Dediginiz şekilde motor devrini ölçen LPG sistemleride var.
Örnegin; NLP ve Ramses gibi.
Bu sistemler 2 enjeksiyon aralıgını ölçerek motor devrini buluyor.
Bunların 2 problemi var.
1. Ani gaza yüklenmelerde motor devrinini yanlış okunması.
2. Cutoff devreye girdiginde enjektörler çalışmadıgı için motor devrinin görülememesi.
Motor devri neden görülmeli? İse sizin sorunuz;
LPG ECUsunda benzin enjektörlerinden gelen sinyalin uzunlugu ve motor devirine göre bir harita vardır.
Burada benzin sinyalinin LPG CUsu tarafında %? uzatılması isteniyorsa devir ve yüke göre ayar yapılır.
Kısaca devir elzemdir.
konu baya eskimiş ama bende de lpg de bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim.
1.5 yıl önce brc tüplü 150 bin km de 2009 corolla comfort aracımı aldım. Tüp araç ilk alındığında takılmış baya eski yani.
benim sorunum tüpde ani gaz vermelerde motorda teklemeler oluyor. Motor 2000 deviri geçince sorun yok.
Arabayı normal hızlanmalarda kullanırsam hiçbir sorun yok.
tüp sistemini komple brc yetkili servisinde elden geçti. enjektörler bile denendi bir arıza tespit edilmedi.
Bujilerden dendi. Bujiler iridyum buji ile değişti. Sorun hala devam ediyor. sonuç olarak bobine kabahat bulundu.
Yetkili servise gittim. Benzinde sorun yapmadığı için bobinler sağlamdır dendi. Bir çözüm bulunamadı.
Ahmet beyin söylediği sorun bana uymaktadır. Ahmet bey konuyu biraz daha açarmısınız.
Sinyali km den almak aracımda riskli olabilir mi?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.