Gönderen Konu: Toyota kalitesi!!  (Okunma sayısı 6949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Toyota kalitesi!!
« : Temmuz 26, 2008, 14:15:14 »
Değerli arkadaşlar bu güne kadar mevcut otomobilim hariç 3'tane otomobilim oldu. (2000-2007 ) Ama hiç bir aracımda bu araçta yaşadıklarımı yaşamadım. Bunun bence TOYOTASA ile alakası yok. Çünkü kullanılan parçaların çoğunluğu ithal. Bir gösterge paneli ön camı ya da plastiği nasıl bu kadar adi yapılabilir hala anlamış değilim. İnanın sadece ıslak bezden başka hiç bir nesene değidirmediğim ön panel nasıl çizlibeiliyor hayret ediyorum. Şahin marka otomobilim de bile böyle bir şey olmamıştı. CD çalar'ın LCD ekranı içinde aynı şeyler söz konusu yahu aracın içindeki toz ekranı çizer mi olabilir mi böyle bir şey? Bu kadar adi bir parçayı çin otomobillerinde bile bulamayız sanırım.  Hadi  çizikleri bir kenara attık. Daha 1,5 yıllık bir otmobilde direksiyon simidi bozulur mu? Ben Fiat Siena marka aracı 4 yıl her türlü şartta kullandım ve 74 binde sattım.  Adam de en az 3 yıldır kullanıyor. diresiyonda en ufak bir renk değişimi ya da pürüz bile yoktu. Pederin 2000 model focusu var 105 binde direksiyon neredeyse ilk gün gibi.  Diğer bölümleri saymaya gerek olduğunu sanmıyorum. Toyota'nın kalite konusunda alacağı çok yol var.

Toyota Club Türkiye

Toyota kalitesi!!
« : Temmuz 26, 2008, 14:15:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota kalitesi!!
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2008, 14:59:09 »
Barış Bey, aracınızın ön panelinin genel bir fotoğrafını koyma imkanınız var mı acaba?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Temmuz 26, 2008, 15:10:59 »
Valla övdüğünüz diğer araçlarla ilgili söylemiş olduğunuz herşeyi bende kendi aracım için size söyleyebilirim sizin yada benim söylemlerimiz toyota kalitesini anlatamaz çünkü dünya kabul etmiş toyota kalitesini (istisnalar kaideyi bozmaz) yinede üzüldüm aracınız için o ayrı konu
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 26, 2008, 15:44:40 »
Ford demeyin sakin. Dunya alem biliyor Ford'un ne mal oldugunu. Onun icin de olsa gerek 8.5 milyar dolar zarar acikladi Ford 2008'in ikinci alti ayi icin. Millet fellik fellik kacacak yer ariyor Ford'dan siz de gelmis aman Ford Focus mus da cizilmezmis de. Motorla sanziman iflas edince deyin bunlari. Araba hala gicir gicir gorunebilir ama motorun ve sanzimanin iflas ettikten sonra neye yarar?

Sahin demisiniz. Koc ailesinin zenginlik kaynaklarindan birisi. Turk milletine layik gordugu kaziklardan yaglisi. Memnunsaniz o ayri.

CD calarin ekrani cizilmez mi be kardesim? Hepsi insan yapisi. Cizilir de bozulur da.

Bende Pioneer sistem var. Kucuk de olsa ciziklerle dolu ekran.

Eger motor ve sanziman performansi sizi memnun etmeyecekse bir an once satin arabanizi ve rahat edin.

Gidin bir de Ford alin. Ne menem bir seymis gorun.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 26, 2008, 16:17:43 »
Toyota'nın mekaniği çok iyi ama plastik kalitesi iyi düzeyde değil maalesef
başka markalarda plastik kalitesi iyi ama mekanik sorunlu
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 26, 2008, 16:24:09 »
Ford demeyin sakin. Dunya alem biliyor Ford'un ne mal oldugunu. Onun icin de olsa gerek 8.5 milyar dolar zarar acikladi Ford 2008'in ikinci alti ayi icin. Millet fellik fellik kacacak yer ariyor Ford'dan siz de gelmis aman Ford Focus mus da cizilmezmis de. Motorla sanziman iflas edince deyin bunlari. Araba hala gicir gicir gorunebilir ama motorun ve sanzimanin iflas ettikten sonra neye yarar?

