Gönderen Konu: Böyle kurs olmaz olsun.  (Okunma sayısı 2186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Böyle kurs olmaz olsun.
« : Nisan 05, 2013, 15:58:58 »
15 şubatta yaşımı doldurdum ve gittim ehliyet sınavına başvurdum . Marttaki sınava giremeyeceğimi nisandaki sınavı beklemem gerektiğini söylediler. Eyvallah dedik zar zor ha gayret derken nisanı getirdik ama bugün gittiğimde beni haziran sınavına attıklarını öğrendim sinir oldumm canım çok sıkkın vallahi sinirden ağlıcam arabam vs herşeyim alındı hazır ama bu kursun yaptığı yapacağı işi .............. şimdi başka bi kursa başvursam nisan sınavını giremezmiyim ya vallahi çok kötüyüm :( :( :( :( :( :(

Toyota Club Türkiye

Böyle kurs olmaz olsun.
« : Nisan 05, 2013, 15:58:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
Ynt: Böyle kurs olmaz olsun.
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2013, 17:20:25 »
Bence tek bir kursla görüşmekle hata etmişsin. Hiç vakit kaybetmeden başka kurslarla da görüş derim. Bu arada zorluk çıkarmaları çok tuhaf geldi.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2013, 17:24:59 »
Bütün kurslar aynı Cantekin
sabretmekten başka çare yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2013, 20:10:18 »
Çok geç artık hazıran grubundasın başka yere gitsende.. Yarın sınav var mumkunatı yok belgeler milli eğitime yollandı çoktan. Ayrıca 1 hafta sınav turlarını görmen gerekiyor falan filan çok kötü olmuş gerçektende Cantekin...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2013, 20:35:28 »
Al su ehliyetide kurtul bu dertten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2013, 18:50:04 »
yaşın dolmadan takip etmeliydin madem bu kadar acelen var. Bugün benim eşim direksiyon sınavına girdi ve çok şükür sınavıda geçti. Eşimi ben çalıştırmıştım kendi arabamızla ve sınavda farklı bir araç olmasına rağmen geçti(sınav aracı accent era idi) ve sınavdan sonra kursun arabası daha rahat dedi  :lol: . Kurstan direksiyon eğitimi alan çoğu kişi sınavdan kaldı :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2013, 20:12:26 »
Bugün gittik babamla kursun müdürleriyle konuşmaya. Adam nisana alacaktık ama kontenjan 75 kişiye düştü ondan alamadık dedi . ''Hocam daha önce gelseydiniz sizi araya sokardık dedi'' ve bu demek oluyorki benim yerime başkasını girdirmişler lanet olsun . Babamlada kavga ettim zaten tanıdığı için bu kursa yazdırmış . 2 ay arabayı sürmeden nasıl duracağım ben peki ? arabam bile alınmıştı :( böyle sürücem dedim babamada ne yaparsa yapsın adam gibi bi kursa yazdırmadı ztn .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2013, 20:28:14 »
Bugün gittik babamla kursun müdürleriyle konuşmaya. Adam nisana alacaktık ama kontenjan 75 kişiye düştü ondan alamadık dedi . ''Hocam daha önce gelseydiniz sizi araya sokardık dedi'' ve bu demek oluyorki benim yerime başkasını girdirmişler lanet olsun . Babamlada kavga ettim zaten tanıdığı için bu kursa yazdırmış . 2 ay arabayı sürmeden nasıl duracağım ben peki ? arabam bile alınmıştı :( böyle sürücem dedim babamada ne yaparsa yapsın adam gibi bir kursa yazdırmadı ztn .
Bu kadar veryansına gerek yok bence.Anlıyorum heyecanlısın ancak sendede hata yok mu,yani madem artık reşit oldun kendi işlerini kendin takip etsen,sana nisanda denildiğinden sonra 2 haftada birde olsa gidip durumunda bir sorun olmadığını sorsan eminimki bu noktaya gelmeyecekti.Bende ehliyetimi alırken üşengeçliğim yüzünden geç kayıt yaptırdım ve 2 gün ile temmuz sınavına girmek zorunda kalmıştım.Hayatın kendiside böyle ne yazıkki sıkıştırmazsan,üstüne düşmezsen,çabalamazsan hiç bir şey alamazsın.Oradada o işi yapanlara gidip konuşan birisi olduysa kontenjana onu alıp ilgisiz olanlardan birini sonrakine kaydırabiliyorlar.Her ilin ve dolayısıyla her kursun her sınav için belirli bir kontanjanı var.Yani 2 ay önceden kayıt yaptırmanıza rağmen 2 sonraki sınava dahi gün verdikleri olabiliyor.Yanlış anlama bu söylediklerimi,ama ehliyetten önce üniversiteye öncelik vermelisin.Üniversite sınavı bir sene kaybettirir insana diğeri ise ortalama 3 ayda bir var zaten en kötü durumda.Zamanında bende ehliyet için çok çabaladım ama aileminde baskıları sonucu sınavdan sonra kurs olacak şekilde aldım ve iyikide öyle almışım.Yoksa gezecektim ve muhtemelende bir senem heba olacaktı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2013, 20:33:15 »
Ehliyeti aldiktan sonra arabadan soğuma yanliz. Bu kadar acele ediyosun da. Olan olmuş zaten. Ben ehliyetim yokken 300 metredeki markete bile arabayla gitmeye kalkarken şimdi gerekmedikce aklima bile gelmiyo :) azcik daha bekleyiver nolcak
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2013, 20:38:06 »
vay be olmadı şöyle bir babamız ehliyet alınca bize araba alsın. :))
araban hayırlı olsun kardeş. Aracını kullanıp kullanmamak sana kalmış. nihayetinde aracı ehliyet kullanmıyor. ama başına bir olay gelirse herşey aleyhinde olacaktır bilgine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2013, 21:34:46 »
Ehliyetsiz neler geldi başına biliyon kardeşim o yüzden senin evin önü müsaitmiş sen takıl evin önünde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2013, 23:33:35 »
Cantekin kardeşim şimdiden kusura bakma ben biraz sivri dilliyimdir,  olaylarda farkındalık yaratmak adına olabilitesi muhtemel olayları objektif bir gözle göstermek mesleğimin gereği.

