Gönderen Konu: auris bej koltuk temizliği ve kılıf önerisi  (Okunma sayısı 8019 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '07
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
auris bej koltuk temizliği ve kılıf önerisi
« : Nisan 11, 2013, 15:19:35 »
merhaba arkadaşlar

malum yaz aylarının yaklaşması ve bahar havasının da iyice hissedildiği şu günlerde insanın canı gezmek istiyor.
ee gezerken de temiz bir araca binmek de ayrı bir haz veriyor.
aldığım günden beri aracımın temizliğine önem veriyorum.
gecen sene bu aylarda normal bi oto yıkamacısına detaylı temizlik yaptırmıştım, ancak sonuç istediğim gibi olmadı.
zaten bej koltuk oldugu için de yağmur damlası bile hemen leke yapabiliyor.

aracımın detaylı temizliğe ihtiyacı yok.
6 aylık bir bebeğimiz var, tam da aracı kirletme dönemine giriyoruz :)
o yüzden kendi imkanlarımla aracımın iç temizliğini güzelce yapıp kaliteli koltuk kılıfı alıp takmak (taktırmak) istiyorum.

forumdan takip ettğim kadarıyla bazı arkadaşlar aspirin, loc, kosla vb. kimyasal ürünler tavsiye etmişer. bende aspirin ve loc mevcut. ama uygulama olarak net bilgiye sahip değilim. halı yıkama makınam da yok.
temizlik ve koltuk kılıfı için önerilerinizi ve tecrübelerini paylaşmanızı bekliyorum.

şimdiden teşekkürler

NOT : aracı aldığım dönemde hepsiburadadan yaklaşık 300-400 tl civarında temizlik setleri, kış seti, paspas takımı ve bagaj havuzu gibi ürünler aldım.
gittim birde koçtaş'tan karcher marka 160bar kapasiteli basınclı yıkama makınası aldım :) daha sonrasında da tabancaya takılan karcher marka köpük aparatı aldım. (bu açıklamaya çok da gerek olmayabilir ama paylaşmak istedim)
AURIS 1.6 MMT Elegant

Toyota Club Türkiye

auris bej koltuk temizliği ve kılıf önerisi
« : Nisan 11, 2013, 15:19:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
Ynt: auris bej koltuk temizliği ve kılıf önerisi
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2013, 15:44:27 »
aspirin adlı ürünü kullanmayın bence, amway loc gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorum ayda bir silerim koltukları haliyle kirlenmiyor.
aspirin içinde nasıl bir kimyasal olduğu belli değil amway ın bir çok sertifikası var. benimde 16 aylık oğlum var o yüzden bu açıklamayı yaptım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2013, 15:57:08 »
aspirin neden kullanmayı tavsiye etmiyorsunuz gayet iyi bir temizleme maddesine benziyor.
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2013, 16:07:31 »
aspirin adlı ürünü kullanmayın bence, amway loc gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorum ayda bir silerim koltukları haliyle kirlenmiyor.
aspirin içinde nasıl bir kimyasal olduğu belli değil amway ın bir çok sertifikası var. benimde 16 aylık oğlum var o yüzden bu açıklamayı yaptım :)

amway bende kullandım kosla halıdan daha iyi ama durulamayı unutmayın önce amwaylı bezle silin sonra temiz nemli bezle durulayın.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2013, 16:43:43 »

teşekkürler

valla kapalı garajım olsa haftada 1 silerim :)
babamın evinde kapalı garaj var, bitek orada fırsatım olur silmek için.
AURIS 1.6 MMT Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2013, 18:01:11 »
aspirin neden kullanmayı tavsiye etmiyorsunuz gayet iyi bir temizleme maddesine benziyor.
aspirin temizleyicisi hakkında basın olsun satış geçmişi olsun pek bir tarihi yok şunun şurasında en fazla 1 senedir piyasada diye biliyorum.
Bir kere evde halı silmek için kullanmıştık kalıntı çok fazla yapışkan bir yüzey bırakıyor iyi durulamak lazım. cilde teması fazla olan yerler için ve özellikle arabalarımızda kapalı alan dar olduğundan soluduğumuz havaya karışma oranı daha fazla evlere nazaran. amway ürünlerinin geri dönüşümü insan sağlığı açısından zararı olmadığını internet olsun katalogları olsun okuduğum için (nekadar doğru onuda iyi araştırmak lazım) aspirin kullanmayın demiştim.
şahsi görüşüm hiçbir ticari amaç aramayın lütfen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2013, 19:02:26 »
merhaba arkadaşlar

malum yaz aylarının yaklaşması ve bahar havasının da iyice hissedildiği şu günlerde insanın canı gezmek istiyor.
ee gezerken de temiz bir araca binmek de ayrı bir haz veriyor.
aldığım günden beri aracımın temizliğine önem veriyorum.
gecen sene bu aylarda normal bir oto yıkamacısına detaylı temizlik yaptırmıştım, ancak sonuç istediğim gibi olmadı.
zaten bej koltuk oldugu için de yağmur damlası bile hemen leke yapabiliyor.

