Gönderen Konu: arabam pat pat diye ses yapıyor  (Okunma sayısı 12682 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
arabam pat pat diye ses yapıyor
« : Nisan 01, 2013, 18:47:36 »
 98 model xe biricik corollam var. bu aralar 2. vitesden 3'e veya 1. vitesden 2. vitese geçerken pat pat diye ses geliyor. ustalarımızın çoğu sanki hayrına bakıyorlar diye pek ilgisizler. acil olarak siz kardeşlerimden yardım bekliyorum. diğer sorum ise arabamın normal(far kapalı, kalorifel kapalı) rölanti ayarı hem tüpte hem benzinde 1000 de. tüpte far açtığımda rölanti 700'e kadar düşüyor ve araç titriyor. benzinde ise 800-850 civarına kadar düşüyor. ama rahatsız etmiyor pek. bu sorularıma acil olarak lütfen cevap yazınız. şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

arabam pat pat diye ses yapıyor
« : Nisan 01, 2013, 18:47:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: arabam pat pat diye ses yapıyor
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2013, 18:58:25 »
98 model xe biricik corollam var. bu aralar 2. vitesden 3'e veya 1. vitesden 2. vitese geçerken pat pat diye ses geliyor. ustalarımızın çoğu sanki hayrına bakıyorlar diye pek ilgisizler. acil olarak siz kardeşlerimden yardım bekliyorum. diğer sorum ise arabamın normal(far kapalı, kalorifel kapalı) rölanti ayarı hem tüpte hem benzinde 1000 de. tüpte far açtığımda rölanti 700'e kadar düşüyor ve araç titriyor. benzinde ise 800-850 civarına kadar düşüyor. ama rahatsız etmiyor pek. bu sorularıma acil olarak lütfen cevap yazınız. şimdiden teşekkürler.
Debriyajda bir sıkıntı olabilir mi ayırmada falan.Belki ayırma tam olmuyorsa ondan kaynaklı olabilir.Birde hızınız yüksekken 3 ten 2 ye düşerseniz motor freni olabilir ondan kaynaklı ses olmasın? Diğer devir olayı ise aslında dediğiniz gibi iken iki sebepten olur genelde(tüpte oluyor dediğinize göre) ya akünüz artık ömrünü tamamladı yada şarj dinamosunda sorun var.Bence ilk ihtimal daha yüksek çünkü tüplü araçların aküsü daha çabuk eskir diğer araçlara göre ve akü eskiyse belirttiğiniz durumlar olur.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2013, 19:13:00 »
debriyaj plakasını yeni değiştirdim. önceden de yine aynı ses olmuştu ustanın biri yanılmıyorsam avans ayarı yaptı düzeldi. eğer yanlış hatırlamıyorsam tabi. rölantide ise 55w ampul takılıydı ön fara akşam görüş kötü diye 100w lık taktım. acaba ondan olabilir mi? bu arada aküyü ölçtürdüm adam normal dedi???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2013, 19:23:16 »
debriyaj plakasını yeni değiştirdim. önceden de yine aynı ses olmuştu ustanın biri yanılmıyorsam avans ayarı yaptı düzeldi. eğer yanlış hatırlamıyorsam tabi. rölantide ise 55w ampul takılıydı ön fara akşam görüş kötü diye 100w lık taktım. acaba ondan olabilir mi? bu arada aküyü ölçtürdüm adam normal dedi???
Bu çok kötü oldu işte,55w ampulün olduğu sisteme 100w ampul takarsanız elektrik sistemi yanmasını bırakın araba bile yanabilir.Ama ne yalan söyleyeyim 55w sisteme 100w ampul taktınız ve sigortası dahi atmadıysa bir sorun var demektir.100w ışık verip 55w güç tüketenlerden olabilir mi? 55w sisteme 100w taksanız mutlaka bir sıkıntı çıkar çünkü.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2013, 19:28:42 »
motordan gelen pat pat patlama sesiyse avans ayarın düşük yani yükseltmen gerekir.
1992 Corolla 1.3 XL / 2005 Lexus GS300

