Gecmis olsun Gokhan bey. Allahtan acil sifalar diliyorum.

Teşekkür ederim Kadir bey.

Geçmiş olsun,ancak size bir öneride bulunmak istiyorum izninizle.Deniz tuzunu çeşme suyu ile karıştırıp kaynatın güzelce,sonra ayaklarınızı sokabileceğiniz(daha doğrusu dayanabileceğiniz) sıcaklığa gelince bir leğene döküp ayaklarınızı o suda bekletin 30-40 dk kadar.Bunu 1 hafta 10 gün kadar her gün akşamları yapın muhtemelen ağrılarınız kalmayacaktır.
Teşekkür ederim Ertan bey, öneriniz içinde teşekkürler ancak ben şu an Ankara'dayım deniz suyu bulmam imkansız. Yaz tatilinde önerinizi deneyebilirim. Görüştüğüm bir prof. işin sırrının tendonların esnetilmesinde dedi. onun verdiği ekzersizleri uyguluyorum şu an için eskisi kadar ağrı çekmiyorum. bu hareketlerden biri bizim araba sürerken gaza bastığımız gibi ayak ucumuzu ileri geri belli bir süre bekleyerek hareket ettirmek, diğeri de bir ayağımız önde diğeri arkada düz bir zemin karşısına (duvar, kapı vs.) gecip ve bu zemine ellerimizle yaslanarak önde olan ayağımızı karşısına geçtiğimiz zemine yaslayarak arkada olan ayağımızı esnetmek. Sizin önerinize yakın GATA'da bir doktor ise bir leğen içerisine sıcak, bir leğen içerisine de soğuk su koyucaz, sıcak su içerisinde cam bir şişe (soda, kola vs.) koyarak bu şişeyi ayak tabanımızla ileri geri hareket ettiricez bu 3 dk., daha sonra 1 dk soğuk suda bekleticez şeklinde öneride bulunmuştu ancak bu doktor ekzersiz vermedi. Valla ben de anlamadım doktordan doktora farklı uygulama ve tedavi seçenekleri var. Bu topuk dikeni tendon kaslarının zayıflaması nedeni ile ayak tabanı altında bulunan uzantısının esnekliğini kaybetmesi yüzünden topuğumuzun üstüne daha çok yük binmesinden kaynaklanıyormuş. Topuk dikeni dediğimiz şey de bu yükten dolayı bir çıkıntı oluşuyormuş (benim ayak filmimde de gördüm) işte bu çıkıntı biz her yere bastığımızda ayak tabanındaki tendon uzantısı esnekliğini kaybetiği için bize ağrı yapıyormuş. Oysa ki ben çapraz bağım yırtılıp sakatlana kadar futbol oynamıştım, bu sakatlık döneminde olmuş olabileceğini söyledi doktor. Bakalım bu tendonu ben öyle veya böyle tekrar eski haline getireceğim. İyileşmenin tek yolu buymuş Ertan bey. (Biraz uzattım kusura bakmayın)
Geçmiş olsun , bende topuk dikenini sürekli kösele ayakkabı giymek zorunda olduğum için yaşamıştım, çok şükür sürekli spor ve spora yakın kaliteli ayakkabılar giyerek şimdilik sorunu çözdüm.
Size de geçmiş olsun Serdar bey. Umarım ben de çözeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2013, 20:23:21 »
Ankara'dayım deniz suyu bulmam imkansız. GATA'da bir doktor ise bir leğen içerisine sıcak, bir leğen içerisine de soğuk su koyucaz, sıcak su içerisinde cam bir şişe (soda, kola vs.) koyarak bu şişeyi ayak tabanımızla ileri geri hareket ettiricez bu 3 dk., daha sonra 1 dk soğuk suda bekleticez.
Deniz suyu değil zaten deniz tuzu kullanacaksınız.Satılıyor örnek bir site http://www.hepsidogal.com/Gizzia_Dogal_Deniz_Tuzu-165.php  bunlardan alıp kullanabilirsiniz.Aynı şekilde billur tuzunda var deniz tuzu bulursanız o da olur.Doktorun soda demeside sodada olan minerallerde deniz tuzuna benzer minerallerdir o yüzden onu önermiş doktorunuzda.Ancak deniz tuzu daha faydalı olacaktır.Çok yakın bir arkadaşımında sizinkisi gibi zorlamaya bağlı olarak oluşmuştu 1 hafta kadar uyguladı bunu ve şimdi sıkıntısı yokki halada zorlamaya devam ediyor.Sporunuda yapıyor,topunuda oynuyor.Sadece bunu yaptıktan sonra ayakkabınıza önem vermeniz lazım.Çok sert ayakkabı giymemelisiniz mümkün olduğunca.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2013, 16:47:10 »
Geçmiş olsun...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2013, 18:12:40 »
Dr. sen hayattamısın ; yaşıyormuydun yawv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26200
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2013, 18:31:29 »
Geçmiş olsun Gökhan bey.

Topuk dikeni için egzersiz çok önemli. Başka yöntemi yok bildiğim kadarıyla.

Topuk dikeniyle ilgili detaylı bilgiler içeren Doktorum programını izleyebilirsiniz.

Topuk dikeni hakkında pek çok noktayı yakalamışsınız zaten.

Op. Dr. Selim Muğrabi Doktorum Programında Topuk Dikeni, Topuk Dikeni Egzersizleri
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 17, 2013, 18:39:28 »
Hande hanıma sorun gökhan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 18, 2013, 20:06:18 »
Deniz suyu değil zaten deniz tuzu kullanacaksınız.Satılıyor örnek bir site http://www.hepsidogal.com/Gizzia_Dogal_Deniz_Tuzu-165.php  bunlardan alıp kullanabilirsiniz.Aynı şekilde billur tuzunda var deniz tuzu bulursanız o da olur.Doktorun soda demeside sodada olan minerallerde deniz tuzuna benzer minerallerdir o yüzden onu önermiş doktorunuzda.Ancak deniz tuzu daha faydalı olacaktır.Çok yakın bir arkadaşımında sizinkisi gibi zorlamaya bağlı olarak oluşmuştu 1 hafta kadar uyguladı bunu ve şimdi sıkıntısı yokki halada zorlamaya devam ediyor.Sporunuda yapıyor,topunuda oynuyor.Sadece bunu yaptıktan sonra ayakkabınıza önem vermeniz lazım.Çok sert ayakkabı giymemelisiniz mümkün olduğunca.
Yanlış anlama için kusura bakmayın. Önerinizi muhakkak deneyeceğim. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 18, 2013, 20:06:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 18, 2013, 20:10:05 »
Geçmiş olsun Gökhan bey.

Topuk dikeni için egzersiz çok önemli. Başka yöntemi yok bildiğim kadarıyla.

Topuk dikeniyle ilgili detaylı bilgiler içeren Doktorum programını izleyebilirsiniz.

Topuk dikeni hakkında pek çok noktayı yakalamışsınız zaten.

Op. Dr. Selim Muğrabi Doktorum Programında Topuk Dikeni, Topuk Dikeni Egzersizleri
Teşekkürler. İnternetten araştırma yaparken bahsettiğiniz programın videosunu izlemiştim. Çok faydalı ve ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Benim doktorumda aynı paralel de bilgiler vermişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 18, 2013, 20:12:11 »
Ya Kemal Abi, şimdi doktorlar pek böyle yerlere yazmak, çizmek istemezler. Prensiplerini bozmaya zorlamayalım.