0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Haftasonu oldugu icin mi pek kimse yok galiba..neyse bekleyelim bakalim..
Sonuçta yağ kaçırdığı yer kesinse mutlaka yaptırmak lazım.Zamanla o kaçak artar ve olmadık sıkıntı çıkar.100 liradan kaçmayın,emin olun sonra kat kat fazlası çıkar.
Hayir hayir..mesele 100 tl değil zaten..de acaba sadece o mu baska bisey de varmi bir surpriz daha yasamayalim dye..bu arada tesekkur ederim ilgilendgniz icin...bu oring denen parca hakkinda bilginiz var mi
Tam emin değilim ama aynı simit şeklinde bir conta görevi gören parça olması lazım.Lakin bu parçanın mutlaka orjinal olması lazım,hem ömrü açısından hemde başka sorun çıkarmaması açısından.
Ya bu TCT pek ugrak bir yer değil mi...yoksa millet bilgi sahibi değil mi bu konuda...Allah Allah
Ne tarz bir bilgi bekliyorsunuz anlayamadım tam olarak.Sonuçta bir kaçak var ve bu dediğim gibi conta benzeri bir parçadan kaynaklı olarak oluyor.Yaptırmanız gerekiyor mutlaka.
şöyle bir bilgi gelir diye bekledim Ertan Hocam:''evet benim de başıma geldi şurda şu fiyata değiştirdim.usta önemli olduğunu söyledi.falan filan..'' çok mu büyük beklenti içerisindeyim. saolun ki siz varsınız da konu güncel kalıyor..saolun varolun..
Rica ederim amaçıkçası o kadar zamandır forumdayım hiç duymadım bende bu tarz bir sıkıntı.Yağ kaçakları mutlaka önemlidir.Sonuçta motorun hayatı yağa bağlı.Bu eksilme sabit kalmayacağı gibi başka sorunlarada yol açabilir zamanla.Atıyorum günde yarım litre eksiltir başka hergün yarım litre tamamlarsınız,sonra birgün bir bakarsınız siz ne olduğunu anlayana kadar yolda kalıvermişsiniz.Tabi yağsız motorun başına gelenlerde cabası.Ben olsam madem kimseden bir bilgi alamadınız yetkili servise gösteririm.Yada hiç olmadı bu bosch car service yerleri var onlara gösterin birde.Ama durumu anlatmayın haberiniz yok gibi gidin deyin yağ eksiliyor sürekli(başka sıkıntı var isede söyleyin) bir bakın bakalım ne diyecekler.Tamircilerde doktor gibi yanlış teşhis koyabiliyorlar bazen.Zamanında bende bazı işlemleri sanayide yaptırdım(daha doğrusu iş bilmeyen yerlerde) Ama nasıl yaptırdım birde bana sorun adamla beraber lifte giriyoruz.Ben tarif ediyorum o söküyor,sonra böyle takılmaz diyor dediğimi zor yaptırıyorum oluyor bu defada "haaaa bu modellerde böyleydi evet" diyor.Yani her konuda usta önemli.En basiti bir yağ doldururken bile acemi birisi fazla yağ koyarsa bu da motora zarar verir.
Mehmet bey insanın başına gelen her olay başkasının da başına gelecek diye bir şey yok.
Oring conta bende meganede değiştirmiştim kaçak felan yoktu ama serviste 8 yaşında olduğundan değiştirmekte fayda var dediler değiştirdim.Ankara Şaşmaz Sanayi sitesinde Dörtnal Toyota Servis var oraya giderseniz size fazlasıyla yardımcı olacaklarına eminim