Ama ben burda seni eleştirmeyeceğim bilakis tamamen babana yükleneceğim. Babanın en başından beri yapmış olduğu hata sana araba kullanmayı öğretmesi yetmezmiş gibi(bu gayet normal bir durum) daha ehliyetin olmadan şahsına ait bir araba alması ve seni ehliyetsiz olarak trafikte araç kullanmana müsade etmesi. Baban belki burda seni sevdiği için senin gönlünü almak adına kendince güzel bir iş yaptığını sanıyor ama sana iyilikten çok kötülük yapıyor(bunu şimdi anlaman mümkün değil zamanla beni anlayacaksın).
 Şimdi hemen savunmaya geçip ne alakası var ben zaten kendi mahallemde kullanıyorum arabayı ne olabilir ki diyebilirsin. Ama kendi mahallende olsa arabayı en kral şekilde kullansanda hiç beklenmedik anda beklenmedik bir çocuğun yola fırlamasıyla olabilecek en kötü ihtimalleri düşündüğünde bunun hesabını şu durumda ne sen verebilirsin nede baban. Belki olaydan bir şekilde sıyrılırsın ama hayat devam ettikçe vicdanında seni hep bir yerlerde rahatsız edecektir.
  Yada olayı başka bir boyutla ele aldığımızda babanın sana almış olduğu araçla Allah göstermesin bir kazaya karşsan ve senın burnun dahi kanasa baban bu şekilde bunun hesabını nasıl verebilecek merak ediyorum doğrusu.
 İşin bu boyutunuda geçtim babanın sana bu yaşta araba alması seni bir ömür hazırcılığa itmekte. Sana bu yaşta araba alan bir ailede yetişmenden bu zamana kadar ne istediysen sıkıntısız bir şekilde elde etmişsindir anlamını çıkarıyorum. Ve bu düşünceyle hareket ettiğimde sen hayatın boyunca bu hazırcılığa alışacaksın ama gün gelecek ailenin sana veremeyeceği şeyler ortaya çıkacak ve sen herşeyi sıkıntısız bir şekilde elde etmeye alıştığın için karşılacağın bazı durumlar seni çok ama çok zorlayacak. Şu durumda ailen sana iyilik yaptığını zannederken geleceğini zora soktuklarının farkında değiller. Umarım ben yanlış düşünüyorumdur ve sen bu sıkıntıların hiç birini yaşamazsın.

