Gönderen Konu: 2008 avensis sarj dinamosu sorunu?  (Okunma sayısı 4699 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 137000
  • Model Yılı: '06
  • 134 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
2008 avensis sarj dinamosu sorunu?
« : Mart 31, 2013, 01:31:52 »
Güzel kızım beni yolda bıraktı duygularımı burada sizlerle paylaşmak istedim oysa böyle olmamalıydı babalık görevimi çok iyi bir şekilde yerine getirdiğimi düşünüyorum fakat onu şimartan hep annesi idi oysa bende çok ilgileniyordum ama işte oğlan dayıya kız anneye çekermiş gözüm gibi bakmıştım oysaki kızıma ha zaten benim gözlerde problem var ama neyse :)) bu kadar hikayeden sonra esas mevzuya geçelim aracımın şarj dinamosu ile ilgili problemi var uzun yola çıkıp şehir merkezinde aracı park halinde bıraktıktan sonra marş basmadı servis çağırdık tabi toyota servisi olmadığı için bosh car servisi geldi ara kablo ile aracı çalıştırdık akünün tamamen bittiğini söylediler aküyü değiştirdik fakat araçda yine sıkıntı vardıaraç istenilen voltaj değerine bir türlü ulaşmadı ve sorunun sarj dinamosundaki konjektörlerden kaynaklandığını söylediler aracın lambalarını yaktığımda dijital gösterge panelindeki işik sönme noktasına geliyordu bu hali ile  gece yolda zor geldim bu parçanın orjinalini bulabileceğim bir yer yada bu parçanın tamiri ne kadar mümkün ve tamir edilen parçanın durumu ne kadar sağlıklı araca herhangi bir şekilde zarar verir mi bu sarj dinamosunun içinde konjektör denilen bi parça varmış bu parçayı bulabilir miyim yardımlarınızı bekliyorum :(( güzel kızım beni bu konuda çok üzdü hatta satmayı bile düşündüm daha alalı 2 ay olmadı ve ilk uzun yolumda beni bu noktada yolda bıraktı :((((((
Birgün gelecek,bir gün kalacak...

Toyota Club Türkiye

2008 avensis sarj dinamosu sorunu?
« : Mart 31, 2013, 01:31:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 avensis sarj dinamosu sorunu?
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2013, 04:26:52 »
öncelikle geçmiş olsun, malum söz konusu parçanız değişir, işin ehli iyi bir usta ve de parçayı bulmanız lazım, sivas ta  belki bulamayabilirsiniz  parçayı ama biraz araştırınca mutlu sona ulaşırsınız.  alt link yardımcı olur sanırım size

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=34572.0
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2013, 18:23:14 »
bu parçayı bulabilip temin edebileceğim bir yer var mı cidden sıkıntılı bir durum oldu benim için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2013, 19:06:51 »
senin kız ölmüş mustafa, bir an önce defnetmeye bak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2013, 21:44:32 »
senin kız ölmüş mustafa, bir an önce defnetmeye bak
etme hocam deme öyle :((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2013, 22:21:02 »
Öncelikle geçmiş olsun alternatör konjektörünüzün yetkili servis fiyatı 378TL, bu parça dışarıda yan sanayi olarak temin edilebiliyor ancak pek uzun ömürlü olduğu söylenemez, şayet orjinalini temin etmek isterseniz benimle irtibata geçebilirsiniz.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2013, 22:26:14 »
Bende tam şimdi orjinalini bulmak zor olur diyecektim, Ufuk bey son noktayı koydu.

Yeni nesil konjektörler elektronik olduklarından dolayı tamir olmazlar, değiştirilmelidirler, bu arada şarj dinamonuzuda bakım ediniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2013, 22:30:55 »
Bende tam şimdi orjinalini bulmak zor olur diyecektim, Ufuk bey son noktayı koydu.

Yeni nesil konjektörler elektronik olduklarından dolayı tamir olmazlar, değiştirilmelidirler, bu arada şarj dinamonuzuda bakım ediniz.

Elimizde baya bir miktarda tutuyoruz acil durumlar için :) Hatta bazen Toyota Türkiye stoklarında olmayıp bizde olan parçalar bile oluyor :)

Bende tam eğer konjektör arızası ise arıza ışığı yakması gerekli diyecektim, arıza ışığından hiç bahsedilmemiş konuda ama? Hazır alternatör sökülmüşken kömürlerinde kontrol edilmesi iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2013, 21:02:57 »
öncelikle burada yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim.hastam olduğu için forumdan yaklaşık bir aydır uzak kaldım.Nacizane sorum arabanın içindeki tüm elektrik aksamı çalışırken ölçülen voltaj ne olmalı (sis,radyo,klima,uzunlar,dörtlülervb. tüm elktronik aksam açık halde) Ölçülen değer 12.5 yada 12.7 idi bu değer normal mi ?Birde ufuk bey bu parçayı taksitli olarak alabiliyor muyuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2013, 22:53:51 »
öncelikle burada yaptığınız yorumlar için çok teşekkür ederim.hastam olduğu için forumdan yaklaşık bir aydır uzak kaldım.Nacizane sorum arabanın içindeki tüm elektrik aksamı çalışırken ölçülen voltaj ne olmalı (sis,radyo,klima,uzunlar,dörtlülervb. tüm elktronik aksam açık halde) Ölçülen değer 12.5 yada 12.7 idi bu değer normal mi ?Birde ufuk bey bu parçayı taksitli olarak alabiliyor muyuz?

Rölanti devrinde bahsettiğiniz elektronik donanımlar çalışırken 12V altına düşmüyorsa sorun yok demektir, taksit için elimizden geleni yaparız, tabi forum ahalisi olduğunuzdan güzel bir indirimde yaparız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2013, 09:23:22 »
Benim gördüğüm Akünün şarj olması için 14-14.5 v civarı bir voltaj gerekiyor. Konjektör değişmedikçe araba hep aküden yiyor, yeni akü takılsada 10-15 gün sonra oda bitiyor. Bu problem yüzünden, extra yeni bir akü aldım ve 15 gün sağda solda arabayı ittittirerek çalıştırmak zorunda kaldım. Konjektor değiştikden sonra normale döndü. Alternatör sökülmüşken bende fırçalarını sıfırlatmıştım. O zaman araba reno19 olduğu için 40 liraya malolmuştu. Avensis konjektor baya pahalı imiş. Geçmiş olsun...