Sahin demisiniz. Koc ailesinin zenginlik kaynaklarindan birisi. Turk milletine layik gordugu kaziklardan yaglisi. Memnunsaniz o ayri.

CD calarin ekrani cizilmez mi be kardesim? Hepsi insan yapisi. Cizilir de bozulur da.

Eger motor ve sanziman performansi sizi memnun etmeyecekse bir an once satin arabanizi ve rahat edin.

Önceki yazımda da belirtiğim gibi ailemizde iki tane focus kullanan var. Birisi 100 bini devirdi. Motorda ve şanzımanda tık yok.  Oysa bizim corollanın ömür boyu değişime gerek kalmayacak triger zinciri daha 10 binde değişti.  Kaliteli olduğunu belirten bir markanın  35 milyar verdiğim  otomobilinde de cd ekranının ve gösterge tablosu plastiğinin çizilmesini ( bu kadar basit işlemle ) kabul etmem mümkün değil. Otomobili alacağım zaman eski otomobilimi Ford bayisine vermiştim. Onlar gel focus verelim demişlerdi de ben toyota alacağım demiştim. Ford Focus GHIA tdci kullanınca almadığıma üzüldüm.  1 adet taunus, 1 adet focus eski kasa bir adet focus yeni kasa ve 1 adet Fiesta dizel kullandığım için az çok ford hakkında bilgiye sahibim.

Milletin hangi markalardan fellik fellik kaçtığını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz

http://www.otomobilgazetesi.com/raporlar/satislar-ocak-subat-08.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 26, 2008, 16:31:51 »
Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben otomobilimden menun değilim demedim. Sadece rahatsızlık duyduğum olayları ifade ettim. Direksiyonu garantiden değiştirdiler. Çizikler içinse yapılabilecek fazla bir şey yok.  Ama ben bu çiziklere hala bir anlam verebilmiş değilim.  Çizikleri gösterir bir fotoğraf çekip koymaya gayret göstereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 26, 2008, 18:22:37 »
   Gösterge tablosu için Barış bey'e katılıyorum.Gerçekten el deymeden çiziliyor.Islak bez filan fayda etmiyor.Ben bile Buna bir anlam veremedim.Çok kalitesiz malzeme kullanmışlar.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 26, 2008, 20:03:20 »
http://www.fordlemon.com/menu4.html
http://www.complaintsboard.com/complaints/ford-motor-company-c79988.html
http://members.aol.com/chvylvr350/jokes.html 
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=ford

*
Vehicle

2001 Ford Focus SE 4dr Sedan (2.0L 4cyl 5M)

Review

This is the worst car EVER! I did not want an American car, but my spouse insisted. This is like driving a time bomb! The dash board lights flash and blink, the radio works when it feels like and the speedo just stops abruptly! The dealer can not figure out what is wrong. It is leaking and burning oil and when the heat is on, the fumes fill the car, again, Ford has not explanation. It looked nice and sporty, but the inside is ROTTEN! Spend your money on a nice Toyota or Hyndai, at least you'll get a 100,000 mile warranty!

Favorite Features

NONE

Suggested Improvements

Electronics that work, dealers that can fix problems!'
Bunu yazan ABD'li.
Ford employee wins lotto, quits job, won't buy a Ford
“I worked for Ford Motor Company”

Former Ford parts warehouse employee David Sneath quit his job after winning a $136 million Michigan state lottery jackpot earlier this week, and claims he won't be buying a Ford anytime soon. via Motor Trend

Adam Ford calisani. Lotodan ikramiye kazanmis. Ford almayi dusunmuyor.

http://www.topix.com/city/livonia-mi/2008/04/ford-employee-wins-lotto-quits-job-wont-buy-a-ford

http://www.myfordlemon.com/

http://www.forbes.com/2008/01/04/ford-toyota-update-markets-equity-cx_ml_0104markets32.html (Ford Eats Toyota's Dust)

'We have a Ford Focus and love it. We did go with the basic, its only for a commute car, and we were buying a brand new Expedition at the same time, so we knew the payment situation may be high with 2 brand new cars bought within 6 days. The family rig has the extras... but we regret not getting power windows and locks, and a code for the door on the Focus.

