Merhaba;
Ben 1997 yılından beri Toyota kullanıcısıyım. 2005 sonundan beri 2006 model Avensis-Elegant kullanıyorum.
Şu anda yaklaşık 45.000 km oldu fakat nerdeyse aldığım günden beri başımı ağrıtan, ön göğüsten gelen sinir bozucu tıkırtı kesilemedi. Yaklaşık 3200 rpm'den sonra (4. viteste) başlıyor ve tek çare sese biraz daha dayanıp, 5. vitese geçip, deviri düşürünce kesiliyor.
Serviste birkaç gün boyunca kaldı, göğüs söklüp hemen her tarafı izole edildi ama çare bulunamadı.
Bu dertten sıkıntı çeken başka kullanıcı var mı acaba?
Selamlar...
selam taner bey
buna benzer bir ses daha önce benimde başıma geldi aynı şeklide göğüs söküldü ama netice alınamadı tekrar göğüsü söktürüp başında durunca göstergeye giden kabloların göğüs keçesinden çıktığını ve sürüş sırasında ses yaptığının farkına vardık sonuçta kablo kalabalığını toparlayıp keçeyide sağlamlaştırınca sorun kalmadı bir deneyin derim ama serviste mutlaka başında durun çünkü bu ses sorunlarını çok güzel geçiştiriyorlar.....
kolay gelsin
Mehmet Emin bey,
Cevabınız için teşekkür ederim.
Ben de aynen bahsettiğiniz gibi 2 günümü nerdeyse serviste geçirdim. Toplam 7-8 defa test sürüşü yaptık ama bir türlü kesemedik sesi. Kablolarda izole etmediğimiz pek yer kalmadı. Sadece yol bilgisayarını söktürmeye korktum açıkçası....
11 yıldır Toyota kullanıyorum ve memnundum .... ama bu iş gerçekten moralimi bozuyor.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
Merhaba Taner bey, kurallarımız gereği tanışma bölümünde kendinizi tanıtabilir misiniz lütfen. Teşekkürler.
Hocam bendede vardı o problem ama 2500 e kadar ve 2. viteste başlıyordu. bi çok usta çözemedi sonunda bi hondacı çözdü motoru tutan kelebek var kalın bi parça o bosulmuş yani motor yernden oynuormuş fiyatıda 40 ytl idi