0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
98 model xe biricik corollam var. bu aralar 2. vitesden 3'e veya 1. vitesden 2. vitese geçerken pat pat diye ses geliyor. ustalarımızın çoğu sanki hayrına bakıyorlar diye pek ilgisizler. acil olarak siz kardeşlerimden yardım bekliyorum. diğer sorum ise arabamın normal(far kapalı, kalorifel kapalı) rölanti ayarı hem tüpte hem benzinde 1000 de. tüpte far açtığımda rölanti 700'e kadar düşüyor ve araç titriyor. benzinde ise 800-850 civarına kadar düşüyor. ama rahatsız etmiyor pek. bu sorularıma acil olarak lütfen cevap yazınız. şimdiden teşekkürler.
debriyaj plakasını yeni değiştirdim. önceden de yine aynı ses olmuştu ustanın biri yanılmıyorsam avans ayarı yaptı düzeldi. eğer yanlış hatırlamıyorsam tabi. rölantide ise 55w ampul takılıydı ön fara akşam görüş kötü diye 100w lık taktım. acaba ondan olabilir mi? bu arada aküyü ölçtürdüm adam normal dedi???
motordan gelen pat pat patlama sesiyse avans ayarın düşük yani yükseltmen gerekir.
55w güç çekip 100w ışık veren ampul olduğunu sanmam. elektrikçiye rölanti için bunu sorduğumda nerdeyse dövecekti hiç ondan olur mu falan filan öyle boş konuştu. ama ben 55w geri takayım denerim. zaten ampul ucuz.
arkadaşlar peki 55w'lık hangi marka ampulu almamı tavsiye edersiniz ve direksiyon kutusunun arızalı olduğunu nasıl anlayabiliriz.
düz yolda ses yok ama direksiyonu tam kırınca ğırç diye ses geliyor.
Tam kırmak direksiyon hirolik pompasına zarar verir ve o konumda biraz tutarsanız duyacağınız ses o motorun zorlanma sesidir.
yani normaldir diyorsun
o elektrikçiye benden selam söyleyin ampulünüzü 55/60W H4 ile değiştirin lütfen, tamam E10 tesisatları gerçekten sağlam (Thailand da kullanılan sarı 100W ampullere dua etsin E10 kullanıcıları) 100W ampul E10'larda sorun yaratmıyor ama bu ömürlük değil, ampulü taktığınız farın ampul yuvası uzun kullanımlarda eriyecek, far reflektörleriniz daha çabuk kararacaktır.Ayrıca alternatörünüz 40W/s çıkışlı (4A-FE motorlularda 55W/s) dolayısı ile rölanti sorunu yaşamanız yada kısa süre içerisinde konjektör yakmanız da normal.Pat pat sesini tam anlayamadım, motordan mı geliyor şanzımandan mı?
pat pat sesini çözdük sayılır, büyük ihtimalle avans ayarından geliyor. bu arada almam gereken yani ae101 98 corolla xe ye uygun ampul tipi falan tam yazarsanız sevinirim. ki ayarın alıp yaparım kendim.
H4 55/60W modelini almanız gerekli (55 kısa 60 uzun wattaj değerini gösterir) Ertan kardeşimin söylediği gibi özellikle beyaz denilen mavi renkli ampul almamanızı rica ve tavsiye ederim.