Gönderen Konu: ototgazda yağ katabilirlermi araç çok çekişten düştü 4000 deviri geçmiyor  (Okunma sayısı 3372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
geçende 2.40 tan satış yapan istasyondan 30 tl lik gaz aldım şehir içi az trafikte 147km yol yaptım buda km de 204 e denk geliyor ( hesaplamamda gaz sonuna kadar bittikten sonra km yi sıfırlayıp birdaha tam bitene kadar yapılan km şeklinde ) daha sonra yine aynı istasyona gidip 30 tl lik daha aldım fakat ; 3-5 km gittikten sonra araç acayip bir şekilde çekişten düştü 1500-2000 devir arası çok zor hızlanıp 4000 deviri geçmez oldu ve hala bu şekilde ,aklıma ilk gelen gaza yağ falanmı kattılarda böyle oldu , aynı bir durumla karşılaşan oldumu ? , yada sizce ne olmuş olabilir , bu arada 3000 km falan önce filitrleri değişmişti gazın . :blink:
bu depodaki gaz bitince depoyu söküp temizlemeyi düşünüyorum
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
geçende 2.40 tan satış yapan istasyondan 30 tl lik gaz aldım şehir içi az trafikte 147km yol yaptım buda km de 204 e denk geliyor ( hesaplamamda gaz sonuna kadar bittikten sonra km yi sıfırlayıp birdaha tam bitene kadar yapılan km şeklinde ) daha sonra yine aynı istasyona gidip 30 tl lik daha aldım fakat ; 3-5 km gittikten sonra araç acayip bir şekilde çekişten düştü 1500-2000 devir arası çok zor hızlanıp 4000 deviri geçmez oldu ve hala bu şekilde ,aklıma ilk gelen gaza yağ falanmı kattılarda böyle oldu , aynı bir durumla karşılaşan oldumu ? , yada sizce ne olmuş olabilir , bu arada 3000 km falan önce filitrleri değişmişti gazın . :blink:
bu depodaki gaz bitince depoyu söküp temizlemeyi düşünüyorum
Gaz temiz olmayabilir belki,büyük ihtimalle pislik gelmiştir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
benzer olay benim başıma geldi ....
ucuz gaz aldıktan sonra sistem kendiğinden benzine geçiyor(sistemin bakımı geçen hafta yapıldı sıkıntısı yok dedi usta)
konuyu ilgiyle takip ediyorum......
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
üzerine demin gittim başka yerden hatta adı belli olmayan bir istasyondan 20 tl lık gaz aldım 10 dakika gittikten sonra araçın çekişi normale döndü ; ama daha önceden de yanık yağ attıklarını gaza duymuştum bilmiyorum ne kadar doğru olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
üzerine demin gittim başka yerden hatta adı belli olmayan bir istasyondan 20 tl lık gaz aldım 10 dakika gittikten sonra araçın çekişi normale döndü ; ama daha önceden de yanık yağ attıklarını gaza duymuştum bilmiyorum ne kadar doğru olabilir.
Yağı gaza değilde mazota katıyorlar(10 numara olanı) gaz eğer temiz filtre edilmemiş bir şekilde satılıyorsaki muhtemelen öyledir.Filtre edince oluşan maliyeti düşürüp o şekilde ucuza satıyorlar.Nasılki lavabo tıkandığında su gider ama çok yavaş nazlı nazlı gider,enjektöre pislik geldiğindede araçlar öyle oluyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
bilmediğin yerden almayacaksın arkadaş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
buda farklı bir hile okuyunuz ....

