Gönderen Konu: Psikopatın Biri Arabanın Üzerine Harita (!) Çizmiş  (Okunma sayısı 1533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
 >:( Arkadaşlar bir arkadaşımın arabasını  1 ay arayla 2. kez psikopatın biri sivri sert  cisimle bir parçası sağlam kalmayacak şekilde derin derin çizmiş. Şubat ayında evinin otoparkında çizilirken bu kez işyerinin yakınında bulunan resmi anlamda ruhsata sahip ücretli otoparkta çizilmiş. Daha ilkinin davası bile açılmadan bu olay aynı şüpheli tarafından yapıldığı düşünülüyor. Otopark işletmecisi kamera kayıtlarını ilk başta vermek istemiyor, ancak polisin ısrarı ve delilleri karartmadan suçlanacağı korkusuyla  otopark giriş çıkış vb. kayıtları istemeyerek de olsa polise teslim ediyor. Hatırlarsanız "Komple Boyalı Aracın Tespiti " adı altında bu konuyu sizlere detaylı anlatmıştım. Arkadaş arabayı daha geçen hafta teslim almıştı. Yine çizileceği korkusuyla evinin otoparkına 4 adet kamera taktırmıştı.
 İşin hukuki boyutunda otopark işletmecisi araca verilen zarardan sorumlu tutulabilir mi ? Bu arabanın park ücreti aylık olarak ödeniyormuş.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Psikopatın Biri Arabanın Üzerine Harita (!) Çizmiş
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2013, 21:16:53 »
Otoparkta bırakılan aracın başına gelen her türlü şeyden otopark işletmesi sorumludur. Yoksa otoparkın bir espirisi kalmıyor zaten :)

Geçmiş olsun.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2013, 21:20:45 »
>:( Arkadaşlar bir arkadaşımın arabasını  1 ay arayla 2. kez psikopatın biri sivri sert  cisimle bir parçası sağlam kalmayacak şekilde derin derin çizmiş. Şubat ayında evinin otoparkında çizilirken bu kez işyerinin yakınında bulunan resmi anlamda ruhsata sahip ücretli otoparkta çizilmiş. Daha ilkinin davası bile açılmadan bu olay aynı şüpheli tarafından yapıldığı düşünülüyor. Otopark işletmecisi kamera kayıtlarını ilk başta vermek istemiyor, ancak polisin ısrarı ve delilleri karartmadan suçlanacağı korkusuyla  otopark giriş çıkış vb. kayıtları istemeyerek de olsa polise teslim ediyor. Hatırlarsanız "Komple Boyalı Aracın Tespiti " adı altında bu konuyu sizlere detaylı anlatmıştım. Arkadaş arabayı daha geçen hafta teslim almıştı. Yine çizileceği korkusuyla evinin otoparkına 4 adet kamera taktırmıştı.
 İşin hukuki boyutunda otopark işletmecisi araca verilen zarardan sorumlu tutulabilir mi ? Bu arabanın park ücreti aylık olarak ödeniyormuş.
Öncelikle geçmiş olsun.Bence arkadaşınız otopark sahibini sorumlu tutabilir.Aylık abonman otoparka ve insanlar arabalarını otoparka bırakmalarının nedeni bellidir.Otoparkçı bence işini iyi yapmamıştır.
Ama son söz Yüce Mahkemelerindir.
Hayırlısı olsun.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2013, 07:39:28 »
Gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2013, 10:47:14 »
Para ödediğimiz veya ödemediğimiz, her türlü Otoparkların tamamında maddi ve manevi hasarları karşılayan zorunlu sigortaların yapılmış olması gerekmektedir.

Yapılacak işlere buradan başlanabilir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2013, 10:51:48 »
Böyle insanlar beni deli ediyor >:( .Bir raslasam varya  benim araba olsun olmasın neler yaparım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2013, 11:10:02 »
Geçmiş olsun.

Vakti zamanında sokak serserileri eski aracımı çizmişlerdi...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2013, 11:45:50 »
Vakti zamanında sokak serserileri eski aracımı çizmişlerdi...

Aslında onlar 3'e ayrılıyor;

1- Babaları tarafından eğitilmeyen cahil, küçük yaştaki çocuklar,
2- Eskiden kalan bir moda olan bazı kaporta boyacıların iş yatırımı,
3- Bir şekilde size çok kızgın olan sapık ruhlu insanlar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2013, 11:59:01 »
Aslında onlar 3'e ayrılıyor;

1- Babaları tarafından eğitilmeyen cahil, küçük yaştaki çocuklar,
2- Eskiden kalan bir moda olan bazı kaporta boyacıların iş yatırımı,
3- Bir şekilde size çok kızgın olan sapık ruhlu insanlar.

