Gönderen Konu: 99 corolla rölanti problemi  (Okunma sayısı 7664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
99 corolla rölanti problemi
« : Nisan 08, 2013, 01:47:13 »
öncelikle herkese merhabalar aracım 99 corolla 1,3 enjeksiyonlu base .  lpg yi taktırdığımdan beri rölantide dalgalanma yapıyor benzinde  herşey normal bu arada dalgalanmayı her zaman değilde sadece arada bir yapıyor hattaa birkaç kere giderken stop ettiği de oldu. tamirciye götürdüğümde herşey normal çalıştığı için soruna tam teşhis konulamadı. bujiler deişti. rölanti motoru ve kelebek temizlettim biraz faydası oldu ama yine aynı sorunlar devam ediyor. arabamdan çok memnunum ama bu problemler olmasa herşey süper olacak yardım ederseniz çok memnun olacağım teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

99 corolla rölanti problemi
« : Nisan 08, 2013, 01:47:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '15
  • 35 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: 99 corolla rölanti problemi
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2013, 12:47:12 »
Bende de 2000 model Corolla 1.3 Terra var, aynı sorunu ben de yaşıyorum. Bana boğaz kelebeği varmış sanırım onu temizletmemi söylediler.
Henüz vakit bulamadım... Bende stop etme olmuyor, fakat aracın rolanti dalgalanıyor, motor sesi yükselip azalıyor...
2009-2013: Tofaş Şahin 1,6-1991
2013-2015: Toyota Corolla 1,3 Terra-2000
2015-........: Mitsubishi Attrage 1,2 İntense-2015

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2013, 18:31:24 »
öncelikle 4E-FE motorsa mutlaka çift tırnaklı buji olması gerekiyor o motorlara ucuz diye tek tırnak takıyorlar düşük devirlerde kesiklik yapabiliyor bu durumda ,bu rolanti düzensizliği benzinde varmı ? eğer yok ise gaz ayarına baktırın emme manifoltunun oradan hava da alıyor olabilir , boğaz en son ne zaman temizlendi normalde 10 binde bir temizlemekte fayda var , birde benzinde sorun yoksa rolanti kaçta duruyor ?
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2013, 21:18:34 »
Arkadaşlar benim aracımda da rolanti problemi vardı.Emme monifoldunu söktü usta jondası yırtılmıs gaz kelebeğini temizledi ve düzeldi.Deniz bey in dediği gibi bujileri çift tırnaklı alın. Sübap ayarınada baktırın.
İnşallah sorun ordadan kalkar.Keyifli sürüşler.
Corolla 1,3 Terra 1999

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '05
  • 29 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2013, 12:06:23 »
Aynı sorun bende de var.Araçta lpg yok gaz kelebeği temizlendi contası değişti yinede sorun devam ediyor 1500-2000 devirlere kadar kendi kendine gaz veriyor,bi süre sonra normale dönüp arıza ışığı yanıyor ayrıyetten servise gidince tıkır tkır çalışıyor beni yalancı çıkarıyor :S
Edepte kusur varsa ben yokum !!!
2001 - 2014 1999 COROLLA 1,3 TERRA
2014 - 2017 2001 AVENSİS  2.0 SOL
2017 - 2005 COROLLA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2013, 15:26:21 »
geçen bana da akünün kutubu gevşemiş rolanti 13-14 lere çıktı 10 km kadar gittikten sonra da 3 ile 10 arası oynayamaya başladı 160-170 km öyle oynadı daha sonra kafam çok bozuktu 5500 -6000 yapıştıra yapıştıra gitttim her viteste normale döndü şimdi , tabi ben size o kadar basın demiyorum ama başımdan böyle bir olay geçti

ayrıyetten de rolanti problemi olanlar bence kutup başlarını iyi sıkın bir anlık giderken gevşemeler dahi bu tip sorunlara yol açma ihtimali yok değil..
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 20, 2013, 14:26:58 »
geçen bana da akünün kutubu gevşemiş rolanti 13-14 lere çıktı 10 km kadar gittikten sonra da 3 ile 10 arası oynayamaya başladı 160-170 km öyle oynadı daha sonra kafam çok bozuktu 5500 -6000 yapıştıra yapıştıra gitttim her viteste normale döndü şimdi , tabi ben size o kadar basın demiyorum ama başımdan böyle bir olay geçti

ayrıyetten de rolanti problemi olanlar bence kutup başlarını iyi sıkın bir anlık giderken gevşemeler dahi bu tip sorunlara yol açma ihtimali yok değil..

Selamlar; Benimde 99 1,3 terra aracım var arkadaşın dediklerine bende katılıyorum ve bir ekleme yapmak istiyorum. Benim ki de aynı sorunları yapıyordu belki gaz kelebeğini 10 kez temizlettik ama yine aynı. Sonra baktımki benim araç yeterli şarz etmiyor; şöyleki kırmızı ışıkta beklerken haliyle fren lambaları yanıyor, frenden ayağımı çekip el freni ile beklersem rolanti düzeliyor, veya kalorifer veya fan devreye girdiğinde aynı dalgalanmayı yapıyor. Bence bu araçların kesinlikle şarz ve elektrik(ateşleme) sistemini gözden geçirmek gerek. Arabada elektrik sarfiyatı fazla olmayınca bence problem kalmıyor. Ama sanayiye gidip bi ölçüm yaptırmadım. hoşcakalın
Corolla 1999 1,3 Terra
VW 2006 Carevella 1,9 TDI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 248000
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 10, 2017, 19:01:43 »
merhaba
bendim corolla 98 aracımda da lpg de düşük rolantide çalışıyor. ayağımı gaz pedalından çekince çoğu zaman stop ediyor.  yarım saatlik bir yol gidince rolanti normale dönüyor.
asıl sorun şu benzinde çalıştırınca rölanti 1600-1700 devirde seyrediyor.
önceki sahibi aracı muayeden geçirirken aracın lpg tankı ve tesisatının ömrünün tamamladığını ve yenilenmesi gerektiğini söyleyerek aracı muayeneden geçirmiyor ve aracın eski sahibi de lpg takı ve tesisatını beynini felan komple yeniliyor.
problemin kaynağı şu olabilir mi: lpg sistemini yenilerken acaba karbüratörden rolanti ayarı fazla da lpg beyninden ayarı mı düşürüldü.
yani karbüratörden  benzin ile rölanti ayarı yapılıp lpg  gaz ayarı sonra mı yapılmalıydı.?
yada farklı bir sıkıntı mı var araçta.