Gönderen Konu: 2005 hb terra orj jant.  (Okunma sayısı 1992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '05
  • 8 kere teşekkür etti
2005 hb terra orj jant.
« : Mart 30, 2013, 17:09:16 »
Arkadaşlar konuda belirttiğim aracıma kollu jant almak istiyorum.15 inç. Orjinal çıkma düşünüyorum.Önceliklle sorum tavsiye edeceğiniz yer var mı ve ayrıca orijinal adı altında satılan jantların orjinalliği nasıl anlaşılır.Kod,numara vs.var mıdır? Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

2005 hb terra orj jant.
« : Mart 30, 2013, 17:09:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 hb terra orj jant.
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2013, 21:22:10 »
Arkadaşlar konuda belirttiğim aracıma kollu jant almak istiyorum.15 inç. Orjinal çıkma düşünüyorum.Önceliklle sorum tavsiye edeceğiniz yer var mı ve ayrıca orijinal adı altında satılan jantların orjinalliği nasıl anlaşılır.Kod,numara vs.var mıdır? Teşekkür ederim.
Sol donanım jantından bahsediyorsunuz sanırım.Bunun için size en yakın Samsun veya Ankara gibi görünüyor.orjinallik konusu ise replikaların kolları daha kalın mı desem dolgun mu desem o şekilde.Birde renk olarakta daha parlak oluyorlar.Ankara için ostimde kesin bulursunuz,ama Orduda nerede olur var mıdır bilemiyorum.Ancak servislerde hasarlı araçlar oluyor belki onlardan denk gelirse o şekilde bulunabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2013, 23:40:43 »
hocam o ilan için daha önce aramıştım.Ellerinde yokmuş.Asıl konu OEM jantların replicalardan farklı olduğu söyleniyor. Orijinal Ekipman Üreticisi anlamında mı neydi. Oem jant replica değildir deniliyor. Asıl merak ettiğim konu bu. Bilgisi olan arkadaşlardan ricam beni aydınlatmaları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2013, 23:46:46 »
hocam o ilan için daha önce aramıştım.Ellerinde yokmuş.Asıl konu OEM jantların replicalardan farklı olduğu söyleniyor. Orijinal Ekipman Üreticisi anlamında mı neydi. Oem jant replica değildir deniliyor. Asıl merak ettiğim konu bu. Bilgisi olan arkadaşlardan ricam beni aydınlatmaları.
Oem denen olay orjinal fakat sonradan alınan aksesuarlar için geçerli bir kavram diyebiliriz.Ben ilanı jantların resmini görün kıyaslama yapın diye ekledim.Aradığınız jant o olmalı.Sizin söylediğiniz ise replika yani başka tabirle "çakma" dediğimiz olay.Sıfır olarak bu jantı bulmak zor açıkçası.Belki servislerde olabilirki olsada 3-4000 liraları bulur muhtemelen fiyat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2013, 22:32:01 »
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2013, 01:38:37 »
Üstat teşekkür edrim. Bu ilanlar işime yarar.. Bahsettiğimiz oem ürünler iş görür mü acaba.Yani kullanan var mı forumda.teşekkür ederim.