http://www.skodam.com/alternatif-yakitlar-lpg-cng-elektrik/lpg-alirken-pompanin-hileli-olup-olmadigini-anlama-yontemi-t25032.html
Litre olarak oynamalar anlaşılırda benzine solvent yada su katarlarsa nasıl anlayacağız peki? :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
Litre olarak oynamalar anlaşılırda benzine solvent yada su katarlarsa nasıl anlayacağız peki? :argh:
su olursa benzinde kesiklik yapar solvent li benzinde de motor avansa geçer (karbüratörlü araçlarda enjeksiyonlular için net bilgim yok ) ufak  zorlanmalarda avans vurur , zaten solventli benzin subaplarıda eritir yani kısacası motoru bitirir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
su olursa benzinde kesiklik yapar solvent li benzinde de motor avansa geçer (karbüratörlü araçlarda enjeksiyonlular için net bilgim yok ) ufak  zorlanmalarda avans vurur , zaten solventli benzin subaplarıda eritir yani kısacası motoru bitirir
Neticede onlarda bir kazıklama yöntemi.Yani ne kadar dikkat edersek edelim anlamak zor.Özellikle solvent turbolu motorlarda tamamen öldürüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Nereden aldınız ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
petrol ofisi istanbul sultangazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
petrol ofisi istanbul sultangazi
Gazinin neresindeki abi?
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
hamza yerlikayayı geçince aynı sırada ilerdeki petrol ofisi ; ama dediğim gibi boş depoya aldım 30 luk çok iyi gitti 20 kuruş falan yaktı araba ,yine tam bitti ikinci defa aldım ondan sonra bu olay oldu , gazinin orda da çok ucuz gaz var adını sımdı hatırlamıyorum sarı kırmızı logosu var ordan da çok aldım , cebeci gazıda  bilirisin elma bahçesinde ordanda devamlı alırım böyle bir durumla ilk defa karşılaştım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
hamza yerlikayayı geçince aynı sırada ilerdeki petrol ofisi ; ama dediğim gibi boş depoya aldım 30 luk çok iyi gitti 20 kuruş falan yaktı araba ,yine tam bitti ikinci defa aldım ondan sonra bu olay oldu , gazinin orda da çok ucuz gaz var adını sımdı hatırlamıyorum sarı kırmızı logosu var ordan da çok aldım , cebeci gazıda  bilirisin elma bahçesinde ordanda devamlı alırım böyle bir durumla ilk defa karşılaştım
elmabahcede bir yer vardi adini hatirlamiyorum boyle disi maviydi aynen opet gibiydi ama opet degildi ve yaninda cok buyuk bir arsa vardi cadde uzerindeydi tasinincaya kadar hep ordan yakit alirdik gercekten cok memnunduk abi. Biz hamza yerlikayanin tam karsisindaki petrol ofisinden en son yakit aldigimizda 45lt lik tupu 44,2lt doldurdu ve samandirayi halletmisti.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi

gaz uçucu bir madde bu dediğiniz şeyin olması mümkün değil..  istasyonun hangi markanın ürününü sattığını öğreniniz.. katıksız bir üründür muhtemelen.. ucuz olmasıda bunu gösterir.

bu dediğiniz şeyler artık kolay değil arkadaşlar.. alıp satılan bütün ürünler litresi litresine takip altında..EPDK tarafından.. istasyona yapılan dolumlar otomasyon sistemi sayesinde izleniyor ve ana bayiyle irtibata geçilip bugün tesisden ürün alımı oldumu olduysa ne kadar diye soruluyor. :) o yüzden kulakdan dolma bilgilerle hareket etmemek lazım.

heleki şu su olayına ben çok gülüyorum. suyun kütle ağırlığı yakıtlardan fazladır bu yüzden direk depo dibine çöker. ( istisna olarak... istasyonlara tankerden yakıt boşaltığı esnada kesinlikle yakıt alınmamasını tavsiye ederim.. bu durumda b,nde bir ihtimal de olsa depoda su yada pis bişey varsa dolum esnasında karışacağı için aracınıza ulaşabilir )

Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • 19 kere teşekkür etti
Lpg ile size bir anımı anlatayım eski 97 corollamda başıma geldi 33 litre tank vardı ve tek lamba yanıyordu .Ertesi gün köye gidecem doldurtayım dedim girdim bilindik bir markanın lpg pompasına neyse doldur hemşerim dedim neyse ben bekliyorum bir ara baktım 34 litre oldu bekledim 35 litre oldu artık dayanamadım kapattım ve bir ikaz arkadaşlar pompada hile varsa pompaya basan taktıktan sonra kayboluyor gelmiyor ben kendim müdehale ettim neyse çagırdım zar zor geldi dedim gardaş bu hala basıyor ne ayak dedim adam daha tankı görmeden abi ne varki daha 35 litre olmuş dedi demekki daha boş dolması gerek bagajı açtık gardaş bak bakalım nereye sokacan gazı dedim tank 33 litre içinde 10 litreye yakın gaz vardı sen 23 litre boşluk olan bir tanka 35 litre gaz bastım diyorsun hadi diyelim ki hiç gaz yok 5 litre korumasını düş 27 litre toplam gaz alıyo 35 litre nasıl bastın hepsini geç 33 litre tanka 35 litre gazı nasıl bastın daha kapatmasan basacaktın .Neyse bu mal oldu istasyon müdürünü çagır bana dedim bu panik oldu müdür geldi durumu ona da anlattım .ilk başta olmaz öyle şey dedi .Para neyse alırız dedi iy tamam dedim aracı kaldırmıyorum mali polis gelecek buraya inceleyecekler bu istasyonuda arbayıda dedim görücez bakalım dedim adam ani bir u dönüşle birader uzatmaya gerek 20 litre parası neyse öde git tamam dedi ödemem dedim neyse 15 litre parası ödedim çıktım fişimide aldım akşamaına istasyonun şikayet ettim fiş numarasını ve saatin de yazdım ama ne oldu bilmiyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
Lpg ile size bir anımı anlatayım eski 97 corollamda başıma geldi 33 litre tank vardı ve tek lamba yanıyordu .Ertesi gün köye gidecem doldurtayım dedim girdim bilindik bir markanın lpg pompasına neyse doldur hemşerim dedim neyse ben bekliyorum bir ara baktım 34 litre oldu bekledim 35 litre oldu artık dayanamadım kapattım ve bir ikaz arkadaşlar pompada hile varsa pompaya basan taktıktan sonra kayboluyor gelmiyor ben kendim müdehale ettim neyse çagırdım zar zor geldi dedim gardaş bu hala basıyor ne ayak dedim adam daha tankı görmeden abi ne varki daha 35 litre olmuş dedi demekki daha boş dolması gerek bagajı açtık gardaş bak bakalım nereye sokacan gazı dedim tank 33 litre içinde 10 litreye yakın gaz vardı sen 23 litre boşluk olan bir tanka 35 litre gaz bastım diyorsun hadi diyelim ki hiç gaz yok 5 litre korumasını düş 27 litre toplam gaz alıyo 35 litre nasıl bastın hepsini geç 33 litre tanka 35 litre gazı nasıl bastın daha kapatmasan basacaktın .Neyse bu mal oldu istasyon müdürünü çagır bana dedim bu panik oldu müdür geldi durumu ona da anlattım .ilk başta olmaz öyle şey dedi .Para neyse alırız dedi iy tamam dedim aracı kaldırmıyorum mali polis gelecek buraya inceleyecekler bu istasyonuda arbayıda dedim görücez bakalım dedim adam ani bir u dönüşle birader uzatmaya gerek 20 litre parası neyse öde git tamam dedi ödemem dedim neyse 15 litre parası ödedim çıktım fişimide aldım akşamaına istasyonun şikayet ettim fiş numarasını ve saatin de yazdım ama ne oldu bilmiyorum
hangi istasyonda oldu olay ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
bu dediğiniz şeyler artık kolay değil arkadaşlar.. alıp satılan bütün ürünler litresi litresine takip altında..EPDK tarafından.. istasyona yapılan dolumlar otomasyon sistemi sayesinde izleniyor ve ana bayiyle irtibata geçilip bugün tesisden ürün alımı oldumu olduysa ne kadar diye soruluyor. :) o yüzden kulakdan dolma bilgilerle hareket etmemek lazım.
heleki şu su olayına ben çok gülüyorum. suyun kütle ağırlığı yakıtlardan fazladır bu yüzden direk depo dibine çöker.
Şimdi iyi güzel hoş diyorsunuzda bilmiyorum haberlerde duydunuz mu yada bir yerde okudunuz mu ama sırf bu solvent olayı için boya fabrikası kuran petrol istasyonları var.Solvent sadece bu tarz üretim yerlerine satılıyor tabi alanlar bunu üretimde değilde benzine katmakta kullanıyorlar.Böylece benzin inceliyor ve daha fazla satabilmelerini sağlıyor.Hatta sırf bu solvent olayı yüzünden motoru dağılmış onlarca vw tsi grubu motor gösterebilirim.

Diğer su olayı ise haklısınız karışmaz ama eğer sizin aldığınız pompa 2 depoya bağlı ise nasıl olacak? Yani bir birim benzin bir birim su olan depodan çekecek şekilde ayarlanırsa size suda satar benzinde satar.Hadi 2 depo olayını ütopik buldunuz diyelim normalde dinlenmeyen yakıtın satılmaması gerekiyor ama hangi istasyon bunu yapabiliyor?Ne kadar tanıdığım benzn istasyonu sahibi olan varsa hemen hemen hepsinin günlük sattığı yakıt miktarı toplam deposu kadar hatta üstünde olduğuda oluyormuş.Yani dinlendirme imkanı yok.Denetleme olayına gelirsek tamamen yalan,biz vatandaş olarak bile(özellikle büyük otobüs firmaları) hangi tesiste ucuz mazot var biliyorsak devlet bunu nasıl bilemez? Hadi onuda geçtim yollarda görüyoruz koskoca pankartlar ucuz mazot litresi bilmem kaç tl diye.Bu mazotun rafineri çıkış fiyatının bile altında olduğunu görüyor ve hala bilmem hangi kurum litresi litresine denetliyor diyorsak orada bir durmak lazım bence.Yanlış anlamayın amacım sizi eleştirmek değil ama siz aslında ağlanacak halimize gülüyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ne kadar denetim olursa olsun yinede bir yolunu bulup hile yaparlar.