To choose between Toyota and Ford is a silly question to us, no put down intended. Though we love our Fords, Toyota has our vote all the way. Its the payment on the Toys (Corollas) that had us choosing Ford (Focus). And the Expedition is much better than the 4 Runner. We've had them both. The Toy 4 had little leg room for a growing family... the Expedition beats it hands down (IMHO)

The Focus has been a great little car, but the Toyota has exactly what GoErin said- longevity and resale. Toys go forever... The payment is a big dif though... Our Focus cost about $11k.

My MIL & FIL recently had their identity stolen with their Camry. DFIL leaves his wallet in the glovebox and had tons of cash and checks in there... Never found the Camry yet.. I would check some of the cool sites on car buying like [Only registered and activated users can see links. Either login above or Register Now] and check out the links they provide for further info.

Best of luck to you! And if I were you, I would go to websites like [Only registered and activated users can see links.  and get preapproved. We did this and had a blank check in hand at the dealership for the Focus. We got under 6%? I think?'

http://forums.dealofday.com/general-chit-chat/137169-ford-focus-toyota-corolla.html

*Drive a $21,000 Ford Focus and you'll RUN to Toyota!*

by beatleologist: Written: May 25 '06 - Updated May 26 '06

Recommended: Yes 

Pros: 38 MPG, Looks, Ride, Rock solid Toyota Reliability.
Cons: ABSOLUTELY NOTHING!
The Bottom Line: By far the best car you can buy for the price and beats the Ford Focus in all aspects for $5000.00 less. Toyota will always be known for quality.
http://www.epinions.com/content_232955154052

Bu adreslerde Ford'un anavataninda nasil igrenildigini gorebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2008, 12:24:45 »
Barış beyin dedikleri benim arcımdada oluşmuş durumda gösterge tablosunun camı sanki kumlan çizilmiş gibi ayrıca teyibin ekranıda öyle demekki toyota bu malzemeleri yaptırdığı firmayla ilişkilerini gözden geçirecek yada böyle yorumlar yapılacak.
Burası bir forum olduğundan burda herkes iyi olanıda kötü olanıda belirtecek bunun hepimize faydası olur.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2008, 15:22:43 »
Haklisiniz Muhittin Bey,
Iyi yonleri de kotu yonleri de belirtilecek ama Toyota'nin kalitede alacagi cok yol var deyip Ford gibi anavataninda bile kalite yoksunu dayaniksiz araba ureticisi olarak alay konusu olan bir markayla kiyaslarsaniz haksizlik etmis olursunuz. Ford, araclarinin govdesi, ya da plastigi daha dayanikli iddiasinda bulunabilirsiniz ama dunyanin bir numarali oto ureticisi Toyota'ya kalitesiz damgasi vuramazsiniz. Milyonlarca aile her yil Toyota'yi bosuna secmiyor.

Kalitesinde gelistirilmesi gerekli yerler (bak bu motor degil, sanziman degil plastik) varsa size gore bunu ilgili yerlere iletin. Memnun olmadiginiz yerleri tekrar tekrar her yolu deneyerek belirtin.

