0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aspirin adlı ürünü kullanmayın bence, amway loc gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ben öyle yapıyorum ayda bir silerim koltukları haliyle kirlenmiyor.aspirin içinde nasıl bir kimyasal olduğu belli değil amway ın bir çok sertifikası var. benimde 16 aylık oğlum var o yüzden bu açıklamayı yaptım
aspirin neden kullanmayı tavsiye etmiyorsunuz gayet iyi bir temizleme maddesine benziyor.
merhaba arkadaşlarmalum yaz aylarının yaklaşması ve bahar havasının da iyice hissedildiği şu günlerde insanın canı gezmek istiyor.ee gezerken de temiz bir araca binmek de ayrı bir haz veriyor.aldığım günden beri aracımın temizliğine önem veriyorum.gecen sene bu aylarda normal bir oto yıkamacısına detaylı temizlik yaptırmıştım, ancak sonuç istediğim gibi olmadı.zaten bej koltuk oldugu için de yağmur damlası bile hemen leke yapabiliyor.aracımın detaylı temizliğe ihtiyacı yok. 6 aylık bir bebeğimiz var, tam da aracı kirletme dönemine giriyoruz o yüzden kendi imkanlarımla aracımın iç temizliğini güzelce yapıp kaliteli koltuk kılıfı alıp takmak (taktırmak) istiyorum.forumdan takip ettğim kadarıyla bazı arkadaşlar aspirin, loc, kosla vb. kimyasal ürünler tavsiye etmişer. bende aspirin ve loc mevcut. ama uygulama olarak net bilgiye sahip değilim. halı yıkama makınam da yok. temizlik ve koltuk kılıfı için önerilerinizi ve tecrübelerini paylaşmanızı bekliyorum.şimdiden teşekkürlerNOT : aracı aldığım dönemde hepsiburadadan yaklaşık 300-400 tl civarında temizlik setleri, kış seti, paspas takımı ve bagaj havuzu gibi ürünler aldım.gittim birde koçtaş'tan karcher marka 160bar kapasiteli basınclı yıkama makınası aldım daha sonrasında da tabancaya takılan karcher marka köpük aparatı aldım. (bu açıklamaya çok da gerek olmayabilir ama paylaşmak istedim)
pazar günü koltuk temizleme işine girişcem de, koltuk kılıfı için ne diyorsunuz?ankaradaki döşemecioğlunu aradım ptt kargo ile gonderebileceklerini söylediler.ancak siyah rengi önerdi.daha önce bej koltuk üstüne siyah kılıf uyguladıklarını ve kir konusunda daha sağlıklı oldugunu belirttiler.ama sitesindeki fotoğraflarına baktım, siyah biraz içimi karartt gibi.zaten aracın içi siyah olsa bu kadar telaşe girmicem ama bej de güzel duruyor Allah için bir de kılıfı bir kaç sefer yıkadktan sonra için de sümnger oldugu için yıpranma olacaktır dedi, biraz sogudum gercekten.bu firmadan yada farklı bir yereden kılıf takıp memnun olan var mı aranızda?ya da sprey benzeri şeylerle kirleri engelleyebilir veya azaltabilir miyiz?
Kılıfı bende pek sevmemama illede kılıf dersen "PUFFY" marka kılıf bulmaya çalış,çok kaliteli defalarca yıkasan da bozulmuyor en güzelide kılıf olduğunu kimse anlamıyoren son Karfur da görmüştüm, galiba metro da da var
NOT: valla kendime gömlek alırken bile 10 sefer düşünürüm para harcamıyım diye ama araba konusunda nedense hiç üşenmeden bu kadar araştırmaya girdim
carpex döşeme halı temizleyiciyi ben de heves edip almıştım ama hazır lekeyi daha da dağıttı. leke hala koltukta duruyor. bir faydasını göremedim. ben mi yanlış uyguladım diye düşünüyorum. bilenler varsa paylaşabilir mi?
dün temizliğimi yaptım.kirleri çıkarttım. rengi acıldı koltukların.aspirini köpürterek yaptım.ancak durulama işlemi için pek vaktim olmadı cünkü koltuk kuruması ıcın yetiştiremedim.acaba kimyasalı durulama yapmadıgım ıcın zarar verir mi?bugun aksam durulama yapsam sıkıntı olur mu?tesekkurler ilginize.