Gönderen Konu: corolla comfort 1.33 ikna etmem gerek  (Okunma sayısı 2282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
corolla comfort 1.33 ikna etmem gerek
« : Nisan 08, 2013, 15:45:45 »
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık bir- bir buçuk aydır  babam ile corolla 1.33 modellerine bakıyoruz.. (ikinci el )
Tam istediğimiz bir araba ancak babam dün ikinci elleri hakkın da biraz çelişkiye düştüğünü söyledi.. çünkü 2011 model 20.000 de 30.000 ki arabalar hatta 15.000 de 31 bin lira 32 bin lira 33 bin lira isteyen oldu ve bu klasmandaki bir araba için düşük bir rakam.. yani neden bu km lerde bu kdar ucuza gidiyor bu araçlar?  acaba performansından dolayımı :/ veya motorunun 1.33 olmasımı? diye sorunca biraz hak verdim :) aracı kullanmak hiç nasip olmadı 2 yıl öncesine ait yorumlar okudum formda şu an kullanan arkadaşlardanda biraz yorum almak istiyorum. memnunmusunuz sizce alınmalımı neden bu kadar fiyatlar düşük yada normalmi :/ motor çok mu vasat ona göre babamada okutacam :D

Not: Seri bir araç istemiyoruz ama bayırda yokuşta çok çabuk ta bayılmasını istemiyoruz bu konuda bilinçliyiz :)

Toyota Club Türkiye

corolla comfort 1.33 ikna etmem gerek
« : Nisan 08, 2013, 15:45:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla comfort 1.33 ikna etmem gerek
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2013, 16:06:36 »
Not: Seri bir araç istemiyoruz ama bayırda yokuşta çok çabuk ta bayılmasını istemiyoruz bu konuda bilinçliyiz :)

İnsanlar araçlarını seçerken sürekli kullandıkları bölge, parkura göre motor hacminde seçim yaparlarsa, o araca uzun süre sahip olurken bunu mutluluk içinde de yapabilirler.

1.3 motor ile 2.0 motor arasındaki farklar şunlardır;

Birisi şehir içinde az yakıtla yetinirken diğeri onun 2 katı yakar,
Birisi uzun dik bir yokuşu 5. vites 110 ile sessiz tırmanırken diğeri 4. vites ile biraz motor sesi alarak 110 ile aynı yokuşu tırmanır.

Yani üretici firma o kasaya koymuş olduğu farklı hacimdeki motorlarla ilgili bayılma diye bir şey söz konusu değildir.
Sizin bir araçtan beklentileriniz nedir? önemli olan bunun bilincinde olmanızdır.

Şunu unutmamak gerekir, bir Ferrari kadar seri, bir TIR kadar güçlü, bir Mercedes kadar sessiz ve bir 1.4D-4D kadar ekonomik bir araç henüz üretilemedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2013, 16:24:40 »
İnsanlar araçlarını seçerken sürekli kullandıkları bölge, parkura göre motor hacminde seçim yaparlarsa, o araca uzun süre sahip olurken bunu mutluluk içinde de yapabilirler.

1.3 motor ile 2.0 motor arasındaki farklar şunlardır;

Birisi şehir içinde az yakıtla yetinirken diğeri onun 2 katı yakar,
Birisi uzun dik bir yokuşu 5. vites 110 ile sessiz tırmanırken diğeri 4. vites ile biraz motor sesi alarak 110 ile aynı yokuşu tırmanır.

Yani üretici firma o kasaya koymuş olduğu farklı hacimdeki motorlarla ilgili bayılma diye bir şey söz konusu değildir.
Sizin bir araçtan beklentileriniz nedir? önemli olan bunun bilincinde olmanızdır.

Şunu unutmamak gerekir, bir Ferrari kadar seri, bir TIR kadar güçlü, bir Mercedes kadar sessiz ve bir 1.4D-4D kadar ekonomik bir araç henüz üretilemedi.

