Gönderen Konu: 2007 triptonik corolla bazı sorular  (Okunma sayısı 1871 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 Corolla 1.4 D4D MMT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
2007 triptonik corolla bazı sorular
« : Nisan 09, 2013, 10:27:11 »
Herkese merhaba,
Aranıza yeni katıldım. İnşaallah istifadeli bir ortam olduğunu düşünüyorum. Sizlere sorum şu. Dün itibariyle 2007 model 137.000km de 1.4 Terra D4D triptonik bir corolla aldım. dikkatimi çeken bazı durumlar oldu. Sizlerle palaşayım istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

1. 1den 2ye ve 2den 3e geçerken hafif bir vurma yapıyor. Sanki manuel vitesli araçlarda debriajla gazı ayarlayamayıp hafif bir vurma yaptığı gibi. Bu sorun nedir? Çok önemli midir? Ne yapmalıyım?
2. Çok aşırı olmayan yokuşlarda bile geri kaçırma yapıyor. Normal midir?
3. Sanırım bunlarda triger kayışı yerine zincir bulunuyor? Değişmesi gerekir mi? Nasıl anlaşılır?
4. Aldığım adam yokuş aşağı inerken vitesi boşa atıyordu. Bu gibi durumlar uygun mudur? Vites ne zaman boşa atılmalı?
5. Toyota ve otomatik viteste yeni olduğum için bir ok şeyi bilmiyorum. Önerileriniz varmı?

Toyota Club Türkiye

2007 triptonik corolla bazı sorular
« : Nisan 09, 2013, 10:27:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 triptonik corolla bazı sorular
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2013, 11:48:18 »
1. 1den 2ye ve 2den 3e geçerken hafif bir vurma yapıyor. Sanki manuel vitesli araçlarda debriajla gazı ayarlayamayıp hafif bir vurma yaptığı gibi. Bu sorun nedir? Çok önemli midir? Ne yapmalıyım?
Sürüş stilinizi daha sakin olarak güncelleyiniz.
2. Çok aşırı olmayan yokuşlarda bile geri kaçırma yapıyor. Normal midir?
Normaldir, daha dik yokuşlarda el freni destekli kalkış yapınız.
3. Sanırım bunlarda triger kayışı yerine zincir bulunuyor? Değişmesi gerekir mi? Nasıl anlaşılır?
Triger zincirinden aşırı ses gelmeye başladığı zaman değişim zamanı gelmiş sayılıyormuş (yetkili açıklaması).
4. Aldığım adam yokuş aşağı inerken vitesi boşa atıyordu. Bu gibi durumlar uygun mudur? Vites ne zaman boşa atılmalı?
Uzun yıllardır, hareket halindeyken vitesi boşa atmanın hiç bir mantığı kalmamıştır.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39664.0

5. Toyota ve otomatik viteste yeni olduğum için bir çok şeyi bilmiyorum. Önerileriniz varmı?
Uzun dik yokuşlarda ve yoğun trafikte Es modunda kullanınız.
Her 40.000km'de bir şanzıman yağınızı değiştiriniz ve sizden önce ne zaman değiştiği bilgisine ulaşınız.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2013, 12:04:32 »
Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Tekin beye katılmakla birlikte 1. soru ile ilgili bilgi vermek isterim. Sürüş stilinden kaynaklı olduğunu sanmıyorum, aynı sorun benim araçta da vardı. Serviste kalibrasyon yaptılar, sorun tamamen giderildi. Araba şimdi yağ gibi kayıyor:) bilginize..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2013, 12:13:20 »
Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. Tekin bey öncelikle söylediklerinizi dikkate alacağım. Ama 1. maddede yazdığım konuda çok sert kullandığımı düşünmüyorum. Fehmi beyin söyledikleri gibi olabilir belki. Ama açık konuşmak gerekirse servisten korkuyorum. Aracı dün alırken ankara toyanda expertiz yaptırayım dedim 750TL para istediler. Düşünüyorum acaba bakım ne kadar tutar? :-\ Bakımlarını özel servislerde yaptırmak çok mantık lımıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2013, 13:31:55 »
Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. Tekin bey öncelikle söylediklerinizi dikkate alacağım. Ama 1. maddede yazdığım konuda çok sert kullandığımı düşünmüyorum. Fehmi beyin söyledikleri gibi olabilir belki. Ama açık konuşmak gerekirse servisten korkuyorum. Aracı dün alırken ankara toyanda expertiz yaptırayım dedim 750TL para istediler. Düşünüyorum acaba bakım ne kadar tutar? :-\ Bakımlarını özel servislerde yaptırmak çok mantık lımıdır?

