Gönderen Konu: El freni çekmeden park yapınca...  (Okunma sayısı 4933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
El freni çekmeden park yapınca...
« : Temmuz 28, 2008, 22:42:27 »
merhabalar. 99 model ae111 aracım var. Bugun birsey dikkatimi çekti. Aracı hafif eğimli bir yolda el freni çekmeden park ettiğimde (1. viteste bıraktım) arac az sonra kendini bırakmaya basladı. Bir miktar gidip duruyor sonra yine bırakıyor. Bu durum çok eğimli bir yolda normal. Ama aynı yola eski aracımı (broadway) park ettiğimde (hiç el freni çekmeden) araç 1. viteste iken boyle bir sorun olmuyordu. Bu toyotaların hepsinde olan normal bir durum mudur? Yoksa benim aracta mı bir problem var?Eski arabamda boyle bir sorun olmazken bu aracta olması biraz garip geldi bana. Bu aracın daha ağır olmasından kaynaklanabilecegini dusundum ama emin değilim. Oneri ve dusuncelerinizi bekliyorum.Saygılar sunarım.

Toyota Club Türkiye

El freni çekmeden park yapınca...
« : Temmuz 28, 2008, 22:42:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: El freni çekmeden park yapınca...
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2008, 23:09:11 »
Aracinizin frenlerini bir kontrol ettirin bence. El freni ayarlarinin belli araliklarla yapilmasi lazim.
El frenini sonuna kadar cekip de denediniz mi? Bir de benim okudugum, vitesi bosa alip el freninin cekilmesinin daha dogru oldugu. Acaba yanlis mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2008, 00:13:03 »
Ahmet bey sanırım, el freni çekilmeden araba hafif eğimde kendini salıyormuş, kompresyon da arabayı tutamıyormuş...Hüseyin bey aracınızın modeline bakılırsa fazla km. yapmadığını düşünüyorum, yani kompresyon oranında düşüş yoktur sanırım, ancak yinede en iyisi ölçüm yaptırmak. Ayrıca en pratik çözüm ise eğimli yerlerde geri viteste bırakmak aracı, tabiki bunada tam olarak güvenip bırakmayın siz;el freni çekmek en mantıklısı, hatta o da yetersiz ise ki çok zor, tekerlerden birinin altına taş/takoz bırakmak lazım gelir...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2008, 10:01:59 »
Hüseyin bey bende de 96 xei model den var ne kadar dik olursa olsun aracı sizinki gibi bıraktığım zaman bi sorun olmuyor hiç yerinden hareket ettiğini görmedim benim düşüncem sorun olabilir daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2008, 10:39:30 »
arkadaslar arac 160 bin km de.Servis bakımlı bir arac.Ben aracı alalı 1 yıl oldu.Kompresyon hiç olcturmedim.Tam olarak sorun neden olabilir anlamadım. Kompresyon sorunu varsa ne yapmak gerekir?verdiğiniz bilgiler için tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2008, 11:35:13 »
Kompresyon sorunu var ise sekman ve gömlekleri değiştirmek gerekir Hüseyin bey .Araçta motor yağı eksiltme olayı var mı? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2008, 13:30:40 »
debriyaj kavramıyo olabilir.ayarlarına baktırın.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2008, 22:44:07 »
Aracta yag yakma sorunu yok. Kompresyon sorunu olsa yag eksiltmeside gerekmezmi? Debriyajın kavramasıda normal. Baska neden olabilir bilemiyorum. Normal şartlarda hep el freni kullanırım fakat bu konu kafama takıldıgı için belki aynı seyi yasayan arkadaslar vardır diye buraya yazdım. İyi aksamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2008, 22:48:58 »
 Ya  benim 2003 Corollada öyle yapıyor.Yorumları okudumda geri vites demiş bazı arkadaşlar ama 1.vitesteki sorun geri vitestede var.Açıkçası ben Şanzımandan şüpheleniyorum.100 bin bakımında göstereceğim,gerçekten ne olduğunu merak ediyorum.Bu arada Erdoğan ey aracınızda 6 kollu jantmı var,yoksa jant kapağımı.......
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2008, 12:34:47 »
Özcan bey siz aracınıza yajkın zamanda baktırısanız buradan benide bilgilendirebilirmisiniz?Ben yakın zamanda servise gidemem ama sorunun çözümünüde mekar ediyorum.tesekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2008, 10:22:31 »
orjinal alümiyum alaşım jantları.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
« Yanıtla #11 : Ağustos 19, 2008, 13:26:22 »
arkadaş senin motor çok eskimiş ben rampada bıraktım 2 de bile duruyor
yaklaşma toz olursun geçme pişiman olursun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ağustos 19, 2008, 13:34:21 »
sorun debriyajınızda.kontrol ettirseniz iyi olur.
corol-laz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2008, 19:49:30 »
arkadaş senin motor çok eskimiş ben rampada bıraktım 2 de bile duruyor