Tekin bey açıklamanız için çok teşekkür ederim :) ancak bu dediklerinizin hepsinin bilincindeyim.. en önemliside alacağım aracın beklentilerimle doğru orantılı oldugunun bilincindeyim (comfort 1.33 için diyorum ) yani verdiğim karar doğru bir karar sadece fiyat km ilişkisini tam kuramadığım için danışmak istedim :) ki zaten aracın bizim için doğru bir araç olduguna çoktan karar verdik sadece babam böyle diyince biraz hak verdim yani motoru küçük diyemi fiyatlar bu kadar aşağıda yoksa kullanıcılar memnun kalmayıpta mı satıyolar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2013, 16:40:17 »
2013 modelinin 0 km fiyatı 41000 lira iken 2011 modelinin 31000 lira olmasının neresi anlamsız ben onu onlayamadım.Şimdi 41000 lira olan aracı hiç zorlanmadan 40000 liraya alabilirsiniz bayiden.2. el olanda 35-36 derse kim alacak,az daha koyup 0 km almak varken? Şimdi aklınıza yatmıştır sanırım.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2013, 16:47:58 »
Ertan Bey tamamen haklı. Aralık 2012 de 0 km sini 38500 e bırakıyorlardı.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2013, 17:05:27 »
Selim bey ikinci ele takılmayın. sıkıntınız motorun performansıysa bayiye gidip deneme sürüşü yapar tatmin olursunuz yada vazgeçersiniz :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2013, 17:13:42 »
Selim bey ikinci ele takılmayın. sıkıntınız motorun performansıysa bayiye gidip deneme sürüşü yapar tatmin olursunuz yada vazgeçersiniz :)
Açıkçası bütçe olarak ne düşünüyorsunuz bilemiyorum ama eğer ikinci el alacaksam ben olsam 2011 1.33 comfort alacağıma(32000 lira ise) 2010 1.6 comfort extra alırım(35000-36000 civarına alınır) Belki 4000 lira falan fazlası olabilir ama hem motor 1.6 olacak hemde bir üst donanım seviyesi olacaktır.Ayrıca kesinlikle eminimki uzun yolda özelliklede yol biraz rampalı ise yakıt olarak 1.6 daha makul olacaktır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2013, 17:26:55 »
ertan bey çok haklısnız ancak bütçem el verse ilk tercihim 1.6 comfort extra olacak ancak bütcem 30 bin  hadi zorlarız 32 bine yoksa bende sıfır derim arkadaşlar :) fatih bey  bursa daki bayileri aradım ancak ellerinde comfort 1.33 test aracı olmadıklarını söyledir ondan dolayı burada sormak istedim :) ki zaten benim açımdan sorun yok ben babamın sorusuna cvp aradım ertan bey de yardımcı oldu saolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2013, 17:35:26 »
1,33 motor şehir içi kullanılacaksa gerçekten ekonomik olur .Rampalar biraz sizi üzer arabada 4-5 kişi varken hissedilir bir çekiş düşüşü hissedersiniz  .Mesela bazen  vites devam edeceginiz noktlarda motor gücü yetersiz kaldıgından iyice agırlayıp 1 e takarsınız.Bu tip sıkıntılarınız olur.Ben hep diyorum 1,6 motor en ideali 1,3 gibi çekiş sıkıntıs olmaz 2,0 gibi yakıt tüketmez tam ortasıdır hem gider hemde güzel kullanırsanız yakıtı ideal olur .1,33 de ancak üst devirlerde istediginiz gücü ykalarsınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2013, 17:52:33 »
ertan bey çok haklısnız ancak bütçem el verse ilk tercihim 1.6 comfort extra olacak ancak bütcem 30 bin  hadi zorlarız 32 bine yoksa bende sıfır derim arkadaşlar :) fatih bey  bursa daki bayileri aradım ancak ellerinde comfort 1.33 test aracı olmadıklarını söyledir ondan dolayı burada sormak istedim :) ki zaten benim açımdan sorun yok ben babamın sorusuna cvp aradım ertan bey de yardımcı oldu saolun
Anladım,birde aracı nasıl kullanmayı planlıyorsunuz? Yani şehiriçi mi uzun yolda mı,araçta kaç kişi olması muhtemel genel kullanımda.Bunlarda karar vermenizde önemli etkenler.Ayrıca çok kısa bir süre sonra yeni kasası geliyor aracın.Tabi doğal olarak şuanki kasalarda ve daha önceki kasalarda değer düşüşü olacaktır.Yani çok aciliyeti yok ise birazcık daha bekleyip daha güzel bir araç alabilirsiniz.Eğer şehiriçi ağırlıkta kullanıcaksa araçtada 2-3 kişi olacaksa alınabilir.Ama Uzun yol yapayım araçtada 2-3 kişi+ bagaj olsun derseniz bu durumda arkadaşların dediği gibi biraz devirli kullanım gerektirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2013, 16:47:29 »
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık bir- bir buçuk aydır  babam ile corolla 1.33 modellerine bakıyoruz.. (ikinci el )
Tam istediğimiz bir araba ancak babam dün ikinci elleri hakkın da biraz çelişkiye düştüğünü söyledi.. çünkü 2011 model 20.000 de 30.000 ki arabalar hatta 15.000 de 31 bin lira 32 bin lira 33 bin lira isteyen oldu ve bu klasmandaki bir araba için düşük bir rakam.. yani neden bu km lerde bu kdar ucuza gidiyor bu araçlar?  acaba performansından dolayımı :/ veya motorunun 1.33 olmasımı? diye sorunca biraz hak verdim :) aracı kullanmak hiç nasip olmadı 2 yıl öncesine ait yorumlar okudum formda şu an kullanan arkadaşlardanda biraz yorum almak istiyorum. memnunmusunuz sizce alınmalımı neden bu kadar fiyatlar düşük yada normalmi :/ motor çok mu vasat ona göre babamada okutacam :D

