Gönderen Konu: Hurda Araç İndirimi Efsane Kasayı Nasıl Etkiler  (Okunma sayısı 2016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Hurda Araç İndirimi Efsane Kasayı Nasıl Etkiler
« : Nisan 11, 2013, 14:02:18 »
Arkadaşlar hurda araç indirimi ile ilgili bu sefer çok ciddi gelişmeler var.Devletimizin yapacağı bu uygulamanın bizim efsane kasaların değerini karşılayamayacağı kesin ben aracımı öyle 7-8 bin TL ye vermem.
sizce;
-Hurda araç indirimi bizim efsane kasaların piyasasını nasıl etkiler?
-Değişecek olan mtv yaş ve ekzoz emisyonu ile vergileme yapacak efsana kasaların vergileri ne olur sizce ?
Corolla 1.6 Life

Toyota Club Türkiye

Hurda Araç İndirimi Efsane Kasayı Nasıl Etkiler
« : Nisan 11, 2013, 14:02:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: Hurda Araç İndirimi Efsane Kasayı Nasıl Etkiler
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2013, 16:16:11 »
hurda indirimi ne kadar olduğu daha belirlenmedi sanırım.

bence % olarak belirlenirse kimse mağdur olmaz. mesela şu anki piyasa fiyatının %80 i devlet araç sahibine indirim olarak verebilir.

bu araçların trafiğe çıkışını yasaklayacaklar mı acaba? yoksa isteyen mi indirimden faydalanacak.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2013, 16:24:45 »
Bence Kuş serisi ve eski Torosları etkiler yine eski teşviklerde olduğu gibi...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2013, 17:00:46 »
  Efsane kasaların bakımlı olanlarında sorun olacağını zannetmiyorum ancak emisyona göre vergi uygulamasından olumsuz etkilenecekleri(herkes olumsuz etkilenir ama bazıları için daha olumsuz olur herşey gibi ;) ) kesin.
Aşağıdaki sayfada bazı marka ve modellerin CO2 emisyon değerleri görünüyor;
http://www.car-emissions.com/cars/model/TOYOTA/Corolla/page:1

Ae101 için de bir yerlerden bulmak lazım. Aslında bundan güzel bir anket konusu çıkar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2013, 17:10:26 »
Hakan bey konuyu yanlış yere açmışım elinize sağlık düzelttiniz

Ya ben aracımı 17.250 Ye aldım boyasız 185.000 de orjinal km 95 model GLİ(beyaz) ve aklınıza bakımı ile ilgili ne geliyosa yaptım (debraj akü ön düzene,yağlar frenler, orjinal fitiller v.b.) arabamı çok seviyorum. Ama değeri pat diye 10.000 lere inerse üzülürüm yeni kasa corolla hedefim askıya alınır :(
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2013, 17:33:15 »
Arkadaşlar elinizdeki efsanelerinizi 3 e 5 e bakmayın verin gitsin
bunun aRKASINDAN YENİ BİR YASA DAHA ÇIKACAK, 15 YAŞINDAN BÜYÜK ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK
benden duymuş olmayın ama gidişat bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2013, 17:45:55 »
Hakan bey konuyu yanlış yere açmışım elinize sağlık düzelttiniz

Ya ben aracımı 17.250 Ye aldım boyasız 185.000 de orjinal km 95 model GLİ(beyaz) ve aklınıza bakımı ile ilgili ne geliyosa yaptım (debraj akü ön düzene,yağlar frenler, orjinal fitiller v.b.) arabamı çok seviyorum. Ama değeri pat diye 10.000 lere inerse üzülürüm yeni kasa corolla hedefim askıya alınır :(
Ben teşekkür ederim ama yanlış anlaşılma olmasın, konuyu başka bir yöneticimiz taşımış zaten.

Açıkçası gelişmelere göre kanunlar çıkarmak normal ve basit, ancak bunda insanlara zarar vermeyen ve ileri görüşlü yasalar çıkarmak zor ve bence asılolan da budur, yoksa herkes bu işleri yapar...
 Bu kanunlar ile bazı araçların değerinin düşmemesi zor görünüyor, bence araca binerken ve hele bakımı yapılmışken canınızı sıkmayın ve keyifle binin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2013, 20:15:41 »
Arkadaşlar elinizdeki efsanelerinizi 3 e 5 e bakmayın verin gitsin
bunun aRKASINDAN YENİ BİR YASA DAHA ÇIKACAK, 15 YAŞINDAN BÜYÜK ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK
benden duymuş olmayın ama gidişat bu
Kemal Abi Efsaneler gerçekten efsane olma yolunda o zaman....Sürücü  yolcuların ve trafiğin güvenliği  için hurdaya ayrılmalarının zamanı geldi sayılır....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2013, 13:54:26 »
Ben teşekkür ederim ama yanlış anlaşılma olmasın, konuyu başka bir yöneticimiz taşımış zaten.

Açıkçası gelişmelere göre kanunlar çıkarmak normal ve basit, ancak bunda insanlara zarar vermeyen ve ileri görüşlü yasalar çıkarmak zor ve bence asılolan da budur, yoksa herkes bu işleri yapar...
 Bu kanunlar ile bazı araçların değerinin düşmemesi zor görünüyor, bence araca binerken ve hele bakımı yapılmışken canınızı sıkmayın ve keyifle binin.

15 yaştan büyük araçların trafikten men edilmesi ticari araçlarda şart bence binek otolarda böyle bişey olacağını sanmıyorum.Ticari olan otobüs minibüs v.b leri artık öyle siyah duman çıkarıyorki şehirlerin anasını ağlatıyor arabayla giderken arkasına düşsen nefes alamıyorsun.
Yok binek otolarda men edilecek  diyorsanız lütfen dayanağınızı fikirlerinizi belirtin
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2013, 14:13:23 »
Sadece isteyenler bu kanundan faydalanır. Zorunluluk yoktur.

Fakat, maddi değeri devletin verdiği teşvik ile aynı yada daha düşük olan ve artık talebi olmayan bu eski araçlar elbette sahipleri tarafından trafikten çıkarılacaktır. Zaten amaçta budur.

Sanırım, önceden uygulanmış olan bu kanunun tekrar yürürlüğe girmesi için "egzost emisyonuna göre vergi" alımı beklenmekte.

Dolayısiyle, eski ama iyi durumda olup fakat emisyonu nedeniyle çok fazla yıllık vergi ödenmesi gereken otomobil sahipleride bu kanundan faydalanacak ve 0.km otomobil satışlarında bir patlama olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)