2 de zaten 1 den daha iyi durur :)
sorununuz bence de debriyajınzda , baskı balatanızı değiştirdiğinizde sorun hallolacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 01, 2008, 21:42:16 »
Debriyajda oldugunu sanmiyorum.
Kompresyon degerleri önemli.
Onun disinda motor stop ettiginde her seferinde mi oluyor yoksa arada mi?
Bazen stop ettiginde subaplar acik kalmis olabiliyor ve diger silindirlerin kompresyon degerleri iyi olmadigi icin tutmayabilir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Eylül 01, 2008, 22:25:31 »
hüseyin bey,
aracınızın özelliklerini çok iyi bilmiyorum ama benim de bi broadway aracım vardı. buradan yola çıkarak bi kaç şey söyleyebilirim.
herşeyden önce broadway'le aracınızın durumunu kıyaslamayın bence. çünkü broadwaylerin lastik çapları (muhtemelen) sizin aracınızdan küçüktür. onun dışında broadwaylerin vites oranları bi tuhaftır. özellikle 1. ve geri vitez oranları çok büyüktür. 1. viteste arabayı bağırtırsınız ama araba gitmez,2. viteste rahatlar. diğer bi konu da broadwayde aktarma organlarında inanılmaz sürtünmeler var. bunları topladığınızda araç 1. viteste ya da geri viteste olduğu yerde kalıyor.
gelelim toyotaya... anlattığınız olay muhtemelen klasik dişli atlaması olayı.yani motorda ya da debriyaj baskısında bi problem olmasına gerek yok bunun gerçekleşmesi için. lastiklerinizi değiştirdiyseniz ve standart ebattan büyük ebatta taktıysanız, ya da lastik hava basıncı gerekenden yüksekse,aracın ön süspansiyonları patlaksa bu dediğiniz hadise olabilir. bunların dışında toyotaların (en azından benim gördüklerimde) şanzumanlarında biraz boşluk var.bu sebeple de aracınız kayıyo olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 06, 2008, 02:29:15 »
bana kalısa sorun;simdi yol megıllı oldugu ıcın araba vıtesde bırakıldıgı ıcın aracın tum agırlıgı motor a bınmektedır hatta fazla yuk bınerse motorun hareket etmesıne yol acmaktadır.broadway ıle kıyaslamaya gelırsek bzımde onceden broadwayımız vardı sımdı broadway ın 1.vıtes oranı yuksek oldugundan daha guclu oluyor toyotanın ıse vıtes oranı dusuk oldugundan gucsuz kalıyor yanı corollanın 1. vıtesı broadwayın 2. vıtesı gıbı dusunun.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 07, 2008, 17:57:14 »
aynı sorun bende de var, 110binde 2001 corolla 1,6 vvt-i , kanımca sorun baskı balatada, benim ki bitmek üzere....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2008, 10:50:06 »
Aynı sorun bendede vardı. (98 corolla) ustaya gittiğimde baskı balatamın bittiğini söyledi değişince çekişte düzeldi kaçırmada.Ama 2 yıl oldu ortalama 20.000 km yaptım şimdi hafiften tekrar yapmaya başladı. Bu sefer yetkili servise götürdüm toyotaların 93-98 kasalarda bu kaçırma varmış bunun sebebide yüksek devirli olduğu içinmiş.balatamın sağlam olduğunu söylediler..!!!!

Bilmiyorum doğrumu yalanmı artık:?
(98 toyota  corolla 1.6 xei)  2013 Auris 1,4 D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 13, 2008, 10:06:30 »
balatayı degiştirince sorun buyk olcude cozuldu. Arkadaslara tesekkur ederim. Ama buyuk egimli yolda yine kacırıyor. Buda normal diye dusunuyorum. yaklasık 1 tonluk aracı bir silindirin kompresyonu zaten tutmaz diye dusunuyorum. Herkese tesekkurler.