Gönderen Konu: diagnostik hakkında  (Okunma sayısı 1334 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
diagnostik hakkında
« : Temmuz 26, 2008, 23:22:59 »
merhaba. Forumda ae101 dagnostik diye bir baslık var. Oraya yazan arkadas 96 bahsettiği ozelliğin sadece 96 modelde oldugunu yazmıs. Bu konuda birsey sormak istedim benim 99 terra aracım var (4a-fe motor) 96 modelle aynı motor var ve aracta diagnostik soketi var. Bahsettiğiniz seyler acaba bu arac için gecerlimidir? Birde aracın on kaputunu actıgımda sol tarafta kaputun iç yuzunde motor atesleme ayarı yapılmasına dair bir seyler yazıyor diagnostik kutusunu gosteren bir sekil var ve anladıgım kadarıyla atesleme ayarı için diagnostik baglantısında iki ucun kısa devre edilmesi gektiğinigösteren bir sekil mevcut. Cesaret edip kısa devre etmeyi denemedim. Forumda yazılanlara bakınca fikri olan arkadas vardır diye sormak istedim. İyi calısmalar dilerim.

Toyota Club Türkiye

diagnostik hakkında
« : Temmuz 26, 2008, 23:22:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: diagnostik hakkında
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2008, 00:11:40 »
Merhaba Huseyin Bey,

Sadece bir modelde degil, bircogunda (hepsinde degilse) var bu soket(ler). 96'dan yeni modellerde bu soket surucu kisiminda gosterge panelinin altinda. Sadece Toyota'da degil tum araclarda boyle. Ama 96 ve yeni modellerde diagnostic icin tel kiskac kullanmanin otesinde modern bir yontemle, tarayici kullanarak aracin soylediklerini anlamak mumkun.

Bence kisa devre falan yaptirmayin. Ayar isini bir bilene birakin. Ben denedim, acaba hersey duzgun calisiyor mu diye ve sigortayi attirdim.

Aracinizin bir sorunu yoksa hic gerek yok.

Ama bir sorunu varsa soyleyin arastiralim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: diagnostik hakkında
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2008, 07:43:09 »
tesekkur ederim ilgilendiğiniz için. Araçta bir sorun yok. Sadece merak ettiğim için sormak istedim. Saygılar sunarım