Ama teybinizin cami cizildi diye de tumden Toyota'yi cizmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 27, 2008, 16:08:08 »
arkadaşlar şu anda 93 gli sahibiyim
2 tanede sabancı corollam olmuştu
ben aradaki kalite farkının canlı şahidiyim
gerçekten sinir bozucu
2 sininde direksiyonları deformeydi
ama şimdiki aracım hala taş gibi
farlarımın markası koito
sabancılarınki farba
benim aracın kumaş ve yan kapı döşemeleri hala ilk günkü gibi
ama sabancılarınki hertarafından salmış
test ettik arkadaşın gli sinin döşemesini soktük kocaman pilsa yazıyo
benimkini anlayamadık çünkü japoncaydı
daha saymakla bitmez emin olun
bence suçlu toyota
sabancı değil
bukadar kalitesiz üretime izin vermemeliydi
toyotada farba marka far şahin doğanmı bu ya  >:(
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 27, 2008, 16:48:02 »
Benim arabanin dosemeleri de daha yepyeni duruyor. 2008-1994=14 sene...
Test surusu yapan dergi editorleri, radyo/TV program sunuculari da (sadece TR icin degil her yerde) yeni Corolla'da birseylerin eksik oldugunu soyluyorlar. Daha kucuk gelmis test eden birisine. Halbuki yenisi daha buyukmus.Plastikleri kalitesiz diyorlar. Ama motor+sanzimana bir sey demiyorlar. 1 milyon mil/1,6 milyon kilometre dayanacak sekilde dizayn edilmis diyorlar. Yenisine...
Onemli olan da bu bence. Digerleri kolaylikla duzeltilebilir. Malzemeden calarak ancak kendilerini kandirirlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 07, 2008, 09:04:22 »

2001 Ford Focus SE 4dr Sedan (2.0L 4cyl 5M)

Review

This is the worst car EVER! I did not want an American car, but my spouse insisted. This is like driving a time bomb! The dash board lights flash and blink, the radio works when it feels like and the speedo just stops abruptly! The dealer can not figure out what is wrong. It is leaking and burning oil and when the heat is on, the fumes fill the car, again, Ford has not explanation. It looked nice and sporty, but the inside is ROTTEN! Spend your money on a nice Toyota or Hyndai, at least you'll get a 100,000 mile warranty!

Favorite Features

NONE

Suggested Improvements

Electronics that work, dealers that can fix problems!'
Bunu yazan ABD'li.
Ford employee wins lotto, quits job, won't buy a Ford
“I worked for Ford Motor Company”

Former Ford parts warehouse employee David Sneath quit his job after winning a $136 million Michigan state lottery jackpot earlier this week, and claims he won't be buying a Ford anytime soon. via Motor Trend

Adam Ford calisani. Lotodan ikramiye kazanmis. Ford almayi dusunmuyor.

Eski taksici abilerimizin bir lafı vardı: Alırısn Ford, olursun mort! Olay niye Toyota-Ford savaşına dönüştü anlamıyorum ama size şunu aktarayım: Bi arkadaşımda 1999 model Fiat Brava HGT vardı. bu araba 5 silindirli 2000cc'lik bi Lancia motorla geliyor ve gücü 155 beygir. Toyota'da Supra'ya denk gelmesede Celica'nın Fiat'taki karşılığı gibi bi şey. Arabanın içinde kullandıkları plastik ve vinil aksamı bi görseniz şaşkınlıktan dibiniz düşerdi. Kesinlikle lüks bi spor arabaya yakışan kalitede değildi. Bemin 99 Corolla'nın ön göğüslüğünde kullanılan vinil kaplamadan onun arabada yoktu. Adamlar polyesterden siyah renkli bi göğüslüğü kalıptan çıkarıp koymuşlar. O zaman Toyota'nın hakkaten iyi bir araba olduğunu anladım. Toyota'ya ve diğer Japon'lara (Honda, Mazda, Nissan vs.) anca Alman'ların Audi, Mercedes ve Volkswagen'leri üstün gelebilir (bakın BMW ve Opel'i saymadım!).
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 07, 2008, 20:09:15 »
Selamlar Ahmet Bey,

Ben de hatirliyorum Ford-mort sozunu :)

Turkiye'de hala iyi araba olarak biliniyor ozellikle Focus, Mondeo turu araclar. Fiyati yuksek olunca vardir bir hikmeti deniyor herhalde.
Savas degil de, Toyota'nin kalitesizligini iddia ederken ornek olarak karsimiza kalitesizligiyle dunyaca unlu Ford'u getirmek olmuyor. O yuzden yukaridaki alintilari yaptim :)