4- Annesi belli ama babası ile ilgili çeşitli rivayetler bulunan, insan görünümündeki  ancak insanlıktan bir nebze pay alamamış , aklı kıt yaratıklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2013, 12:17:15 »
4- Annesi belli ama babası ile ilgili çeşitli rivayetler bulunan, insan görünümündeki  ancak insanlıktan bir nebze pay alamamış , aklı kıt yaratıklar

4. madde yi kesinlikle destekliyorum, başka bir zihniyetin bu işi yapması mümkün değil...
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2013, 13:25:59 »
 Çok geçmiş olsun, açıkçası söylenecek çok şey var böyle durumlar ve kişiler(kanunen onlara da insan deniyor) için, acı meksika biberinin farklı uygulamaları gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2013, 14:02:40 »
  Arkadaşlar,  aracı 2. kez çizilen arkadaşa o komşundan (!) uzaklaş diye öneride bulundum. İnsanın başını belaya sokar. Kanunlarımız çok zayıf çok. Kasko şirketinin suçu günahı ne? Böyle insanlara (!) ibretlik ceza vermelisin. 2012 model Corolla arabamı çizilecek diye korktuğumdan henüz hiç kimseye yıkatmadım. Fırça bile değdirmedim. Ben bunları yaparken öğrencim (!) ne yapsa beğenirsiniz... Araç  okul bahçesinin dışında( tenha bir yolda ) park halindeyken sen arabaya taş at. Yapan öğrenci  ortaya çıkmadı. Arka sağ kapının üst taraflarında küçük de olsa bir göçük oluştu. Bu olaydan sonra okuluma arabayla gelmez oldum. Öğretmenler de hedef tahtası durumunda, ara sıra arabaları...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2013, 14:16:12 »
  Arkadaşlar,  aracı 2. kez çizilen arkadaşa o komşundan (!) uzaklaş diye öneride bulundum. İnsanın başını belaya sokar. Kanunlarımız çok zayıf çok. Kasko şirketinin suçu günahı ne? Böyle insanlara (!) ibretlik ceza vermelisin. 2012 model Corolla arabamı çizilecek diye korktuğumdan henüz hiç kimseye yıkatmadım. Fırça bile değdirmedim. Ben bunları yaparken öğrencim (!) ne yapsa beğenirsiniz... Araç  okul bahçesinin dışında( tenha bir yolda ) park halindeyken sen arabaya taş at. Yapan öğrenci  ortaya çıkmadı. Arka sağ kapının üst taraflarında küçük de olsa bir göçük oluştu. Bu olaydan sonra okuluma arabayla gelmez oldum. Öğretmenler de hedef tahtası durumunda, ara sıra arabaları...

Ülgen hocam geçmiş olsun. Şu kadarını söyleyelim ne kadar araçlarımızı korusakda o veya bu şekilde çevresel faktörler sizi buluyor. Birde  sakınan göze resmen çöp batıyor...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 12, 2013, 16:09:40 »
yaklaşık 5 yıl önce bende birisini tam arabamı çizerken suçüstü yakalayıp komaya sokmuştum, şahıs 1 ay komada yattıktan sonra iyileşti bende ceza aldım ama başka sabıkam olmadığı için ertelenmişti, ortalıkta manyak çok ne diyim geçmiş olsun...
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2013, 11:27:24 »
yaklaşık 5 yıl önce bende birisini tam arabamı çizerken suçüstü yakalayıp komaya sokmuştum, şahıs 1 ay komada yattıktan sonra iyileşti bende ceza aldım ama başka sabıkam olmadığı için ertelenmişti, ortalıkta manyak çok ne diyim geçmiş olsun...
Şanslıymışssın abicim her kula nasip olmaz suç üstü :D
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2013, 12:37:14 »
Elinize sağlık, mal canın yongasıdır, bu tür olayları tasvip etmesek de bazıları bu dilden anlıyor ve iletişim kurmak kaçınılmaz oluyor.
Bu arada 1 ay komada kalıp ceza almamanız enteresan geldi. Hastaneden alınacak iş göremez raporunda bile en azından para cezası veriliyor.
Neyse size de geçmiş olsun Ülgen beyin arkadaşına da.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"