ben bu aracı bir süre kullandım.fakat pek randıman alamadım.yakıt olayı oldukça fazla kışın 8 lt yazın ıse kılima açık halde 7.5 lt altına düşemedim.aracı çoğunlukla tek başıma kullandım pek  de memnun kalmadım.araç daki çekiş memnun edici değil malum 1.33 ağırlığı yanlış hatırlamıyosam 1250 kg idi.aileyle kullanıcak bir araç değil araç her bayıldığında siz üzülecekiniz.şimdi diyecekisniz ki bu kadar mı vasat.keşke deneme imkanınız olsaydı.Şunu da belirtmek istiyorum;aracı 5000-5500 d/d çevirirseniz sürekli ,kullananı birazda olsa mutlu ediyor.Bu eylemde hem cebi hemde arabayı yıpratıyor.selim bey hiç bulaşmayın ,para kolay kazanılmıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2013, 23:10:18 »
Anladım,birde aracı nasıl kullanmayı planlıyorsunuz? Yani şehiriçi mi uzun yolda mı,araçta kaç kişi olması muhtemel genel kullanımda.Bunlarda karar vermenizde önemli etkenler.Ayrıca çok kısa bir süre sonra yeni kasası geliyor aracın.Tabi doğal olarak şuanki kasalarda ve daha önceki kasalarda değer düşüşü olacaktır.Yani çok aciliyeti yok ise birazcık daha bekleyip daha güzel bir araç alabilirsiniz.Eğer şehiriçi ağırlıkta kullanıcaksa araçtada 2-3 kişi olacaksa alınabilir.Ama Uzun yol yapayım araçtada 2-3 kişi+ bagaj olsun derseniz bu durumda arkadaşların dediği gibi biraz devirli kullanım gerektirir.

Aslında aracı anlattaığınız standartlarda kullanmayı düşünüyoruz.. öyle çok km yapan bir aile de değiliz..  şu an ki aracımla 5 yılda 40 bin km yaptık onu da belirteyim :)şehir için de çoğunlukla iki kişi oluruz en fazlada 4. 2-3 yılda bir de uzun yol yapıyoruz.. bunu düşünerekte adım attık aslında ertan bey.. Haziran gibi almayı düşünüyoruz kısmet :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 10, 2013, 23:12:29 »
ben bu aracı bir süre kullandım.fakat pek randıman alamadım.yakıt olayı oldukça fazla kışın 8 lt yazın ıse kılima açık halde 7.5 lt altına düşemedim.aracı çoğunlukla tek başıma kullandım pek  de memnun kalmadım.araç daki çekiş memnun edici değil malum 1.33 ağırlığı yanlış hatırlamıyosam 1250 kg idi.aileyle kullanıcak bir araç değil araç her bayıldığında siz üzülecekiniz.şimdi diyecekisniz ki bu kadar mı vasat.keşke deneme imkanınız olsaydı.Şunu da belirtmek istiyorum;aracı 5000-5500 d/d çevirirseniz sürekli ,kullananı birazda olsa mutlu ediyor.Bu eylemde hem cebi hemde arabayı yıpratıyor.selim bey hiç bulaşmayın ,para kolay kazanılmıyor .

sizin kriterleriniz nedir bilemem kaan bey 1.6 kullanmaya alışkın arkadaşlar bu araca hiç yaklaşmıyolar bile mesela :) yakıt konusundada farklılıklar gösteriyor iklim yol motoru zorlamda  vb şartlarda buna dahil  ama düşünecem bu dediklerinizi  ilk fırsattada test sürüşü yapmaya çalıaşcam :)