Gönderen Konu: Tavan Döşemesi Sorunu  (Okunma sayısı 9184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Tavan Döşemesi Sorunu
« : Nisan 12, 2013, 00:25:16 »
selam  arkadaşlar 2004 toyata corolla aracım var. tavan döşemesi kumaşı söküldü ve aynı renkte kumaşı bulamadım acık gri renk 2004 modellerde cogunlugu bu renkte bu kumaşı nerden bulabilirim yardım ederseniz sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Tavan Döşemesi Sorunu
« : Nisan 12, 2013, 00:25:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Tavan Döşemesi Sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2013, 10:31:35 »
selam arkadaşlar 2004 toyata corolla aracım var. tavan döşemesi kumaşı söküldü ve aynı renkte kumaşı bulamadım acık gri renk 2004 modellerde cogunlugu bu renkte bu kumaşı nerden bulabilirim yardım ederseniz sevinirim.
Tam birebir aynısı olmasada kumaş satan yerlerde polar benzeri bir kumaş var açık gri renkte.Onunla yaptırabilirsiniz sanırım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • SEN İYİ OLKİ HERKES İYİ OLSUN..
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
« Yanıtla #2 : Temmuz 19, 2017, 17:06:43 »
Oncelikle iyi gunler toyota sevenler.2016 model Toyota Advance aracimin tavan kumasini alcantara muadili kumasla degistirmek istiyorum.Hakikini maalesef yaptiramiyorum cunku epey pahali gibi.Bu kumasi tedarik edebilecek arkadas var mi acaba.aracimin ici krem renk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 19, 2017, 17:12:12 »
Oncelikle iyi gunler toyota sevenler.2016 model Toyota Advance aracimin tavan kumasini alcantara muadili kumasla degistirmek istiyorum.Hakikini maalesef yaptiramiyorum cunku epey pahali gibi.Bu kumasi tedarik edebilecek arkadas var mi acaba.aracimin ici krem renk.

tanıdıgım yok ama zeytinburnunda bircok yerde de  var ayrıca malum sitelerdede ilanları var alcantura tipi kumasların

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2017, 17:22:35 »
2016 model corollamin kirlenmesinden dolayi(bej rengi)tavaninin kumasini degistirmek istedim ama mevcut kumasi cikarinca altindan kece yerine kagit cikti.İpince simdi buna kumas yapistirsamda olmaz.Herhalde orjinal tavan doseme alcaz gibi.Bu kadarda olmaz.Simdi ben ne yapmayalim fikrinizi almak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 29, 2017, 12:00:33 »
2016 model corollamin kirlenmesinden dolayi(bej rengi)tavaninin kumasini degistirmek istedim ama mevcut kumasi cikarinca altindan kece yerine kagit cikti.İpince simdi buna kumas yapistirsamda olmaz.Herhalde orjinal tavan doseme alcaz gibi.Bu kadarda olmaz.Simdi ben ne yapmayalim fikrinizi almak istedim.

Bi resim atabilir misiniz?
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 29, 2017, 13:15:15 »
2016 model aracın tavanı nasıl kirlendi anlamadım . Ben 2006 model araca biniyorum hala temiz duruyor ben sigara kullanmıyorum ama.

Gelelim çözüme

oto döşeme imalat ı yapan vip  işi yapan döşemeciler var . Onlar bu işi yapıyor . Tavan kumaşının yapışılı olduğu parçayı aracın dışına çıkartıp hava tabancası ile her yerine eşit şekilde tutkal püskürtüyorlar üzerine tavan kumaşını yapıştırıp kurumaya bırakıyorlar . Daha sonra fazlalık yerleri ve açılması gereken delik yerlerini açıyorlar ve tavanı geri montaj ediyorlar işlem tamam . Fakat buradaki ince ayrıntı şu ki tavan kumaşını orijinal renginde kumaş bulunur mu orasını bilemem
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Ağustos 30, 2017, 20:28:57 »
Araç uzun yolda kullanıldı ve içinde sigara içildi.Bende içmiyorum ama arkadaşlar sayesinde oldu.Ve tavandaki orijinal kumaşta yanıklar vardı nasıl becerdilerse.Yücel bey bu işi yapan bir yer önerebilir misiniz.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 30, 2017, 20:32:04
Bu arada benim tuhafıma giden Toyotanın neden bu tavan levhasını kağıttan yapması önceki toyotamda epey kalındı bu kısım.Yenisinde bildiğin kağıt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 13, 2017, 18:35:39 »
Merhaba, tavsiye edebileceğiniz bir oto döşemeci var mı, site üyesi?
Tavan kumaşı için. İstanbul.
Zeytinburnu'nun Neresinde mesela?
Dikkatli yolculuklar..
Rabbim kaza bela vermesin..