Özel-Yetkili servis konusu ile ilgili bi çok başlık mevcut, merakınızı gidermek adına göz atabilirsiniz ancak sonuç olarak bu tamamen bir tercih meselesi.. Her ikisinin de kendisine göre, avantajı dezavantajı var.. tanıdık, güvendiğiniz ve iyi bir usta varsa özel serviste yaptırabilirsiniz.. ben şahsen arabadan çok anlamadığımdan ve teknik bilgim kısıtlı olduğundan yetkili serviste yaptırıyorum. Tanıdığım olsa özel serviste yaptırırım.

Öncesinde yapılacak işlemleri ve fiyatı servisten öğrenip,buna göre de bir karar verirsiniz.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2013, 09:25:24 »
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Fakat ben foruma biraz yabancı olduğum için servis konusunda sorularımı nereye yazacağım bilemedim. O konuda konu açılabilen bir başlık var mıdır? Özel servislerden hangilerini önerir arkadaşlar bi danışmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2013, 11:33:36 »
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Fakat ben foruma biraz yabancı olduğum için servis konusunda sorularımı nereye yazacağım bilemedim. O konuda konu açılabilen bir başlık var mıdır? Özel servislerden hangilerini önerir arkadaşlar bir danışmak istedim.

Profilinizde yaşadığınız yer ve aracınızın modelini de belirtseniz bazı şeyler öncelikle kolaylaşacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2013, 09:33:19 »
Herkese Merhaba,
Hafta sonu aracımı Afyon servise görtürdüm. Fehmi Bey'in dediği gibi bir kalibrasyon yaptılar ve aracım şuan gayet güzel şekilde vitesleri geçiriyor. Sadece ilk çalıştığında motor soğukken 1 den 2 ye geçerken hissediliyor o da ısınınca geçiyor. Gayet güzel oldu. Birde serviste direksiyonda bir boşluk olduğunu söylediler. Ses yaparmış. 2.000TL masrafı varmış. Dursun dedim artık. Forumda biraz okudum bu konuda çok şeyler yazılmış ama kütahyada kime götürülür bilmiyorum. O yüzden beklesin dedim. Diğer taraftan hava filtresi değişmesi gerekiyormuş. Acaba dışardan alsam kendim değiştirebilir miyim? Nereden ve hangi marka almalıyım sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2013, 10:34:04 »
Birde serviste direksiyonda bir boşluk olduğunu söylediler. Ses yaparmış. 2.000TL masrafı varmış. Dursun dedim artık. Forumda biraz okudum bu konuda çok şeyler yazılmış ama kütahyada kime götürülür bilmiyorum. O yüzden beklesin dedim. Diğer taraftan hava filtresi değişmesi gerekiyormuş. Acaba dışardan alsam kendim değiştirebilir miyim? Nereden ve hangi marka almalıyım sizce?
Direksiyon olayı ile ilgili şeyleri görmüşsünüzdür mutlaka.Bu konuda yaptıran üyelerimiz var,eğer bulunduğunuz yerde yok ise bu işi yapabilecek olan boş olduğunuz bir gün yakın üyelerimizin yaptırdığı yakın olan bir yere gidip yaptırır hemde gezer gelirsiniz.Hava filtresi ise değiştirebilirsniz tabi ancak servisten almanızı öneririm.Diğer filtrelerin dokusu çok zayıf ve hem çok yaktırır hemde motoru korumaz.Dışarıda satılan kaliteli filtrelerde servisteki orjinalinin fiyatına yaklaşır zaten,dolayısıyla pek gerek yok dediğim gibi.Hava ve yağ filtreleri mutlaka orjinal olmalı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2013, 13:56:16 »
Çok teşekkür ederim. Hava filtresi serviste pahalı geldi. otostart.com adresinde 20TLye filan var. Ama dediğiniz sorunlar olur mu bilemiyorum. Aslında bu konuda diğer kullanıcılarda tecrübelerini paylaşsa hoş olur. Piyasadan alınma, hesaplı ve kaliteli malzeme. Çünkü servisin parça fiyatlarıda çok fazla. Sadece sileceklere 60TL istediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2013, 15:05:20 »
Çok teşekkür ederim. Hava filtresi serviste pahalı geldi. otostart.com adresinde 20TLye filan var. Ama dediğiniz sorunlar olur mu bilemiyorum. Aslında bu konuda diğer kullanıcılarda tecrübelerini paylaşsa hoş olur. Piyasadan alınma, hesaplı ve kaliteli malzeme. Çünkü servisin parça fiyatlarıda çok fazla. Sadece sileceklere 60TL istediler.

Ertan bey'in belirttiği gibi hava filtresini yetkiliden almak zorundayız,
Silecekler ise, 60TL fena değil ama orjinal muz sileceği sanayinizde japon parçacılarda 20TL'ye belki bulabilirsiniz.