aracımın detaylı temizliğe ihtiyacı yok.
6 aylık bir bebeğimiz var, tam da aracı kirletme dönemine giriyoruz :)
o yüzden kendi imkanlarımla aracımın iç temizliğini güzelce yapıp kaliteli koltuk kılıfı alıp takmak (taktırmak) istiyorum.

forumdan takip ettğim kadarıyla bazı arkadaşlar aspirin, loc, kosla vb. kimyasal ürünler tavsiye etmişer. bende aspirin ve loc mevcut. ama uygulama olarak net bilgiye sahip değilim. halı yıkama makınam da yok.
temizlik ve koltuk kılıfı için önerilerinizi ve tecrübelerini paylaşmanızı bekliyorum.

şimdiden teşekkürler

NOT : aracı aldığım dönemde hepsiburadadan yaklaşık 300-400 tl civarında temizlik setleri, kış seti, paspas takımı ve bagaj havuzu gibi ürünler aldım.
gittim birde koçtaş'tan karcher marka 160bar kapasiteli basınclı yıkama makınası aldım :) daha sonrasında da tabancaya takılan karcher marka köpük aparatı aldım. (bu açıklamaya çok da gerek olmayabilir ama paylaşmak istedim)
eski tül parçasıyla  temizlik ürünlerini uygulayın koltuğunuza. Eğer su çeken bir makine varsa çektirin gayet güzel temizlenir bence. Tül, kumaşı zedelemez o yüzden iyi olur. Benim fikrim bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2013, 21:36:10 »
pazar günü koltuk temizleme işine girişcem de, koltuk kılıfı için ne diyorsunuz?
ankaradaki döşemecioğlunu aradım ptt kargo ile gonderebileceklerini söylediler.
ancak siyah rengi önerdi.
daha önce bej koltuk üstüne siyah kılıf uyguladıklarını ve kir konusunda daha sağlıklı oldugunu belirttiler.
ama sitesindeki fotoğraflarına baktım, siyah biraz içimi karartt gibi.
zaten aracın içi siyah olsa bu kadar telaşe girmicem ama bej de güzel duruyor Allah için :)
bir de kılıfı bi kaç sefer yıkadktan sonra için de sümnger oldugu için yıpranma olacaktır dedi, biraz sogudum gercekten.

bu firmadan yada farklı bir yereden kılıf takıp memnun olan var mı aranızda?

ya da sprey benzeri şeylerle kirleri engelleyebilir veya azaltabilir miyiz?
AURIS 1.6 MMT Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2013, 21:58:41 »
pazar günü koltuk temizleme işine girişcem de, koltuk kılıfı için ne diyorsunuz?
ankaradaki döşemecioğlunu aradım ptt kargo ile gonderebileceklerini söylediler.
ancak siyah rengi önerdi.
daha önce bej koltuk üstüne siyah kılıf uyguladıklarını ve kir konusunda daha sağlıklı oldugunu belirttiler.
ama sitesindeki fotoğraflarına baktım, siyah biraz içimi karartt gibi.
zaten aracın içi siyah olsa bu kadar telaşe girmicem ama bej de güzel duruyor Allah için :)
bir de kılıfı bir kaç sefer yıkadktan sonra için de sümnger oldugu için yıpranma olacaktır dedi, biraz sogudum gercekten.

bu firmadan yada farklı bir yereden kılıf takıp memnun olan var mı aranızda?

ya da sprey benzeri şeylerle kirleri engelleyebilir veya azaltabilir miyiz?
Kılıfı hiç sevmiyorum koltuğun ana yapısını bozuyormuş gibi geliyor.Ben sizin yerinizde olsam Sonaxta detaylı bir iç temizlik yaptırırım.Ufaklıktan(Allah analı babalı büyütsün) kaynaklanan lekeler içinde yardımcı oluyorlar yine çünkü aracı sisteme giriyorlar.Yıkatmaya gittiğinizde rica ederseniz kolaylıkla yardımcı olurlar.Ben bu yöntemi daha mantıklı buluyorum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2013, 22:05:27 »
Kılıfı bende pek sevmem
ama illede kılıf dersen "PUFFY" marka kılıf bulmaya çalış,
çok kaliteli  defalarca yıkasan da bozulmuyor
en güzelide kılıf olduğunu kimse anlamıyor
en son Karfur  da görmüştüm, galiba metro da da var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2013, 16:48:27 »
Kılıfı bende pek sevmem
ama illede kılıf dersen "PUFFY" marka kılıf bulmaya çalış,
çok kaliteli  defalarca yıkasan da bozulmuyor
en güzelide kılıf olduğunu kimse anlamıyor
en son Karfur  da görmüştüm, galiba metro da da var

internette bulamadım ama haftasonu carrefour ve metroya bakayım ;)
AURIS 1.6 MMT Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2013, 16:52:41 »

elimde bulunan aspirin ve loc ile önce bi deneme yapıcam.
köpürterek koltuğa uyguladıktan sonra halı yıkama makınasıyla sadece çektirme yapmayı düşünüyorum.

