0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Asım bey öncelikle geçmiş olsun. Olaya gelince ise bayan sürücünün yaptığı hareket Karayolları Trafik Kanunu 56/1-a maddesi "şerit izleme ve değiştirme" kuralı ihlaline girer.Sizin kusurunuz ise geçme ve geçilme kurallarında düzenlenmiştir. Durum size ve trafiktekilere güvenli geçiş imkanı vermiyorsa geçme fiilini uygulayamazsınız. Maddesini şuan hatırlayamıyorum ama bu da trafik suçudur. Takip mesafesi ile ilgili yorumlar tamamen doğru Ertan beye aynen katılıyorum.Ayrıca sizin çarpmış olmanız ve de arkadan olması olayın diğer bir boyutu. Olay yerine gelen görevli kaza mahallindeki duruma göre değerlendirme yapacaktır.Allah beterinden korusun.(Siz yine de bayan sürücülere dikkat edin )
Asım bey geçmiş olsun . Allah beterinden saklasın .Hata konusunda iki tarafında hatası var . Öndeki aracın şerit ihlali . Sizin ise takip mesafesini korumama ve kavşağa hızlı girme hatanız var . Sizin yaptığınız hatayı maalesef bir çoğumuz yapıyoruz . Trafikte ise özellikle acemiler de şerit ihlali yapanlara çok rastlıyorum . Benim tavsiyem siz ne kadar usta olursanız olun karşıdan geleni veya önünüzde gideni hep acemi olarak görün ve tedbiri elden bırakmayın . Çünkü sizin ustalığınız karşı tarafın ustalığından fazla olamaz karşı taraf acemiyse sizin usta olmanız bir şey ifade etmiyor ki bunu bilmemekte acemiliktir . Umarım son cümlemi yanlış anlamazsınız ben size değil genel olarak söyledim . Diğer yandan ne kadar tedbirde alsanız yinede bazen kaza kaçınılmaz oluyor . Tedbir almadaki amaç trafik güvenliğini en üst düzeyde tutmak ve olası kazaları en hafif zararla geçirmek .Herkese kazasız belasız yolculuklar .
birde bazı bayan sürücülerde kurallara uyma belki en büyük öncelik ama bana göre kazaya sebebiyet vermemek daha büyük bir öncelik.yorumunuz için teşekkür ederim acemeilik mutlaka etken olabilir fakat karşı taraf istanbul plakaydı ve olaydan sonra öğrendiğim kadarıyla istanbuldan gelmiş yani pek acemi olduğunu düşünmüyorum, bende izmir istanbul vb birçok şehirde ve şehirlerarası yolda araç kullandım kullanıyorum ama mutlaka öğreneceğim çok şey vardır. dediğim gibi kurallar çok önemli ve tam olarak uygulandığında kaza riski en aza iner ama 2 tarafında kural ihlali ve (bana göre) karşı tarafın trafik güvenliğini tehlikeye atmasıyla birlikte kaza gerçekleşti, aslında işin bana göre acı kısmı haklı iken haksız duruma düşmem , masraflar benden
Asım bey öncelikle anlayışınız için ben teşekkür ederim fakat yazdıklarımın çoğunu genel olarak yazdım size hitaben değil . Dediğiniz gibi burada bence de şerit ihlali yaparak kazayı ilk çağıran önünüzdeki araç zaten neden 1 şeridin tam ortasından gitmek var iken 2 şeridin ortasından gidilir anlamış değilim . Sizin hatanız ise takip mesafesi bırakmamak üstüne de kırmızı ışık yanınca kaza kaçınılmaz olmuş en sevindirici yanı kimseye bir şey olmayışı . Masraflar konusunda canınız sağolsun zaten sigortanız karşılayacaktır karşılamasa bile anlattığınıza göre çok fazla bir hasar yok . Bu size ve bu konuyu okuyanlara ders olmuş olur umarım bundan sonra takip mesafesine daha fazla dikkat etmeye çalışırız . Ama bazen öndeki öyle bir gidiyor ki maalesef takip mesafesi aklınıza gelmiyor .
Geçmiş olsun olan olmuş öyle veya böyle siz çarpmışsınız geçmiş olsun aceleciliginiz kurbanı olmuşsunuz.Anlaştıgınıza göre de yapacak birşey yok.
Geçmiş olsun. En büyüğü bu olsun İnşaallah.Aynısı olmayan ama arkadan çarpmayı biraz olsun açıklayan şu linkteki yazıyı okumanız menfaatinizedir kanımca:http://www.otohaber.com.tr/OkurMektuplari/ismet_karaman/2012/09/04/arkadan-carptim-suclu-muyum