Corolla 2006 HB Terra D4D (12.2016 - 06.2018)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2017, 21:17:32 »
2006 model aracımın tavan kumaşının bu yaz Antalya dönüşü sarktığını farkettim baya bir morelim çok bozuldu. Tabiki hemen internette araştırma yaptım,
Astarlı tavan kumaşı 1,70 cm yeterli, 850 gram Bally, halı yıkama fırçası, boya fırçası ve sonuç memnuniyet verici oldu. Bodrum katta müsayit bir yer vardı orada yaptık fakat tavsiye etmiyorum çünkü bütün apartman bally koktu komşulara rahatsızlık verdim hepsinden özür diliyorum. 1 https://hizliresim.com/EyObJ8 2 https://hizliresim.com/d7LobV 3 https://hizliresim.com/yzGmNL 4 https://hizliresim.com/7yBY75 5 https://hizliresim.com/2EOyrq
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2017, 13:03:02 »
Arkadaşlar merhaba
2003 model hatchback corolla aracım var aracı yeni aldığım da tavan kirli diye sildim ıslak sildiğim için tavan kumaşı sarktı malesef

Sanayi de 600 800 lira para istiyorlar birinci sorum daha uyguna2 yapan bi yer bulabilir miyim

İkinci sorumsa kumaşın metresi 30 lira kendim soksem kendim tamir edebilir miyim acaba videolari izliyorum ve bana yapabilirim gibi geliyor :)

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2017, 13:17:45 »
Bu işi kendi yapanlar var, ben uğraşmak istemedim, 300 TL'ye yaptırdım Kocaeli'de. Çoğu yer de aynı fiyatı verdi. Size uçuk fiyat vermişler
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2017, 14:20:00 »
Aydın bey, profiliniz tam olmadığı için nerede ikamet ettiğinizi bilemiyoruz. Bu nedenle de tavsiyede bulunamıyoruz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2017, 15:47:27 »
Haklısınız kusura bakmayın unutmuşum

İstanbul'dayım ben Anadolu yakasında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2017, 19:43:20 »
Hocam 400 tl'ye yapmaları lazım bunu. Alacantra kumaş kaplarlarsa o zaman fazla çıkar. Kendiniz yapabilirsiniz fakat bunun için baliyi hava tabancasıyla püskürtmelisiniz
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 52 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2017, 23:55:52 »
Aydın bey Sakaryada 350 TL istediler ben kendim değiştirdim biraz el becerisi biraz cesaret yapabilirsiniz bu linkte detaylı bilgi var http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=79816.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 97000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 27, 2019, 00:24:02 »
Kende kendim yenilemek istiyorum bu kumaşı nerden temin edebilirim kodu falan varmı bu rengin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 52 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 27, 2019, 08:46:45 »
Merhaba birebir aynı kumaşı bulamazsınız zaten o kumaş astarsız, size tavsiyem sanayideki oto döşemecilere aracınızla beraber gidip, renk kartelasından sizin araca en uygun kumaşa karar verirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 03, 2021, 23:28:39 »
Oto yıkamada yanlış uygulama sonucunda maalesef aracın tavan döşemesinde sarkma oluştu. Konuyla ilgili olarak forumdaki konularda kendisi değişim işlemini yapan arkadaşları okudum ama araç  döşemesinde hiçbir problem olmadığından ve sadece sarkan kısmın yapıştırılmasıyla sorun ortadan kalkacağından daha farklı ve değişim gerektirmeyen bir çözüm arıyorum.

Yine araştırmalarım sonucunda şırınga ile şeffaf silikon uygulaması şeklinde bir tavsiye okudum ve bu bana gayet mantıklı geldi. Ancak yine de uygulama öncesinde döşemede kalıcı izler olabileceğinden bu veya benzer bir yöntem deneyenler olduysa diye forumdaki arkadaşlara danışmak ve fikirlerini almak istedim. Sizce sarkan kısımdan tavana şırınga ile yapıştırıcı uygulamak mantıklı mı ve bunun için ne tür bir yapıştırıcı tavsiye edersiniz? Bana silikondan ziyade sanki Derby / Bally tarzi bir yapıştırıcı uygulayıp 5-10 dk bekledikten sonra yapıştırmak daha uygun gibi geliyor ama emin olamadım  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 116000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 04, 2021, 10:14:04 »
Hocam diğer uygulamaları da görmüşsünüzdür zaten. Sarkma işleminde sizin yapmak istediğiniz yöntem yamalı bohça gibi olur. Tercih sizin kesinlikle sökülüp yenilenen kumaş gibi olmaz ve başka yerlerinden de sarkmalar başlayacağı için bu şırınga işinden ve yamalardan kurtulamazsınız. Naçizane tavsiyem diğer uygulamalar gibi bir kere kumaşı değiştirin tam olsun. İyi forumlar.