0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
40 000 km bakımlarında şanzıman yağının değiştirilmesi tavsiye ediliyor peki bu şanzıman yağı 2009 corolla benzinli aracımda hangi yağ kullanılmıştır ve tavsiye edeceğiniz şanzıman yağı kodu cinsi ne olmalıdır ki uzun yıllar sorun yaşamayalım.
Tek bildiğim otomatikte 60 binde bir değiştiği ve ATF yağ konulduğu..75w90 difrensiyal yağı diye biliyorum ben ama..
Yok hayır,kendi aracımdada serviste değişimde dahi 75w90 yağ konuluyor.Tabi çeşitleri oldukça mevcut sentetik olması gerekiyor.Linkini attığım mobil ürününü tavsiye ederim.Hatta yine castrolünde var bu yağdan ve içerisinde toyotalarda kullanılan şanzıman için uygundur ibareside var.
75 w90 ile ilgili şöyle bişi buldumMANUEL TRANSMİSYONLAR VE DİFERANSİYELLER İÇİN ORTAK YAĞAPI GL-4 VEYA API GL-5 PERFORMANS SEVİYESİ GEREKTİREN TÜM BİNEK VE TİCARİ ARAÇLARUniversal 75W-90, üstün kaliteli baz yağlar, korozyon, oksidasyon ve köpük önleyici katıklar ile üretilen yarı-sentetik aşırı basınç (EP) dişli yağıdır. API GL-5 performans seviyesinde SAE 75W-90 sınıfı dişli yağına gereksinim duyulan Toyota, Mazda, Kia, Subaru, Suzuki ve Daihatsu gibi birçok aracın manuel şanzımanında kullanılır. Dikkat: Kilitli diferansiyellerde kullanılmamalıdır.
peki t22 kasa avensis manuel şanzımanda da 2lt midir? özel servis 3lt dedi de o yüzden soruyorum
O zaman 3 lt alayım sonra eksik demesinler. Mobil şanzıman yağı için de en uygun fiyat özenticaret görünüyor.