Son olarak beni bir ağabey, bir psikolog ya da bir kardeşin olarak görüp, dinlersen bu senın yararına olacaktır. Biliyorum kanın kaynıyor biliyorum yaz gelecek ve sen hala ehliyetsizsin ve kapıda araba yatıyor olacak ama sen gönül rahatlığıyla kullanamayacaksın. Varsın o araba kapının önünde 2-3 ay daha yatsın,2-3 ay için hayatını riske atıp sıkıntılı şekilde araba kullanmaktansa 2-3 ay sabredip gönül rahatlığıyla kullan hem vicdanın rahat etsin hemde olabilmesi muhtemel sıkıntıların önüne geçmiş ol. Ama seçim yinede senın nede olsa artık REŞİTsin :) yanlış anlaşılmamak dileğiyle... ;)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2013, 00:17:09 »
Bu kadar veryansına gerek yok bence.Anlıyorum heyecanlısın ancak sendede hata yok mu,yani madem artık reşit oldun kendi işlerini kendin takip etsen,sana nisanda denildiğinden sonra 2 haftada birde olsa gidip durumunda bir sorun olmadığını sorsan eminimki bu noktaya gelmeyecekti.Bende ehliyetimi alırken üşengeçliğim yüzünden geç kayıt yaptırdım ve 2 gün ile temmuz sınavına girmek zorunda kalmıştım.Hayatın kendiside böyle ne yazıkki sıkıştırmazsan,üstüne düşmezsen,çabalamazsan hiç bir şey alamazsın.Oradada o işi yapanlara gidip konuşan birisi olduysa kontenjana onu alıp ilgisiz olanlardan birini sonrakine kaydırabiliyorlar.Her ilin ve dolayısıyla her kursun her sınav için belirli bir kontanjanı var.Yani 2 ay önceden kayıt yaptırmanıza rağmen 2 sonraki sınava dahi gün verdikleri olabiliyor.Yanlış anlama bu söylediklerimi,ama ehliyetten önce üniversiteye öncelik vermelisin.Üniversite sınavı bir sene kaybettirir insana diğeri ise ortalama 3 ayda bir var zaten en kötü durumda.Zamanında bende ehliyet için çok çabaladım ama aileminde baskıları sonucu sınavdan sonra kurs olacak şekilde aldım ve iyikide öyle almışım.Yoksa gezecektim ve muhtemelende bir senem heba olacaktı.

Haklısın abi .

Cantekin kardeşim şimdiden kusura bakma ben biraz sivri dilliyimdir,  olaylarda farkındalık yaratmak adına olabilitesi muhtemel olayları objektif bir gözle göstermek mesleğimin gereği.

Ama ben burda seni eleştirmeyeceğim bilakis tamamen babana yükleneceğim. Babanın en başından beri yapmış olduğu hata sana araba kullanmayı öğretmesi yetmezmiş gibi(bu gayet normal bir durum) daha ehliyetin olmadan şahsına ait bir araba alması ve seni ehliyetsiz olarak trafikte araç kullanmana müsade etmesi. Baban belki burda seni sevdiği için senin gönlünü almak adına kendince güzel bir iş yaptığını sanıyor ama sana iyilikten çok kötülük yapıyor(bunu şimdi anlaman mümkün değil zamanla beni anlayacaksın).
 Şimdi hemen savunmaya geçip ne alakası var ben zaten kendi mahallemde kullanıyorum arabayı ne olabilir ki diyebilirsin. Ama kendi mahallende olsa arabayı en kral şekilde kullansanda hiç beklenmedik anda beklenmedik bir çocuğun yola fırlamasıyla olabilecek en kötü ihtimalleri düşündüğünde bunun hesabını şu durumda ne sen verebilirsin nede baban. Belki olaydan bir şekilde sıyrılırsın ama hayat devam ettikçe vicdanında seni hep bir yerlerde rahatsız edecektir.
  Yada olayı başka bir boyutla ele aldığımızda babanın sana almış olduğu araçla Allah göstermesin bir kazaya karşsan ve senın burnun dahi kanasa baban bu şekilde bunun hesabını nasıl verebilecek merak ediyorum doğrusu.
 İşin bu boyutunuda geçtim babanın sana bu yaşta araba alması seni bir ömür hazırcılığa itmekte. Sana bu yaşta araba alan bir ailede yetişmenden bu zamana kadar ne istediysen sıkıntısız bir şekilde elde etmişsindir anlamını çıkarıyorum. Ve bu düşünceyle hareket ettiğimde sen hayatın boyunca bu hazırcılığa alışacaksın ama gün gelecek ailenin sana veremeyeceği şeyler ortaya çıkacak ve sen herşeyi sıkıntısız bir şekilde elde etmeye alıştığın için karşılacağın bazı durumlar seni çok ama çok zorlayacak. Şu durumda ailen sana iyilik yaptığını zannederken geleceğini zora soktuklarının farkında değiller. Umarım ben yanlış düşünüyorumdur ve sen bu sıkıntıların hiç birini yaşamazsın.

