0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Birdenbire sağ şeritten kontrolsüz şekilde önüme atladı derseniz işler değişebilir
Lakin anladığım kadarıyla önündeymiş çarptığı sırada.Yani dediğiniz şeyi söylemesi yalan beyana girer ve çok sakıncalı durum bence.
bende öyle anladım zatende şerit ihlalide bir suçtur belki arkadan çarpmaya bahane olamaz ama karşı tarafada sırf bu yüzden ceza kesilebilir diye düşünüyorum
sellektör ve kornanın taciz suçuna girdiğini biliyor muydunuz takip mesafesini korumak sizin sorumluluğunuzdadır. (teknik eksiklikler kusuru azaltır)otobanlarda sizin söylediğiniz kısmi olarak girmektedir.sonuç hata sizindirGeçmiş olsun
Ne olursa olsun kurallar gereği oradaki hız sınırının yarısı kadar en az aranızda mesafe olmak zorundadır.Kaza olsun olmasın trafik memuru sırf bu nedenle bile durdurup ceza yazabilir.Kaldıki siz o aracı geçseydiniz kırmızı ışıktada durmayacak geçecektiniz.Trafik polisi gelsede kusur tamamen sizde olacağı gibi ekstra cezalarda alabilirdiniz.
Şerit ihlali olması için aracın önüne geçtiğinde ona çarpması yada kazaya sebebiyet cerici durum olması lazım.Ama önündeki araç şeride girmiş,ardından kırmızı ışığa gelinmiş ve ışıkta durmuş.Yani ben pek bir şey getireceğini sanmıyorum.Belki mobese falan varsa öncesinden itibaren bakılırsa bir şey çıkabilirki aralarında anlaştıkları ve herhangi evrak olmadığı için geçmiş olsun.
takip mesafesini anlıyorum fakat 2 şeritte birden yol aldığı için sorun oldu, kırmızı da geçmezdim muhtemelen sarıda geçerdim. birde takip mesafesiyle ilgli sorum olacak , bu akan trafikte şehir içinde uygulanmak zorunda değil mi ?
ertan bey anlıyorumda bayan 2 şeriti birden kullanıyor bu durumda buda bir şerit ihlalidir ki kazaya sebebiyet verici bir durumdur
Aracın çok az bir kısmı sol şeritteymiş.O az kısmın gerçekten ne kadar olduğu önemli,birde siz soluna geçtiğinizde o şekilde miydi yoksa o an mı o şekilde ilerlemeye başladı.Bu şekilde görmediğimiz için sadece tahmin yürütüyoruz ne dersek diyelim net olamaz.
tabi ki tahmin olay oldu bitti zaten o yüzden olabildiğince objektif anlatıp meselenin doğrusunu öğrenmeye çalısıyorum,o az kısım benim sol şeritten gecemeyeceğim kadardı çünkü benim solumda pay olsaydı önümdki araca çarpmayıp geçecektim, önümdeki juke un belli bir şeridi yoktu bende o yüzden tehlike oluşturmasın diye geçmeye karar verdim, keske hiç karar vermeseydim
Bu tarz durumlarda en güzeli uyarmak ve eğer uyarılar fayda etmiyorsa hiç yaklaşmadan takip mesafesini dahada artırıp arkasından gitmek.Sağına yada soluna geçme durumunda sizinde belirttiğiniz gibi sıkışma durumları olabiliyor.
evet bulaşmamak en doğrusu fakat trafikte kamyon tır gibi tehlikeli seyreden araçların güvenliğimi tehdit ettiği zaman en kısa sürede geçip tehlikeyi atlatmak istiyorum çünkü önünde olmak arkasında olmaktan daha güvenli geliyor bana, arkada kaldığım zaman hızımı sürüşümü ona göre ayarlamak zorunda kalıyorum
Öncelikle herkese geçmiş olsun.Diğer sürücünün bayan olmasının (+) ya da (-) bir özelliği yok. O sürücünün sonra tekrar kazaya karışmasında ise ilk kazanın psikolojik etkisi olmsı muhtemel. Bildiğim kadarı ile arkadan çarpmada tek savunabileceğiniz şey, öndeki aracın fren lambalarının yanmıyor olması ve bunda kanıtlama mecburiyeti size ait. Diğer yandan, her aracın kaçış manevrası yapma olasılığı da düşünülmeli ve bu manevra kurallarda geçer. Bence barışçıl bir şekilde her iki tarafın sorununu çözmekte yarar var, heleki diğer sürücü size güvenmiş ise bu noktadan sonra başka yollar aramak bence etik olmaz.Tekrar geçmiş olsun herkese.
Her ne kadar sizin sorunuza cevap vermiş olsam da çoğunlukla cevaplarım genele yöneliktir. Yani bu sayfayı okuyacak üye ya da üye olmayan herkese. Ben yanlış anlaşıldı isem, kusura bakmayın. Dediğiniz gibi; zorunlu trafik sigortası bu gibi durumlar için var zaten. Bu gibi durumlarda asıl önemli olan kimseye bir şey olmaması, gerisinde çözülmeyecek bir şey yok.