Pek Supra gormedim ama Celica'lar gordugum kadariyla cok alimli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 07, 2008, 21:47:34 »
focuslar pahalı değil türkiyede
12/13 bine rahat alabilirsin  ;)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 08, 2008, 08:00:25 »
  SIfır olarak daha pahalı Focuslar Corolla'dan Gökhan. Üstelik metalik boya opsiyon. Ama bence tüm bu sınıf araçların fiyatı (verginin de etkisiyle) çok fahiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 08, 2008, 09:22:24 »
ben ikinci el piyasasından bahsediyodum hakan abi :)
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ağustos 08, 2008, 15:24:04 »
Arkadaslar hepimiz biliyoruzdur ama ben genede hatırlatayım
40 bine aldıgımız aracın cok daha fazla donanımlısı ve en az 2000 motorlusu ABD de 15-17000 dolara satılıyor
Yani yaklasık 20000 YTL
Bu adamlarda orada kar ediyorlar ustelik bu aracların ozellikleri Tr de satılanlarla kıyaslanamaz bile ordada burdada garanti var ustelik
Toyata bir aractan max 1000 dolar kar ediyor
Rekabetten dolayı bu karı maliyetleri asagi cekerek yapiyorlar
Tabii maliyetten kacmanin en kolay ve markaya zarar getirmeyecek yoluda, guvenlik ve yuruyen aksamı saglam yapmak ama geri kalan parcalarda en ucuz uretimi yapmak
Bu nedenle araclarımızın plastik ve diger parcalarında cok kalite aramamak lazim
Zaten bu aracları Tr de de 17000 YTL ye alsaydik bunlardan sikeyet etmezdik
Bu sikayetlerimizde cok haklıyız benimde aracin plastik ve diger parcalarında sorunlar oldu
Gostergenin nasıl cizildigini bilmiyorum dokunmaya korkuyorum, boyası desen hemen ciziliyor, kapı fitilleri ellesen yerinden cıkıyor, en plastik aksam hemen ciziliveriyor vb
Ama dedigim gibi bindigimiz bu arabalara ABD de kimse bu fiyatı vermiyor
Biz aslinda iki araba alıyoruz birini devlete digerini kendimize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ağustos 08, 2008, 22:38:52 »
her malın iyisi kötüsü say say bitmez ... ford sana iyidir bana kötüdür veya toyota. böyle yazışmak işi daha içinden çıkılmaz hale getirir toyota marka olarak dünyada bir numaradır bunu kabul ettik itiraz yok , ama türkiye de değil bunun sebebide renault gibi Türkiye yollarına uygun Türk insanının kullanım tarzına uygun araç imal etmemeleridir yani Amerika da kaç kişi toyota nın gösterge camından şikayetçi yada Türkiye de daha yerine oturması gereken standartlarmı var Türkiye ye ithal adilen araçlar hangi kuruluşun onayı ile Türkiye ye geliyor bir de bu var 93-98 model corolla lar yere yakın olduğu için sürtme yapıyordu yer yer bozuk zeminlerde ve o arabalar için alçak araba altı sürtüyor alınmaz deniyordu haklı bir sebep o mantıkla hareket eden bir insan 2008 modeli içinde aynı şeyi düşünüyor bi zamanlar altı sürten araç için ford focus hakikaten kemikli araba kullandım fark var özellikle yeni araç alıp sorun yaşayan arkadaşlar abiler burda forum yöneticileri vasıtasıyla herkesin şikayeti belirlenip toplu şekilde direkt Japonya Toyota merkezine mail olarak yada mektup olarak gönderilebilir yabancı dile çevrilip düzenli bir şekilde gönderildiği zaman muhakkak geri döneceklerdir serviste incelenmesini istiyorum gibi talepleride yazarsanız ilgileneceklerdir (işin aslı Amerikalı Avrupalı bişey olduğu zaman hemen arkasını arıyor oraya buraya mektup yazıyor şikayet buda diyor ayıplı mal diyor daha da uzatılabilir ama her zaman sorunu yukarıya yazıp bildiriyor daha bizde bu tarz yazışmalar olmuyor foruma yazan yazana ama elden bişey gelsede düzeltsek forum yöneticisi arkadaşlar dilekçe formatında yada şikayet mektubu gibi ingilizce tercüme yapılmış örnekler hazırlayabilirler bütün Toyota cı arkadaşlar da direkt merkeze bu durumları iletsinler bakalım 35-40 bin ytl veripte alınan göz nuru araçların en ufak sorunu insanı hakikaten üzer