Son olarak beni bir ağabey, bir psikolog ya da bir kardeşin olarak görüp, dinlersen bu senın yararına olacaktır. Biliyorum kanın kaynıyor biliyorum yaz gelecek ve sen hala ehliyetsizsin ve kapıda araba yatıyor olacak ama sen gönül rahatlığıyla kullanamayacaksın. Varsın o araba kapının önünde 2-3 ay daha yatsın,2-3 ay için hayatını riske atıp sıkıntılı şekilde araba kullanmaktansa 2-3 ay sabredip gönül rahatlığıyla kullan hem vicdanın rahat etsin hemde olabilmesi muhtemel sıkıntıların önüne geçmiş ol. Ama seçim yinede senın nede olsa artık REŞİTsin :) yanlış anlaşılmamak dileğiyle... ;)

Abi bi anlık sinirle yazdım kelimesi kelimesine doğru yazdıkların. Ama araba alınmasının tek sebebi derslerime çalışmamdı ve ehliyeti nisanda alacağımı düşündükleri için. 2 ay beklicez yapacak birşi yok arabada  duruyor mahallede takılmaya devam . Hazırcılık konusunda hazırcı değilim abi ama arabamın olması hayatımda olması istediğim tek şeydi bunu bildikleri için aldılarr .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2013, 00:19:29 »
Ehliyetsiz neler geldi başına biliyon kardeşim o yüzden senin evin önü müsaitmiş sen takıl evin önünde :)

Yapacak birşi yok zaten kardeşim :) mahallede iki üç ev var onların ordan geçiyorum hep millet karıma kızıma göz koyduda gezio fln der die pek çıkmıyorumda öyle :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çıkarım senle her yola , Toyota ~ :)
    • Artistik Buz Pateni / Çeliği
  • 19 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2013, 03:11:51 »
Sakın ola ehliyetsiz kullanma  !!!, Allah korusun bişey olur sorgusuz sualsiz suçlu sayılırsın -ki bu şuanki üzüntünden daha fazla üzebilir seni-
'    Peugeot RCZ 1.6 Thp 153 PS    '

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 07, 2013, 03:31:18 »
Yapacak birşi yok zaten kardeşim :) mahallede iki üç ev var onların ordan geçiyorum hep millet karıma kızıma göz koyduda gezio fln der die pek çıkmıyorumda öyle :D

Sen takıl kim ne derse desin kendi keyfine bak her zaman :) Yaptıklarından sorumlu olabilecek yaş artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 07, 2013, 11:52:42 »
yahu adamın arabası var taktığı şeye bak...
seni çok iyi anlıyorum, ama boşver, öyle ya da böyle o ehliyeti alıp keyfşnş çıkarmaya başlayacaksın, sabırlı ol...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 07, 2013, 12:09:35 »
Ehliyeti almadan önce çarşı içine girmeden takılırdım araba ile ufak tefek yerlerde. Sonra ehliyeti aldım egzoz var gene polisten kaçıyorum ,hiç bişe anlamadım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 07, 2013, 12:24:40 »

Abi bir anlık sinirle yazdım kelimesi kelimesine doğru yazdıkların. Ama araba alınmasının tek sebebi derslerime çalışmamdı ve ehliyeti nisanda alacağımı düşündükleri için. 2 ay beklicez yapacak birşi yok arabada  duruyor mahallede takılmaya devam . Hazırcılık konusunda hazırcı değilim abi ama arabamın olması hayatımda olması istediğim tek şeydi bunu bildikleri için aldılarr .

Anlıyorum kardeşim. Kazasız belasız güzel günlerde kullan inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 08, 2013, 18:35:16 »
Ehliyeti almadan önce çarşı içine girmeden takılırdım araba ile ufak tefek yerlerde. Sonra ehliyeti aldım egzoz var gene polisten kaçıyorum ,hiç bişe anlamadım :D

Oyyy eskişehirde az daha egsoza elma tıkıyacaklardı son anda kaçtık he :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)