bir de bi kaç gündür araştırmalarım sonucu ve sizin de tavsiyeleriniz üzerine aşağıdaki ürünlerden birini de almaya karar verdim. sizce bu ürünleri de denemem de fayda olur mu?

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20035746&Productid=otm09g013

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20035746&Productid=otm093006

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20035746&Productid=otcsi11142

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20035746&Productid=otm840173  (böyle bi fırca da var da bunu naburdan alırım heralde :) )

bir de plastik ve deri temizliği için de bu ürünü gördüm bu nasıldır?
http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=20035746&Productid=otcsi11206

NOT: valla kendime gömlek alırken bile 10 sefer düşünürüm para harcamıyım diye ama araba konusunda nedense hiç üşenmeden bu kadar araştırmaya girdim :)
AURIS 1.6 MMT Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2013, 18:11:44 »
NOT: valla kendime gömlek alırken bile 10 sefer düşünürüm para harcamıyım diye ama araba konusunda nedense hiç üşenmeden bu kadar araştırmaya girdim :)
Konu araba olunca akan sular duruyor benım içinde. :yika:
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2013, 09:46:39 »
dün temizliğimi yaptım.

kirleri çıkarttım. rengi acıldı koltukların.

aspirini köpürterek yaptım.

ancak durulama işlemi için pek vaktim olmadı cünkü koltuk kuruması ıcın yetiştiremedim.

acaba kimyasalı durulama yapmadıgım ıcın zarar verir mi?
bugun aksam durulama yapsam sıkıntı olur mu?

tesekkurler ilginize.
AURIS 1.6 MMT Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 18, 2013, 17:23:59 »
carpex döşeme halı temizleyiciyi ben de heves edip almıştım ama hazır lekeyi daha da dağıttı. leke hala koltukta duruyor. bi faydasını göremedim. ben mi yanlış uyguladım diye düşünüyorum. bilenler varsa paylaşabilir mi?
2012 auris 1.6 comfort extra manuel - BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2013, 11:10:44 »
carpex döşeme halı temizleyiciyi ben de heves edip almıştım ama hazır lekeyi daha da dağıttı. leke hala koltukta duruyor. bir faydasını göremedim. ben mi yanlış uyguladım diye düşünüyorum. bilenler varsa paylaşabilir mi?

birkaç yerde ben de okudum pek iyi değilmiş
AURIS 1.6 MMT Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 31, 2013, 12:03:04 »
dün temizliğimi yaptım.

kirleri çıkarttım. rengi acıldı koltukların.

aspirini köpürterek yaptım.

ancak durulama işlemi için pek vaktim olmadı cünkü koltuk kuruması ıcın yetiştiremedim.

acaba kimyasalı durulama yapmadıgım ıcın zarar verir mi?
bugun aksam durulama yapsam sıkıntı olur mu?

tesekkurler ilginize.

bende asprinle köpürterek koltukları temizledim.gayet canlı ve guzel oldu,ama fazla kopuk olduğu ıcın durularken tam temızlıyemedım..kurudu ve sonrasında bı iz ve leke bırakmadı..acaba bu uygulamayı tavandada yapsak kararmış is yapmış yerleri temizleyebilirmi ? asprinle iç temizlikte bı sıkıntı yaşamayız herhalde ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 01, 2013, 16:28:35 »
Koltuk veya herhangi bir kumaş temizliği yaparken, köpürtülerek kullanılan ürünleri tercih edin, iyice köpürtün ve köpüğü hafif fırçayla yedirerek temizlik yapın. Temizlik bitince mümkünse elk.süpürgesi ile çekin. Döşemenin ıslanmaması ve ıslak kalmaması en önemli konudur. Altındaki süngere zarar verir ıslak kalması. Eğer bir şekilde ıslandıysa fön makinası vb. ile iyice kurutun.

Kullanılacak ürün markası çok kritik değildir. Genel amaçlı temizlik ürünlerinin hemen hepsi iş görür. Kullandığınız ürünün talimatlarını dikkatlice uygulayın. Özellikle sulandırılarak kullanılan ürünle re dikkat edin, yoğun kullanmanız kumaşa ciddi zararlar verebilir.