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2013, 19:47:03 »
PAT PAT diye gelen ses büyük olasılıkla avans ayarının yükseltilmesi ile düzelecektir dıye dusunuyorum.
duzelmezse, sekromenç'e baktırın derim.
100w lık ampul takmanız gerçekten büyük cesaret.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2013, 20:25:17 »
motordan gelen pat pat patlama sesiyse avans ayarın düşük yani yükseltmen gerekir.
55w güç  çekip 100w ışık veren ampul olduğunu sanmam. elektrikçiye rölanti için bunu sorduğumda nerdeyse dövecekti :) hiç ondan olur mu falan filan öyle boş konuştu. ama ben 55w geri takayım denerim. zaten ampul ucuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2013, 20:28:33 »
55w güç  çekip 100w ışık veren ampul olduğunu sanmam. elektrikçiye rölanti için bunu sorduğumda nerdeyse dövecekti :) hiç ondan olur mu falan filan öyle boş konuştu. ama ben 55w geri takayım denerim. zaten ampul ucuz.
senkromeç vites kutusuyla ilgili sanırsam. eğer onda sorun olsaydı gıçırtısesi yani mekanik ses gelirdi bence !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2013, 20:29:38 »
Parasını boşverin aracınız yanar yolda ne olduğunu anlayamazsınız.Diğer aydıntalma olayında ise ev tipi ampullerde dediğim durum mevcut fakat araç ampullerinde var mı bilemiyorum.Mutlaka değiştirin ampulü 55w kaliteli marka takın.Şöyle düşünün eğer akünüz çok iyi durumda değilse(gerçi iyi durumda olsada ömrü kısalır baya) sisteme sonradan ekstra güç çekecek bir şey eklendiğinde alternatör aracılığıyla güç karşılanamayabiliyor ve aküden akım çekiliyor.Tabi rölanti etkileniyor otomatikmen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 01, 2013, 21:10:35 »
arkadaşlar peki 55w'lık hangi marka ampulu almamı tavsiye edersiniz ve direksiyon kutusunun arızalı olduğunu nasıl anlayabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 01, 2013, 21:16:55 »
arkadaşlar peki 55w'lık hangi marka ampulu almamı tavsiye edersiniz ve direksiyon kutusunun arızalı olduğunu nasıl anlayabiliriz.
Philips veya osramın ampullerini öneririm.Hatta bence hazır eliniz değmişken tüm ampullerinizi yenileyin.En fazla 50-60 lira tutar tamamı.Mutlaka sarı alın ama beyaz alırsanız hem aydınlatmaz hemde kulaklarınız çınlar.Direksiyon kutusu arızası ise örneğin stabilizede ses yapıyorsa,yada diğer temel işlevlerde sıkıntı varsa baktırmakta fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 01, 2013, 21:25:00 »
Araba tüplümü :) tüplü ise bazen bujiler patlama yapıyor avans ayarı yaptırmanız lazım diye düşünüyorum
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 01, 2013, 21:37:38 »
düz yolda ses yok ama direksiyonu tam kırınca ğırç :) diye ses geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 01, 2013, 21:43:18 »
düz yolda ses yok ama direksiyonu tam kırınca ğırç :) diye ses geliyor.
Tam kırmak direksiyon hirolik pompasına zarar verir ve o konumda biraz tutarsanız duyacağınız ses o motorun zorlanma sesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 01, 2013, 21:47:33 »
Tam kırmak direksiyon hirolik pompasına zarar verir ve o konumda biraz tutarsanız duyacağınız ses o motorun zorlanma sesidir.
yani normaldir diyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 01, 2013, 21:49:19 »
yani normaldir diyorsun
Muhtemelen normal bir sestir dediğim gibi sonuna kadar kırmamak lazım direksiyonu.En çok o zarar veriyor hidrolik pompasına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 01, 2013, 21:55:21 »

o elektrikçiye benden selam söyleyin :) ampulünüzü 55/60W H4 ile değiştirin lütfen, tamam E10 tesisatları gerçekten sağlam (Thailand da kullanılan sarı 100W ampullere dua etsin E10 kullanıcıları) 100W ampul E10'larda sorun yaratmıyor ama bu ömürlük değil, ampulü taktığınız farın ampul yuvası uzun kullanımlarda eriyecek, far reflektörleriniz daha çabuk kararacaktır.Ayrıca alternatörünüz 40W/s çıkışlı (4A-FE motorlularda 55W/s) dolayısı ile rölanti sorunu yaşamanız yada kısa süre içerisinde konjektör yakmanız da normal.

Pat pat sesini tam anlayamadım, motordan mı geliyor şanzımandan mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 01, 2013, 21:59:56 »
o elektrikçiye benden selam söyleyin :) ampulünüzü 55/60W H4 ile değiştirin lütfen, tamam E10 tesisatları gerçekten sağlam (Thailand da kullanılan sarı 100W ampullere dua etsin E10 kullanıcıları) 100W ampul E10'larda sorun yaratmıyor ama bu ömürlük değil, ampulü taktığınız farın ampul yuvası uzun kullanımlarda eriyecek, far reflektörleriniz daha çabuk kararacaktır.Ayrıca alternatörünüz 40W/s çıkışlı (4A-FE motorlularda 55W/s) dolayısı ile rölanti sorunu yaşamanız yada kısa süre içerisinde konjektör yakmanız da normal.

Pat pat sesini tam anlayamadım, motordan mı geliyor şanzımandan mı?
pat pat sesini çözdük sayılır, büyük ihtimalle avans ayarından geliyor. bu arada almam gereken yani ae101 98 corolla xe ye uygun ampul tipi falan tam yazarsanız sevinirim. ki ayarın alıp yaparım kendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 01, 2013, 22:02:16 »
pat pat sesini çözdük sayılır, büyük ihtimalle avans ayarından geliyor. bu arada almam gereken yani ae101 98 corolla xe ye uygun ampul tipi falan tam yazarsanız sevinirim. ki ayarın alıp yaparım kendim.

H4 55/60W modelini almanız gerekli (55 kısa 60 uzun wattaj değerini gösterir) Ertan kardeşimin söylediği gibi özellikle beyaz denilen mavi renkli ampul almamanızı rica ve tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 01, 2013, 22:06:21 »
H4 55/60W modelini almanız gerekli (55 kısa 60 uzun wattaj değerini gösterir) Ertan kardeşimin söylediği gibi özellikle beyaz denilen mavi renkli ampul almamanızı rica ve tavsiye ederim.
ufuk kardeş teşekkürler bilgi için. bu beyaz mavi kısmını anlamadım. ben sarı renk almayı düşünüyorum eğer dediğiniz renk saçan renk ise.