0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1. 1den 2ye ve 2den 3e geçerken hafif bir vurma yapıyor. Sanki manuel vitesli araçlarda debriajla gazı ayarlayamayıp hafif bir vurma yaptığı gibi. Bu sorun nedir? Çok önemli midir? Ne yapmalıyım?Sürüş stilinizi daha sakin olarak güncelleyiniz.2. Çok aşırı olmayan yokuşlarda bile geri kaçırma yapıyor. Normal midir?Normaldir, daha dik yokuşlarda el freni destekli kalkış yapınız.3. Sanırım bunlarda triger kayışı yerine zincir bulunuyor? Değişmesi gerekir mi? Nasıl anlaşılır?Triger zincirinden aşırı ses gelmeye başladığı zaman değişim zamanı gelmiş sayılıyormuş (yetkili açıklaması).4. Aldığım adam yokuş aşağı inerken vitesi boşa atıyordu. Bu gibi durumlar uygun mudur? Vites ne zaman boşa atılmalı?Uzun yıllardır, hareket halindeyken vitesi boşa atmanın hiç bir mantığı kalmamıştır. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39664.0 5. Toyota ve otomatik viteste yeni olduğum için bir çok şeyi bilmiyorum. Önerileriniz varmı?Uzun dik yokuşlarda ve yoğun trafikte Es modunda kullanınız.Her 40.000km'de bir şanzıman yağınızı değiştiriniz ve sizden önce ne zaman değiştiği bilgisine ulaşınız.
Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. Tekin bey öncelikle söylediklerinizi dikkate alacağım. Ama 1. maddede yazdığım konuda çok sert kullandığımı düşünmüyorum. Fehmi beyin söyledikleri gibi olabilir belki. Ama açık konuşmak gerekirse servisten korkuyorum. Aracı dün alırken ankara toyanda expertiz yaptırayım dedim 750TL para istediler. Düşünüyorum acaba bakım ne kadar tutar? Bakımlarını özel servislerde yaptırmak çok mantık lımıdır?
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Fakat ben foruma biraz yabancı olduğum için servis konusunda sorularımı nereye yazacağım bilemedim. O konuda konu açılabilen bir başlık var mıdır? Özel servislerden hangilerini önerir arkadaşlar bir danışmak istedim.
Birde serviste direksiyonda bir boşluk olduğunu söylediler. Ses yaparmış. 2.000TL masrafı varmış. Dursun dedim artık. Forumda biraz okudum bu konuda çok şeyler yazılmış ama kütahyada kime götürülür bilmiyorum. O yüzden beklesin dedim. Diğer taraftan hava filtresi değişmesi gerekiyormuş. Acaba dışardan alsam kendim değiştirebilir miyim? Nereden ve hangi marka almalıyım sizce?
Çok teşekkür ederim. Hava filtresi serviste pahalı geldi. otostart.com adresinde 20TLye filan var. Ama dediğiniz sorunlar olur mu bilemiyorum. Aslında bu konuda diğer kullanıcılarda tecrübelerini paylaşsa hoş olur. Piyasadan alınma, hesaplı ve kaliteli malzeme. Çünkü servisin parça fiyatlarıda çok fazla. Sadece sileceklere 60TL istediler.